Mina smaklökar har inte riktigt varit på topp den här veckan eftersom jag har dragit på mig en riktigt jävlig förkylning. Men jag är en planerare av rang, så sådana tråkigheter rubbar tack och lov inte mina cirklar allt för mycket i matväg.
Mån – Zeinas ris i ugn med oumph
Tis – bánh mí
Ons – bulgursallad
Tor – meze från Babel deli
Fre – vietnamesiska vårrullar
Zeinas ris i ugn med oumphOm det finns något jag vill lära mig i köket så är det att laga riktigt gott och kryddigt ris! Matbloggsstjärnan Zeina har mängder av härliga risrecept och jag bestämde mig för att veganisera ett av hennes rätt med kyckling. Jag var stressad och ostrukturerad när jag lagade maten, så jag är inte helt nöjd med resultatet – men jag tror att det kan bli en tiopoängare om jag anstränger mig mer nästa gång. Det blev i alla fall lyckat att servera riset med skållade mandlar och att krydda det med bland annat kardemumma, muskotnöt och kanel.
Bánh míJag tjatar, men laga det här alltså!
Bulgursallad
Det blev nästan det här – en sallad med bulgur, feta, kalamata, röd paprika och gurka.
Meze från Babel deli På Babel tar jag alltid samma sak, tre valfria meze: vinbladsdolmar, spenat- och fetaknyte och små friterade (?) fetapajer. Det serveras med kryddig bulgur, inlagd rödkål, en syrlig persiljesallad och två valfria såser – tzatziki och baba ganoush. SÅ GOTT.
Vietnamesiska vårrullarNu när det går mot varmare och ljusare tider vill jag äta det här minst en gång i veckan! Rispappersrullar fyllda med ingefärstofu, mango, gurka, vermicelli-risnudlar, bladsallad och skitmycket mynta som dippas i två olika såser:
– lime, socker, japansk soja, vitlök och chili
– jordnötssmör med bitar, sriracha och hoisin-sås
Nu ska jag fortsätta med att “vila” mig i form (= gå på hemmafest och dricka whiskey sour). Jag siktar på att vara frisk på måndag. Ses då!
Har du ätit något gott i veckan?
– Annie
Följ mig på bloglovin’, instagram, facebook och pinterest
LÄNK TILL RESTEN AV MINA VECKOMENYER
3 kommentarer
Men mums! Köpte ett megapack rispapper på asiatiska supermarketen häromdagen så tänker såklart testa dessa smakkombinationer när tillfälle ges! Mynta, lime, ingefära – yes please!
Krya på dig hörru, låter som ett lyckat koncept! 😉 x
Jaa, alltså färska vårrullar i mitt hjärta! Tack <3
[…] sommarfrukten? Garrat nektariner. Så söta, mjuka och underbara. Gott att ha i sallader, färska vårrullar och på tortillapizza med spenatricotta och […]