Jag tvingas konstatera en sak: det finns fler härliga recept med rabarber än det finns tid i mitt liv. TACK för alla fantastiskt fina bidrag till den första upplagan av Månadens gröna <3 Titta vad vi har åstadkommit! Ett hett tips är att spara det här inlägget på bloglovin, så att du även kan ta fram inspirationen vid ett senare tillfälle. Vi har också numera konton på instagram och facebook som du gärna får följa.
Bloggvärden Maria/Made by Mary (och numera kokboksförfattaren!) satsade på en läskande rabarberslushie med lime och fläder.
Anna María gjorde en röra-ihop-kaka
Sandra/Atilio lagade en vegansk kokospannacotta med jordsgubbs- och rabarberkompott
Emilia från Tingling Taste körde liksom jag på ost och rabarber: friterad manchego och chutney.
Agnes från Cashew Kitchen trollade fram vaniljpocherad rabarber med pistagesmul.
Evelinas Ekologiska bakade glutenfria muffins med rabarber och jordgubbar.
Ruth från Hungry Heart bjöd på sin farmors saftiga recept på rabarberkaka.
Jenny från Rangifer kokade ihop en rabarbersirap.
Bloggvärden Lovisa/Polichinelle picklade sin rabarber och hade den som en ingrediens i sina sommarrullar.
Bloggvärden Ulrica från Krii’s Kitchen lagade en couscoussallad med halloumi och rabarbervinägrett.
Bloggvärden Sylwia/Vibrant Food Stories gjorde en bruschetta av sin rabarber tillsammans med fänkål, feta och rädisor.
Anki och Håkan från Mårtenssons kök bakade en rabarberpaj med havregryn och kardemumma.
Bloggvärden Annelie skapade en sallad med rostad rabarber, sparris och getost.
Annika från Det blir bara pannkaka var trogen sina pannkakor med en rabarberclafoutis.
Linnea från (Chick)peas and understanding gick på dryckesspåret med en svalkande rabarbermojito.
Bloggvärden Åsa/Nicklas kokbok rörde ihop en salladsdressing.
Amanda från moments with me testade att laga en spännande linsgryta.
För Stinas tillvaro blev det en chiapudding med rabarberkompott.
Johanna Montell kokade en rabarbermarmelad.
Katarina från Hovkonditorn gjorde en gluten- och sockerfri rabarberpaj.
Ulrica från Hus Nr. 30 mixade ihop en rabarbersmoothie.
Linnea från The Hungry Gosling satsade på tacos med rabarber och svarta bönor.
Maja från Ytterst trivsamt bakade en rabarberpaj med hallon och vit choklad.
Maria kokade ihop en jordgubbssylt med rabarber.
det_goda_glutenfria körde på vaniljglass med rabarberkompott och karamelliserat mörkt glutenfritt bröd.
marielyander lagade en het rabarberquorn.
photogrophybykarina gjorde kokosglass med rabarber och jordgubbar.
Linnea från Lanclin lagade en enkel smulpaj.
På Jess Karlssons blogg blev det rabarberpaj med jordgubbar.
Helga från Color and Creativity pressade en rabarberjuice.
Wilda från Reaktionista kokade ihop en rabarberkräm.
Jag vill återigen passa på och tacka för alla underbara och påhittiga recept! Nästa temasläpp sker den 5 juni inne hos månadesvärden Lovisa/Polichinelle.
Månadens gröna är en vegetarisk matlagningsutmaning. Syftet är att tillsammans med våra läsare sprida gröna recept till alla som är intresserade av vegetarisk och vegansk matlagning. Varje månad står en ny råvara i säsong i centrum – och kring den kan vi släppa loss vår kreativitet och skapa en massa goda vegetariska recept. Utmaningen är såklart öppen för alla och allt du behöver är en kamera och en vilja att laga mat. Tillsammans kommer vi att skapa en helt fantastisk vegetarisk receptbank! Vi som står bakom månadens gröna är Vibrant Food Stories, Blomster och bakverk, Nicklas kokbok, Polichinelle, Made by Mary, Krii’s Kitchen och Vegokäk. Följs oss gärna på instagram och gå med i vår facebookgrupp.
-Annie
42 kommentarer
Oj oj oj så många roliga recept! Måste nog pröva en hel del av dem 🙂
Jaa visst är det bra saker! Tack för ditt bidrag och din kommentar <3
Men jag missade datumet jag vill oxå vara med här kommer mitt bidrag
http://millashalsoblogg.blogspot.se/2016/05/rabarbersas-och-linsssallad.html
Åh tack så hemskt mycket för ditt bidrag! Tyvärr är ju månadens gröna en vegetarisk matlagningsutmaning och i din länk är det ett recept med fisk. Du är supervälkommen att delta med ett vegetariskt recept nästa gång <3
Wow vad många fina rabarberbidrag och vilken variation! Nu har jag massor av nya bloggtips och framför allt många goda recept att laga! =)
Roligt också att gensvaret för Månadens Gröna blev så stort redan från start. Jag ser redan fram emot nästa månads utmaning!
Åh tack! Och tack för ditt superfina bidrag! Om jag hade orken skulle jag gärna laga det ikväll. <3
Heja! Så mkt inspo av detta!
Åh jaa tack! Det skulle vara skitkul om du var med nästa gång <3
Åh nää, vad peppigt och fint med rabarber till sommaren!
