Den här pastan är så löjligt enkel att det inte är sant. Middagen är lätt klar på under 15 och det blir dessutom minimalt med disk. Så värt att kunna dra fram en trött kväll efter jobbet.
Jag tror förresten att det här är ett av mina äldsta recept som fortfarande hänger med? Började laga det på gymnasiet och jag minns att jag typ tyckte att det var höjden av finess. Gulligt ändå!
Sen dess har jag utvecklats ganska så jävla mycket (hoppas jag), men det är fortfarande en fett stabil vardagsklassiker.
Ni följer väl mig på Bloglovin’? Där kan ni spara mina recept + undvika att missa mina andra inlägg.
Pasta med chilisås, kalamata och feta
4 portioner
400 g pasta
2 dl creme fraiche med smak av paprika&chili
400 ml finkrossade tomater med chilismak eller färdig tomatsås
0,5-1 burk urkärnade kalamataoliver (Zetas är godast!)
300 g feta
salt och färskmalen svartpeppar
Gör så här
Koka pastan i en stor kastrull i ordentligt saltat vatten, men betoning på ordentligt.
Häll av det mesta av pastavattnet när det är 2-3 minuter kvar på koktiden och pastan fortfarande har rejält med tuggmotstånd. Spara lite vatten i botten. Häll på creme fraiche, krossade tomater, oliver och smula över feta.
Blanda runt och smaka av. Servera med massa färskmalen svartpeppar!
– Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook.