Om man är sugen på kroppkakor men inte pallar greja med egen deg så är färdig potatisgnocchi ett asbra alternativ. Skitgott att steka i olja så att man får en nästan friterad utsida + en mjuk potatiskudde-insida.
Jag hade pulled oats som “fyllning” pga nice med nordisk proteinkälla, men om man gillar någon annan vegofärs går det bra också. Eller svamp!
Nuförtiden brukar jag vara väldigt noga med att skriva ner mängden på alla ingredienser när jag lagar mat, men nu hittar jag inte mina anteckningar så tänk bara lite extra på att smaka av.
Missa inte mina vegorecept genom att prenumerera på min YouTubekanal!
Sprängda kroppkakor med pulled oats
4 portioner
0,5-1 liten gul lök
3 msk neutral rapsolja, minst
1 paket pulled oats, tomatsmak eller naturell
800 g potatisgnocchi (kolla på paketet så att den är vegansk)
1,5-2 msk msk brynt schallotenlöksfond, svampfond eller grönsaksfond
1-2 krm liquid smoke
0,5-1 tsk kryddpeppar
färskmalen svartpeppar
0,5 dl smör, ex veganskt (jag använde Carlshamns flytande)
2 dl gröna ärtor
rårörda lingon
Det går också att smaksätta färsen med exempelvis soja, misopasta, timjan och tomatpuré.
Gör så här
Läs igenom hela receptet, ta fram gröna ärtor och finhacka lök.
Ta fram två stora stekpannor och använd senare den största till gnocchin om dom är olika stora.
Hetta upp minst 2 msk olja till färsen i den andra stekpannan. Smula ner pulled oats och kör på hög värme tills den tar färg. Ha i mer olja om det ser torrt ut — det går typ inte att ha för mycket.
Sänk värmen och ha i lök och mer olja om det behövs. Stek i några min eller tills löken blir mjuk.
Smaksätt med fond, liquid smoke, kryddpeppar och svartpeppar. Smaka av och krydda mer om det behövs. Dra sen ner värmen på spisen rejält, det ska bara räcka till att hålla färsen varm när gnocchin tillagas.
Stek gnocchi på hög värme i omgångar så att pannan inte överfylls och lägg sen över färdig gnocchi i pannan med färs. Vänd på gnocchin i stora stekpannan då och då. Den är klar efter lite mer än 5 min eller när stekytan har blivit gyllenbrun.
Blanda allt och smält sen smör i den tomma pannan. Värm ärtorna enligt instruktionerna på paketet (jag brukar köra i micron för att diskminimera).
Servera gnocchin och färsen med smält smör, varma ärtor och lingonsylt.
– Annie
Jag finns på YouTube, Bloglovin’, Instagram och Facebook.
SUGEN PÅ NÅGOT LIKNANDE? Veganska kantarellkroppkakor
5 kommentarer
Åh vilket härligt tips! Låter ju supergott. Kom att tänka på gnocchi härom veckan. Det får mig alltid att tänka på dig, för du var den som verkligen fick mig att uppskatta det 😀
Åh vad fint <3 <3
Alltså herregud vad gott det var!!! Barnen älskade det också. Nya favoritreceptet, tack❤️
Åh vad roligt!! Tack för din kommentar ❤️
[…] 3. Stekt gnocchi med lingonsylt, gröna ärtor och pulled oats […]