Nej, det är inte alltid man pallar rulla egna göttbullar. Och det är verkligen inget fel med det. I den här veckans YT-film har jag och goda.grejer (följ henne – det är en order!) testat 5 olika sorters vegobullar inför jul för alla som inte orkar mecka runt.
LÄS OCKSÅ: Vegojul – den stora guiden: 23 recept klappar & tips
Förutom att förstås berätta vad vi tycker om bullarna snackar vi också generellt om halvfabrikat: fördelar, nackdelar och deras förhållande till jämställdhet(!)
Här på bloggen får ni en kort sammanfattning av våra smakbetyg.
Missa inte mina julrecept genom att prenumerera på min YouTubekanal!
Astrid & Aporna Göttbullar (veganska)
Torra, smuliga och något parfymiga. Hård utsida och mjuk insida utan stuns.
Annie: ★☆☆☆☆
Frida: ★☆☆☆☆
Anammas Vegobullar (veganska)
Lätt gummiaktig konsistens. Inte mycket smak, förutom en lätt kemisk bismak. Skulle kunna fungera helt okej i en schysst tomatsås.
Annie: ★★☆☆☆
Frida: ★★☆☆☆
Quornbullar (innehåller ägg)
Påminner om skolans järpar. Mer likt kyckling än kött. Hyfsat torra och knappt godkänt tuggmotstånd.
Annie: ★★☆☆☆
Frida: ★★☆☆☆
Garant Svampbollar (innehåller ägg)
Väldigt mjuka med kraftig smak av champinjoner.
Annie: ★★★☆☆
Frida: ★★★★☆
Hälsans kök Veganska bullar (veganska)
Frasig utsida och tuggig insida. Mustiga och mest lika vanliga köttbullar.
Annie: ★★★★☆
Frida: ★★★★☆
– Annie
Jag finns på YouTube, Bloglovin’, Instagram och Facebook.