Röror och såser gör alla måltider mycket roligare och bättre! Mitt mål är att ingen någonsin ska tänka att vegetarisk mat är “torr och tråkig” och då får man bara inte snåla med allt som är såsigt och härligt. Rörorna på bilden passar både till högtider och till vanliga vardagar!
Uppdatering! Se också: Mina 17 bästa vegetariska och veganska påskrecept
Följ mig på Bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på Instagram och Facebook
Vegansk påskbuffé del 1
Vegansk påskbuffé del 2
Sötpotatisröra
2 medelstora sötpotatisar
1 dl röda linser + 3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk harissa
2 tsk smoked paprika
en skvätt olivolja
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar som du lägger i en medelstor kastrull. Addera linser, vatten och grönsaksbuljong och koka upp under lock. Se då och då till att det inte bränns.
När sötpotatisen och linserna har mjuknat efter 15-20 min kan du mixa blandningen med en stavmixer. Om du tycker att blandningen är för lös – koka lite till, om den är för tjock kan du hälla i lite vatten. Tillsätt din smaksättning och olivolja och smaka av och justera.
Enkel och snabb vegansk senapssill
1 aubergine
ättikslag*
1 burk gravlaxsås
*Ättikslag
1,5 dl vatten
1 dl socker
0,5 dl ättiksprit 12%
5 kryddpeppar och svartpepparkorn vardera
2 lagerblad
salt
Koka upp en kastrull med saltat vatten. Skala och skär aubergine i sillstora bitar under tiden. Ju mindre desto bättre tycker jag! Lägg i bitarna i kastrullen och låt dom koka 6-7 minuter. Häll av i ett durkslag och låt bitarna svalna, du ska sen hantera dom med händerna.
Koka under tiden upp ättikslag och se till att sockret löser upp sig. Spola eventuellt av auberginebitarna med kallt vatten om dom inte har svalnat tillräckligt och krama försiktigt ut vätska.
Lägg bitarna i ättikslaget och låt det stå tills blandningen är rumstempererad innan du stoppar in det i kylen. Då sparar du energi! Låt bitarna ligga i laget sammanlagt minst 15 minuter, gärna längre.
Häll av laget och blanda med gravlaxsåsen. Servera direkt eller förvara i kylen upp till några veckor.
Edamame- och myntaröra
1 pkt tinade edamamebönor
1 kruka mynta
3 msk olivolja
en skvätt citron
örtsalt/salt
Mixa alla ingredienserna i en matberedare eller stavmixer. Smaka av och justera saltmängden.
Citron- och basilikamajonnäs
2 dl majonnäs
1 kruka basilika
1 citron, saften + skalet
2 pressade klyftor vitlök
Mixa alla ingredienserna i en matberedare eller stavmixer. Smaka av och justera.
– Annie
Vegansk påskbuffé del 1
Vegansk påskbuffé del 2
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook.
18 kommentarer
Helt fantastisk påskmeny, tusen tack. Tänker göra typ allt! En fråga dock, ingenstans nämner du för hur många recepten är beräknade. Eller så har jag läst slarvigt men jag hittar inte det och tänker att det är en bra sak att veta. Så alltså, för hur många är de beräknade? Tack på förhand. Anna.
TACK! Det värmer såå mycket ska du veta! Jag har medvetet inte skrivit ut hur många det räcker till, för det är så svårt med buffé. Det bror helt på hur många rätter det är på buffén ju! Men hela den här buffén åts upp med glad aptit av 8 personer. Hoppas att det kan vara någon vägledning!
Toppen, det är absolut en vägledning. Tack för snabbt svar!
[…] pocherade ägg och maaaassa hollandaise. Jag säger det då minsann – vad vore livet utan såsiga och krämiga grejer? Skit tror […]
Hej
Vilken fantastisk buffé du gjort! Jag ska testa allt! En fråga; vegansk Majonäs, hur gör jag det eller var kan jag köpa det?
Hälsningar Lotta
Ja, bra fråga! Jag körde på René Voltaires, som jag hittade nere på Hemköp i Hornstull. Annars vet jag att coop extras lättmajonnäs ska vara vegansk. Du kan också göra egen enligt detta recept: http://www.vegomagasinet.se/aggfri-majonnas/
Lycka till, hoppas verkligen att det ska smaka 😀
Alltså så SJUKT inspirerande! pepp :)) är sugen på att testa auberginesillen till påsk!
Jaaa, det måste du göra! Vad glad jag blir för din kommentar 🙂
[…] Sötpotatisröra,vegansk senapssill, edamame- och myntaröra och basilika- och citronmajonnäsAlla måltider blir godare med några röror! […]
[…] Länk till del 2 Länk till del 3 […]
[…] Mån – vegansk citronrisotto med belugalinser och pistagenötter Tis – vattenmelonsallad Ons – augusts skidgoda korvstroganoff Tor – grillat Fre – midsommarmat: västerbottenpaj, gubbröra och auberginesill […]
[…] var allt för den här gången! I nästa inlägg delar jag med mig av recepten till alla röror och den superenkla och snabba […]
[…] Auberginesill betraktar jag som en riktigt vegoklassiker. I påskas gjorde jag en löjligt enkel vegansk senapssill, som jag blev väldigt nöjd med. Går att göra med valfri […]
[…] Edamame- och myntaröra […]
[…] grön- eller vitkål istället för salladsblad (+ för klimatsmart) 🍀 Vegansk skagenröra, örtmajonnäs, vitlökssås istället för dressing 🍀 Morötter, rädisor, vårlök istället för gurka och […]
[…] Den allra snabbaste auberginesillen […]
[…] Vegansk påskmat, Vegokäks lättlagade buffé del 3/3 […]
Kan jag förbereda sötpotatisröran och basilika- & citronmajonäsen dagen innan?