Dubbelchili! Chipotle i den limesyrliga soppan och jalapeños i de cheddarfyllda brödkringlorna = GOTT.
Inspirationen till de schyssta kringlorna kommer från grymma Sofie Lundberg som driver bloggen Foodstories. Jag har träffat henne en del de senaste veckorna på grund av att jag har tagit över hennes jobb som contentansvarig på startupen Gastrofy!! (Detta var 2017)
Sofie ska nämligen gå över till att bli frilansande receptkreatör på heltid. Och här står jag med ett riktigt drömjobb! Det är sjukt spännande och roligt, men jag får berätta mer om det någon annan dag. Nu tycker jag att vi fokuserar på käket:
Missa inte nya recept genom att följa mig på Instagram!
Sötpotatissoppa med smak av chipotle
4 portioner
400 g sötpotatis/1 stor
1 dl röda linser
9 dl vatten
1,5 tärning grönsaksbuljong
2 st lime, både saft och zest
chipotlekrydda, chipotlesås eller chipotlepasta*
1 msk honung eller sirap
1 lök
2 klyftor vitlök
1 msk neutral olja att steka i
toppa eventuellt med koriander och en skvätt havregrädde
*Chipotlesmaksättningar kommer i många olika former och det är därför svårt att ange en generell mängd. Jag använde två matskedar av Santa Marias chipotlepasta. Ta det lugnt till en början med kryddningen och öka sen på om du vill ha mer.
Skala och tärna sötpotatis. Hacka lök och fräs den tillsammans med pressad vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt vatten, tärnad sötptatis, röda linser och grönsaksbuljong. Koka tills potatisen är helt mjuk, i ungefär 20 minuter.
Riv under tiden det yttersta skalet på limefrukterna. När potatisen är klar kan du mosa den med baksidan av en slev och sen mixa soppan slät med en stavmixer.
Tillsätt limejuice, limezest, honung och chipotlekrydda. Smaka av. Tillsätt mer chipotle om du vill ha mer hetta och tillsätt mer vatten om du vill ha en tunnare soppa.
Chili cheese-bröd
6 portioner
400 g färdig pizzadeg
200 g engelsk cheddar, ex Garants eller Allerums
inlagd jalapeños efter smak, jag tog ca 20 stycken skivor
50 g smör
2 klyftor vitlök
Originalrecept: mozzarellafyllda brödsnurror av Foodstories
Sätt ugnen på 200 grader. Riv ost och finhacka jalapeños så smått som du kan. Lägg en femtedel av osten åt sidan och blanda resten med jalapeñohacket. Rulla ut pizzadeg och skär den i fyra delar och sen varje fjärdedel i sex delar, så att det totalt blir 24 små rutor.
Krama ihop en liten sträng med ost med händerna och placera den i änden på en ruta (se bilden nedan).
Rulla ihop varje ruta och fortsätt att rulla med handflatorna tills du får en dubbelt så lång, jämntjock korv. Gör små kringlor av korvarna och för över dem till en ugnsplåt som täcks med bakplåtspapper.
Smölt smör i micron, pressa i en klyfta vitlök och blanda. Pensla kringlorna med vitlökssmöret och strö över den resterande osten. Kör i ugnen runt 15 minuter eller tills osten och brödet får fin färg. Brödet går att frysa in.
– Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook
18 kommentarer
Alltså sjyrre matbilder och så himla gottigt! Blir huuuuuungrig.
Grattis till jobbet! Heja heja 🙂
Åh dubbeltack!! Det känns toppen! <3
Ser sjukt gott ut, måste testa!
Stort grattis till jobbet! Låter superspännande.
Det var det också faktiskt! TACK! Det känns superkul <3
Dina bilder är ju sjukt fina!! Och gott verkar det också vara såklart 😄
Tack!! Jag tycker att det är skittsvårt att ta bilder, så det blir jag så glad av att höra <3
Hittade hit nyss och fastnade direkt. Din matfilosofi i beskrivningen <3<3<3 SÅ bra
Vad roligt att höra! Tack <3
Så vackra foton! Och även om jag är känslig för stark mat så går det ju verkligen att hitta inspiration till egna varianter hos dig, som alltid!
TACK <3 <3 <3
Åh grattis till jobbet, så himla kul! 🙂
TACK <3
Den soppan MÅSTE jag göra! Lät sjukt god. Både sötpotatis och chipotle är ju livet.
Jag har en nystartad mat/hälsoblogg där jag lagar mestadels vegetariskt. Kika gärna in!
Tack! Åh roligt! Jag spanar genast in <3
Gulle dig, och guuuuuud vad gott det ser ut! Chili cheese är LIVET!
Haha indeed! <3
Lagat mat från din blogg hela veckan och allt har varit supergott! Ikväll åt vi soppan och bullarna och det var såååå mumsigt 😀 Tack för en jättebra blogg!
Vad roligt! Tack för din kommentar, jag blir så himla glad när människor lagar min mat <3