När man har semester/jobbar i värmen när alla andra har semester vill man bara ha mat som är skitenkel och skitgod – eller hur? Det gäller väl iofs alltid, men extra mycket nu.
Det här är ett översatt recept från serious eats som jag har käkat flera gånger de senaste veckorna. Både som tillbehör och som en egen rätt i sig. MVG får den av mig. Jag tycker så klart att ni ska testa! Man bränner max 20 min i köket.
Gillar ni förresten att jag gör filmer av mina recept? Jag gör ju det proffesionellt för Gastrofy, och har även börjat filma i farten när jag gör recept till bloggen.
Det blir inte lika snajdigt som när jag jobbar, men jag tänker att det inte alltid måste vara så perfekt. Längst ner hittar ni iaf filmen till det här receptet!
Ni följer väl mig på Bloglovin’? Där kan ni spara mina recept + slippa missa mina andra inlägg.
Sallad med rostad majs, tomat, feta och örter
4 portioner som tillbehör, dubblera för huvudrätt
200 g frusna majskorn
400 g mogna tomater, romantica eller babyplommon
150 g feta, min favorit är Zetas krämiga från ön Lesvos
0,5 kruka mynta
0,5 kruka basilika
3 msk olivolja
0,5 liten citron eller en skvätt vitvinsvinäger
färskmalen svartpeppar
Gör så här
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Riktigt varm ska den bli! Häll sen i majs och sprid ut i ett jämnt lager. Låt pannan vara i tre minuter – även om det är frestande att röra om.
Vänd sen på majskornen. Nu ska de ha fått färg. Upprepa sen och häll sen av i en skål när hela rubbet har fått mörkbruna fläckar. Ställ åt sidan.
Blanda 2 msk olja med citronsaft i en liten skål.
Kvarta småtomaterna och lägg i en salladsskål. Finhacka mynta och basilika (plocka blad, rulla ihop till små cigarrer och hacka tunt) och blanda ner i skålen. Smula över feta, ha ner majskornen, dra några varv med pepparkvarnen och avsluta med dressingen.
Sist av allt är det bara att blanda och smaka av! Lite extra salt kan ju alltid behövas förstås.
– Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook.
9 kommentarer
feta och majs känns såå svensk grillsäsong för mig. perfekt ju. (speciellt när jag är ända här borta!)
Jaa håller verkligen med! Älskar feta + majs!
jag åt aldrig majs, men så fick jag barn. Då var vi i den eviga djungeln av “vad vill barnet egentligen äta?”. Majs gick alltid hem! SÅ nu är vi en majsälskande familj hela bunten! =)
Jag har faktiskt heller aldrig varit en stor majsätare, men ibland så hakar man liksom upp sig på något. Och den här salladen är verkligen en höjdare!
Dog redan när jag såg detta på insta, men hjälp så gott det ser ut här!!!!! MÅSTE. TESTA.
Åh jaaa det måste du! Perfekt sommarmat. KRAM <3
[…] ✶ Annie från Vegokäk vet hur mat ska lagas på sommaren. Måste testa hennes sommarsallad med rostad majs! […]
Ser riktigt gott ut, denna sallad måste jag testa! 🙂
Tack! Ja det tycker jag absolut att du ska göra! <3