Samlade recept maj

Vilken fantastisk månad jag har haft! Inspirationen har inte gått att få stopp på och jag har sprutat ur mig inlägg. Resultatet: stadigt ökande läsarsiffror och ett högre engagemang – 5 läsarkommentarer i snitt om dagen. Särskilt lyckat blev det utelämnande inlägget om mina 6 verktyg för att kämpa mot min kroppsångest. I slutändan nådde det ut till över 17 000 personer på Facebook (jag testade att lägga en annons på det), vilket styrkte mig i mitt val att bredda mig från att endast skriva om mat. Men idag blir det dock fullt fokus på käk och en sammanfattning av månadens recept. Varsågoda!

Glöm inte att följa mig på bloglovin’ om du vill spara inlägg och inte missa det jag gör. 

Friterad halloumiburgare med rabarberchutney

Friterade nacho- och halloumiburgare med rabarberchutney

Mitt bidrag till den nystartade vegetariska matlagningsutmaningen Månadens gröna. Länk till månadens recept från er läsare – hela 26 stycken blev det! Följ oss gärna på instagram, där vi regelbundet repostar läsarbidrag.

Oumph souvlaki med tzatziki och grekisk sallad

Oumph souvlaki

Min absoluta favoritmarinad till oumph!

Vegansk minestronesoppa

Vegansk minestrone

Den billiga och snabba vardagsräddaren för regniga sommardagar.

Smörstekt gnocchi med svamp och feta

Svampgnocchi

Skitgod + skitenkel mat är väl ändå den bästa?

Örtpolenta med marinerad svamp och karamelliserad rödlök

Vegetariska snittar, polenta

Jag slängde mest in det här receptet för att jag ville fylla ut min buffé, och det var tur, för det blev månadens vinnare!

Auberginerullar med en fyllning på soltorkade tomater

Vegansk sommarbuffé

När ska någon uppfinna bilder som förmedlar smak? Mina auberginerullar är anspråkslösa på utsidan, men härliga som fan på insidan.

Fuskig gazpacho

Gazpacho

Vissa fruktar att ta på sig att laga en buffé – med viss rätt – men då är det skönt att det finns fuskiga knep att ta till för att göra matlagningen lättare.

Crostini med två olika toppings

Vegansk sommarbuffé

En god röra på ett par salta kex kommer du väldigt långt på.

Smördegssnurror med pesto

Smördegssnurror

Smördeg = frasigt och fettigt, pesto = omöjligt att inte tycka om.

Jordgubbsceviche

Vegansk sommarbuffé

Jordgubbar passar inte bara i efterrätter, våga även att para ihop dem med chili och baljväxter.

Fransk färskpotatissallad med sparris

Vegansk sommarbuffé

Färskpotatis är på min topp 3-lista över mina favoritråvaror (eventuellt även på topp 3-listan: livet), så ni kan vänta er mer av det på bloggen nu på sommaren.

Grön ärtsoppa med mynta

Vegetariska snittar

Så förbannat friskt och somrigt.

Har du lagat något gott i maj?

-Annie

Följ mig på bloglovin, instagram, pinterest och facebook

LÄS OCKSÅ: 
Samlade recept i april
Samlade recept i mars
Samlade recept i februari

6 reaktioner på ”Samlade recept maj

  1. Åh, så mycket gott! Kan tänka mig att ett och annat av din maj-mat kommer in på min juni-meny! 😄

    Jag har även uppskattat dina mer personliga inlägg, tycker du verkar ha en fin syn på saker och ting och jag blir SÅ glad så fort någon med vettiga tankar vågar ta upp tuffa ämnen, jag tror det är viktigt att vi som samhälle blir bättre på att prata om svåra saker istället för att sopa allt under mattan. Och framförallt visa att ingen är ensam om sina problem, det finns alltid någon som förstår. Vända negativa normer, fördomar och tankar med hjälp av öppenhet och acceptans 💪🏼

    Liked by 1 person

    • Alltså vad glad jag blir!! Tack så hemskt mycket för dina fina ord. Jag kommer att skriva ännu mer om svåra ämnen ur ett personligt perspektiv, eftersom jag tyckte att det kändes så bra sist. Jag vill bryta tabun och våga prata öppet om bland annat sexuella övergepp, abort och mina personliga brister.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s