Visst är det? 😀 Så härligt <3
Är ännu mer imponerad av detta inlägg efter dagen än när jag läste det imorse. Snyggt jobbat! Och så inspirerande med så många bidrag och väldigt imponerande vilken kvalité de håller. Blir så sugen och kan knappt vänta på nästa månads råvara. Det här kommer verkligen hjälpa mig att hålla matinspirationen igång. Tack för ett fint inlägg och ett fantastiskt initiativ!
Men åh, vad glad jag blir av att läsa detta! Det var jättefint att träffa dig igår på BBCON. Jag är så tacksam för er idé om Monthly Makers, annars hade jag aldrig tänkt på detta. Det är underbart att kunna inspireras av varandra <3
Att man kan göra så mycket olika saker av rabarber, så häftigt att se allt sammanställt såhär! Vilket bra initiativ, kul att ni drog igång det 😀
Men eller hur! Så himla kul! Tack <3
Så många fina och goda bidrag! Men vi undrar lite över vårt bidrag som inte har kommit med, vi la en kommentar i ditt tidigare inlägg till vår rabarberpaj med kardemummasmak. Var det något som inte funkade med den?
http://martenssonskok.blogspot.se/2016/05/rabarberpaj-med-havregryn-och-kardemumma.html
MVH
Anki o Håakn
Förlåt så hemskt mycket! Det var absolut inte meningen att hoppa över ert bidrag. Jag lägger in det så fort jag har fått en bild som är bredare än 800 pixlar <3
Ingen fara, vi blev bara oroliga att vi gjort något fel. Ska vi skicka dej en ny bild då?
Det får ni väldigt gärna göra, så lägger jag in det! vegokak@gmail.com <3
Åh, som jag längtat efter det här samlingsinlägget! Vilken tur att det finns massvis med rabarber att skörda fortfarande för här fanns ju inspiration så att det både räckte och blev över 😉 Superfint värdat, Annie!
Åh vad bra Sandra! Det var meningen! Och tack för ditt supersmarriga bidrag och tack för dina fina ord <3 Det betyder så mycket för mig att du tar dig den här tiden att kommentera <3
Phew så många bidrag! Vad kul med så enormt stor respons den första månaden! 😀 Hur ska jag hinna med att testa alla dessa recept??? Rabarberchutney måste jag prova i alla fall, och rabarberdrinkar! <3
Och du, vad grymt kul det var att träffa dig med i helgen! 😀 Så himla coola, smarta och roliga ni är, både du och Elin. Blir alltid helt amazed över hur många grymma personer som finns i det här communityt! Hoppas du får en fin vecka 🙂 Kram!
Jag vet, det blev liksom FÖR mycket bra bidrag nästan 🙂
Åh tack, dina ord värmer. Tack detsamma! Kram <3
Svar: Kul att ses i lördags – och du, om du är i Vasastan dyk gärna in på en kaffe! Vill supergärna hänga mer o snacka mer! <3
Och ja, om vi nu bara i det här kommentarsfältet älskar denna modell på jeans varför är det ingen annan än Monki som gör dem? (blir galen!) Här ligger det ju upplagt på ett silverfat till valfritt bra hållbart märke! =)
Jaa, jag kommer garanterat och kikar förbi någon gång!!
Verkligen sant angående jeansen!
Åh såna härliga recept! Kul med flera recept med rabarber i mat!
Vilken kul ide att samla olika bloggares recept så här. Bra jobbat!
Tack! Jag tycker att det blev superfint <3
[…] av Monthly Makers. I maj var temaingrediensen rabarber och alla recept som kom in finns samlade här hos Annie på Vegokäk. […]
Alltså WOW överväldigande respons redan vid första månadens utmaning! Så himlarns kul! Tack igen för att ni drog igång detta, ser med spänning fram emot framtida månaders teman! xxx
Men eller hur! Jag blev så glad! Tack för ditt bidrag <3
Efter det här inlägget sitter jag nu och kollar ut på rabarbern som är utanför fönstret här hemma hos mina föräldrar. Kanske borde göra något av recepten imorgon…
Jaa, do it! Det finns så mycket gott att välja på <3
Så många goda recept! Väldigt roligt att så många ville vara med i utmaningen.
Ja, så himla kul! Tack för ditt bidrag <3
[…] Gröna och vi har redan avverkat temat rabarber. En massa fina bidrag kom in och du kan se ett samlingsinlägg hos Annie på Vegokäk för att få inspiration till vad just du kan hitta på med […]
[…] på den första månaden blev mer än vad vi hade vågat hoppats på, och det känns som ett lyckat och lärorikt projekt. Tack Monthly Makers för […]
[…] Här kan ni också ta del av alla andras bidrag med RABARBER! […]
[…] Annie Månsson – Vegokäk Annie är hjärnan bakom Månadens gröna och skriver om lättlagat vegomat. Du hittar allt från rejäla middagsrecept till veckomenyer och ett och annat restaurangtips. Annie var värd för maj månad med tema rabarber. […]
[…] Länk till samlingsinlägg rabarber hos mig […]
[…] mat kring en gemensam råvara varje månad. Alla recept från tidigare månader kan du se här: rabarber, jordgubbar, tomater. Läs gärna mer och lämna ditt bidrag hos månadens bloggvärd Åsa/Nicklas […]
[…] mat kring en gemensam råvara varje månad. Alla recept från tidigare månader kan du se här: rabarber, jordgubbar, tomater, björnbär. Läs gärna mer och lämna ditt bidrag hos månadens bloggvärd […]
[…] och lagar mat kring en gemensam råvara varje månad. Samlade recept från tidigare månader: rabarber, jordgubbar, tomater, björnbär, rotfrukter. Fyll ditt flöde med vegetarisk inspiration genom […]
[…] Samlingsinlägg maj – rabarber […]