Måste ändå säga att britternas idé med att glöggkrydda torr cider är genialisk. Smaken på mulled cider är mycket friskare, lättare och äppligare (..) än klassisk glögg. Låter väl inte så dumt va?
Jag vet inte om det är godkänt att kalla det här för ett recept, men nu gör jag det. Om du känner att du badar i tid eller inspiration kan du säkert spexa till det med andra kryddor och tillbehör. Själv tänker jag ägna mig åt förenklingar och genvägar hela julen lång!
Följ mig på Bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på Instagram och Facebook. De närmaste veckorna kommer jag att bomba med vegetarisk julinspiration!
Mulled cider
75 cl torr engelsk eller fransk cider
1 påse glöggkryddor
1 dl socker
ev lite mörk rom
ev några apelsinklyftor och kanelstänger att dekorera med
Värm cider, socker och glöggkryddor i en kastrull. Det ska inte börja koka om du vill behålla alkoholen. Låt kastrullen stå och dra minst 10 minuter. Sila av kryddorna och servera i glass. Spetsa med rom om du är på det humöret!
-Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook
5 kommentarer
Det ser verkligen gott ut! 🙂
TACK!
har verkligen aldrig hört talas om detta (förolämpande!!), låter asgott ju.
Det är så nice! Lovar!
[…] Mulled cider. Jag föredrar mulled cider framför glögg alla dagar i veckan! Allt som behövs är torr cider och glöggkryddor. […]