I stolt reklamsamarbete med Max
När Max hörde av sig och frågade om jag ville göra ett recept med deras nya bröd Frisco Hot Melt Toast behövde jag ca 0 sekunder på mig att fundera innan jag tackade ja!
Jag tycker att Max är bäst i Sverige på vegetarisk snabbmat och jag är ett stort fan av deras Friscobröd för hamburgare.
Till det här uppdraget visste jag på en gång att jag ville göra en dekadent, höstig, vegansk och klimatsnäll toast.
Resultatet blev en fullpackad skapelse med smörstekt* bröd, smörstekta kantareller, syrlig surkålsmajonnäs, saltig och rökig tofu, frisk rödlök och färska örter.
5 av 5 tycker jag att det blev – helt ödmjukt.
Låt oss gå på receptet genast:
Ni följer väl mig på Bloglovin’? Där kan ni spara mina recept + slippa missa mina andra inlägg.
Vegansk kantarell- och surkålstoast
Räcker till 2 mackor
4 skivor Frisco Hot Melt Toast
200 g (minst) kantareller och/eller trattisar
4 timjankvistar, persilja eller gräslök
1 dl surkål
0,5 rödlök
flytande margarin, veganskt
Vegansk majonnäs
recept från KIT
3 msk vatten från en tetra kikärtor
10 st kokta kikärtor
2 tsk dijon
0,5 msk citronjuice
1,5 dl neutral rapsolja
Förenklingstips: byt ut hemmagjord majonnäs mot 0,5 dl färdig vegansk majonnäs.
Tofu
125 g fast tofu
3 msk kinesisk soja
1,5 tsk sesamolja
1 msk neutral vegetabilisk olja
0,5 tsk liquid smoke
Förenklingstips: byt ut tofun mot 2-4 st färdiga veganska rökta rutor (finns bland de vegetariska mackpåläggen i välsorterade butiker).
Gör så här
Lägg först tofun i marinaden. Gör sen majonnäsen och blanda till surkålsmajonnäsen. Stek tofun och svampen parallellt. Avsluta med att steka bröden i svampstekpannan.
Tofu: skär tofun i så tunna skivor som det bara går. Blanda soja, sesamolja, olja och liquid smoke i en skål.
Doppa alla bitarna i marinaden och lägg på en platt tallriken. Häll över marinaden som blir kvar och låt stå i kylen minst 15 min, gärna längre.
Plocka ut tofuskivorna och stek dom på högsta värme, ca 5 minuter på varje sida eller tills bitarna får fin färg. Ställ åt sidan och häll eventuellt över marinaden som är kvar.
Majonnäs: stavmixra kikärtsvatten, kikärtor, dijonsenap och citronjuice i en behållare med höga kanter i någon minut.
För över oljan till en behållare med hällpip, så att det enkelt går att hälla med ena handen och stavmixra med den andra.
Droppa försiiiktigt i oljan i den första behållaren med kikärtsblandningen, samtidigt som mixern är igång. För mig tog det 10 minuter att hälla i 1,5 dl olja. Om det går för fort kommer majonnäsen inte bli tjock och härlig.
Surkålsmajonnäs: blanda 1 dl surkål med 0,5 dl majonnäs.
Svamp: rensa svamp, dela i mindre bitar och stek ur vätskan på hög värme i en stor stekpanna. Tillsätt minst 1 msk margarin när vätskan har kokat bort. Sänk värmen och kör i någon minut till.
Ta av från plattan och tillsätt repade timjankvistar. Smaka av med salt och peppar.
Bröd: hetta upp ca 2 msk margarin och lägg i 2 brödskivor åt gången. Stek så att bröden får en krispig, smörig yta och färg på båda sidorna. Bränn inte bröden! Dom är klara på under en minut.
Skär upp rödlöken och montera sen mackor genom att varva surkålsmajonnäs med kantareller, tofu och rödlök.
I stolt reklamsamarbete med Max
– Annie
*Smör=margarin i det här fallet
21 kommentarer
Åh great! Kommer testa detta men med k*ckling istället, gillar det bättre än tofu och tror det passar in perfekt där *_*
Det tror jag passar utmärkt! Tack för din kommentar <3
Lät ju supergott det där! E det förresten tofun eller majonnäsen på bilden som e det vita? Ser ut som smält ost, så därför jag frågar.
Det är majonnäsen! Tofun är fast och i tunna skivor 😊 Tack för din kommentar ❤️
Bra att veta! Tack!
alltså så bitter nu att jag är allergisk mot svamp. Såg divine ut!
Visste inte ens att man kunde vara det faktiskt! Surt såklart, men finns så mycket annat gott i världen ❤️
Oj vad gott det ser ut! Kantareller måste ju vara det bästa som finns i matväg! 🙂
Tack så hemskt! