Vegetarisk veckomeny 6 – vietnamesiskt, ett risexperiment och sjuk-meze

Mina smaklökar har inte riktigt varit på topp den här veckan eftersom jag har dragit på mig en riktigt jävlig förkylning. Men jag är en planerare av rang, så sådana tråkigheter rubbar tack och lov inte mina cirklar allt för mycket i matväg. 

Mån – Zeinas ris i ugn med oumph
Tis – bánh mí
Ons – bulgursallad 
Tor – meze från Babel deli 
Fre – vietnamesiska vårrullar

Zeinas ris i ugn med oumphRisrättOm det finns något jag vill lära mig i köket så är det att laga riktigt gott och kryddigt ris! Matbloggsstjärnan Zeina har mängder av härliga risrecept och jag bestämde mig för att veganisera ett av hennes rätt med kyckling. Jag var stressad och ostrukturerad när jag lagade maten, så jag är inte helt nöjd med resultatet – men jag tror att det kan bli en tiopoängare om jag anstränger mig mer nästa gång. Det blev i alla fall lyckat att servera riset med skållade mandlar och att krydda det med bland annat kardemumma, muskotnöt och kanel.

Bánh míbanh miJag tjatar, men laga det här alltså!

Bulgursallad grekisk pastasallad
Det blev nästan det här – en sallad med bulgur, feta, kalamata, röd paprika och gurka.

Meze från Babel deli babel deliPå Babel tar jag alltid samma sak, tre valfria meze: vinbladsdolmar, spenat- och fetaknyte och små friterade (?) fetapajer. Det serveras med kryddig bulgur, inlagd rödkål, en syrlig persiljesallad och två valfria såser – tzatziki och baba ganoush. SÅ GOTT.

Vietnamesiska vårrullarvietnamesiska vårrullarNu när det går mot varmare och ljusare tider vill jag äta det här minst en gång i veckan! Rispappersrullar fyllda med ingefärstofu, mango, gurka, vermicelli-risnudlar, bladsallad och skitmycket mynta som dippas i två olika såser:
– lime, socker, japansk soja, vitlök och chili
– jordnötssmör med bitar, sriracha och hoisin-sås

Nu ska jag fortsätta med att ”vila” mig i form (= gå på hemmafest och dricka whiskey sour). Jag siktar på att vara frisk på måndag. Ses då!

Har du ätit något gott i veckan? 

– Annie

Följ mig på bloglovin’instagram, facebook och pinterest

LÄNK TILL RESTEN AV MINA VECKOMENYER

3 reaktioner på ”Vegetarisk veckomeny 6 – vietnamesiskt, ett risexperiment och sjuk-meze

  1. Men mums! Köpte ett megapack rispapper på asiatiska supermarketen häromdagen så tänker såklart testa dessa smakkombinationer när tillfälle ges! Mynta, lime, ingefära – yes please!

    Krya på dig hörru, låter som ett lyckat koncept! 😉 x

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s