Bruschetta är ju en klassisk och enkel förrätt som är kanongod och naturligt helt vegansk i sitt originalutförande. Spexa till det men en våffla i botten istället för bröd vetja! Den söta och friska tomatsmaken gör sig fint med den feta och frasiga våfflan.
Till smeten använde jag samma recept som till våfflorna med veganskagen.
Vill du spara mina recept och inte missa nya inlägg? Bloglovin’ är toppen för det!
Bruschetta-topping
250 g smakrika tomater, exempelvis babyplommon
½ kruka basilika
1 vitlöksklyfta
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt, peppar och en nypa socker
Halvera tomaterna och kläm/gröp ur kärnorna. Finhacka sen tillsammans med basilika. Blanda i en skål tillsammans med pressad vitlök och resten av ingredienserna. Smaka av och justera saltmängden.
Imorgon är det den faktiska våffeldagen och då blir det ett riktigt grymt recept på sötpotatisvåfflor som jag jag tror att ni kommer gilla!
-Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook.
FLER GODA RECEPT:
– Avokado eggs Benedict på våfflor
– Bánh mí, vietnamesiska mackor
– Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu
3 kommentarer
[…] MINA ANDRA VÅFFELRECEPT: – Avokado eggs Benedict-våfflor – Våfflor med veganskagen – Veganska bruschetta-våfflor […]
[…] BruschettavåfflorBruschetta fungerar lika bra på våfflor som på bröd. […]
[…] Bruschettavåfflor […]