Bästa sommarmaten – en lista

Mer listor åt folket säger jag! Nu när det är meteorologisk sommar i Stockholm tycker jag dessutom att det är dags att snacka sommarkäk – och vad passar då bättre än en lista om just det? 

Jag har satt ihop 10 frågor som du mer än gärna får kopiera till din blogg – jag blir glad om du följer god netikett och länkar tillbaka till mig som är upphovsmakare bara 🙂  
Då kör vi!

Hur släcker du helst törsten när det är varmt?
Alkohol: Crabbie’s (grym ginger beer), White Rascal (veteöl) eller Pimm’s 
Alkoholfritt: Brämhults hallondryck, myntonad eller iste med citronsmak

Vad väljer du av hallon, jordgubbar och blåbär?
Alla är kanongoda, med jordgubbar är ju det bästa jag vet alla kategorier – så det går faktiskt inte att slå. På sommaren försöker jag att äta det mer eller mindre varje dag. Helst med iskall röd mjölk. Tråkigt för plånboken, men fy fan vad det är värt att njuta av något när det är i säsong så kort tid.

Vegansk sommarbuffé

Vad har du för favoritglass?
Päronsplitt. Jag ville starta uppror när dessa slutade säljas styckvis! Storpacken finns åtminstone kvar, tack och lov.

Bästa picknick-maten?
Så lite meck och kladd som möjligt helst. Pizza eller meze take-away från Babel Deli.

babel deli

Vad brukar du äta på midsommar?
1. Sillfri gubbröra: riven västerbotten, massa gräslök och dill, hackade ägg och lite gräddfil samt majonnäs.
2. Sanslösa mängder färskpotatis är enormt viktigt. Och det är absolut obligatoriskt att salta vattnet som du kokar potatisen i ordentligt. Dubbla mängden som du hittar i klassiska kokböcker. Tillsammans med smör har du paradiset i mikroformat på din gaffel.
3. Västerbottenpaj-deluxe. Ett recept som du inte får missa när det dyker upp om några veckor!

Godaste sommarfrukten?
Garrat nektariner. Så söta, mjuka och underbara. Gott att ha i sallader, färska vårrullar och på tortillapizza med spenatricotta och basilika.

vietnamesiska vårrullar

Bästa festivalmaten?
1. Langos. Dock är det så mättande att jag typ pallar en om året.
2. Smålandsrullar
3. Belgiska pommes med någon fettig sås (bea/ostdipp). Har ni testat dessa? Total perfektion – fluffiga på insidan och omöjligt frasiga på utsidan. Dreglar bara jag tänker på det.

Tips på någon svalkande sallad?
Mina snabba pastasallader blir det mycket av på sommaren. Annars är den här 
vegansalladen med äpple, edamamebönor, basilika, lime och ingefära en favorit.

Caprese med avokado

Vilken är den bästa uteserveringen i din stad?
Jag inser att jag nog inte sitter på så mycket uteserveringar. Har ni några Stockholmstips? Mina favoritplatser att ha utehäng på är i alla fall Skinnarviksparken (mycket lugnare än berget, men fortfarande utmärkt utsikt) och bryggorna vid Tantolunden.

Vad slänger du på grillen?
Jag är inte mycket av en grillare – kanske mest för att jag fortfarande är smått traumatiserad av att vi åt grillat 1-3 gånger i veckan året runt i min familj under min uppväxt. Livet som en medelklassunge var hårt! Vegomat blir dessutom oftast bättre när den får stekas i en massa fett istället för att grillas tycker jag. Grillad majs äter jag dock gärna.

Vegansk sommarbuffé

Vad ska du som läser äta i sommar?

-Annie

Följ mig på bloglovin’instagram, facebook och pinterest

Här hittar du min första lista – den stora listan om mat

12 reaktioner på ”Bästa sommarmaten – en lista

 1. Ja, listor är verkligen roligt att få ta del av och på tal om det så såg jag att du kommenterat hos Sandra Beijer att grillchips var dina top 3 sämsta chips och nu blev jag ju supernyfiken! Vilka är de andra på top 3 sämsta-listan? 😀

  Gilla

 2. Allltså, stort OBS på att äkta belgiska pommes friteras i typ grisfett, viktigt att fråga om man är veg! Jag tänkte äta massor med grillad majs och halloumi med tabbouleh och tzatsiki samt dricka rikliga mängder iskall rosé!

  Gilla

 3. Alltså smålandsrullar!! LÄTT bästa festivalmaten ❤ Den där salladen med jordgubbar och edamamebönor högst upp såg väldigt lockande ut också… Och håller med om att babel deli har bästa take away-maten till parken. Alltså deras friterade aubergine är <3<3<3
  Min bästa sommardryck skulle nog bli alkoholfri ginger beer, från Fentimans. Så läskande och samtidigt inte så söt, med stark ingefärasmak 🙂
  Och apropå det du skrev på min blogg så MÅSTE du testa kokosmjölk i smoothie! Gärna ihop med fryst frukt och bär, blir liksom som en glassig milkshake, så himla krämigt och gott! Och dessutom lite mer långvarigt mättande än om en skulle göra det på bara frukt.
  Ha en fin dag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s