Vegetarisk veckomeny 7 -enkel och lyxig vardagsmat

Ny vecka och ny matsedel!

Måndag – burgare med pulled oumph, mango-coleslaw och sötpotatispommes
Tisdag – wrap med världens godaste basilikamajonnäs
Onsdag – lyxig vegansk citronpasta med kronärtskockor
Torsdag – shakshuka med aubergine och feta
Fredag – tzayspett med jordnötssås

Burgare med pulled oumph, mango-coleslaw och sötpotatispommes
Pulled oumph mango coleslaw
En redig burgare är omöjlig att inte älska! Förra sommaren hittade jag ett recept på en het nektarin-coleslaw som jag återkommer till gång på gång när jag ska göra wraps eller burgare – och den passar perfekt med pulled oumph. Nu finns det ju inga nektariner i butik, men det går att ersätta med exempelvis färsk mango eller ananas. Imorgon tänkte jag berätta hur jag lyckades med att få till krispiga sötpotatispommes 🙂

Wrap med världens godaste basilikamajonnäs
wrap
När jag vill ha något fräscht och enkelt gör jag den här wrapen. Slänger på alla goa grönsaker + picklad rödlök, kanske några skivor vällagrad engelsk cheddar och riktigt mycket av min örtiga och citroniga majonnäs. Majon måste du testa – den är vansinnigt god!

Lyxig vegansk citronpasta med kronärtskockorKronärtsskocka- och citronpasta
Citron ❤

Shakshuka med aubergine och fetaShakshukaAlltid kul att hitta nya vardagsfavoriter som är snabba, goda och näringsrika.

Tzayspett med jordnötssås
Tzay satayJag vet inte om jag helt enkelt inte var så sugen på jordnötssås igår, men jag blev inte helt nöjd med resultatet. Det smakade bra, men rätten kändes ”tung” och jag saknade något som friskade upp det hela. Kanske picklade morötter eller gurka? Jag utgick från det här receptet, om någon är nyfiken.

Har du ätit något gott i veckan? 

– Annie

Följ mig på bloglovin’instagram, facebook och pinterest

LÄNK TILL RESTEN AV MINA VECKOMENYER

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s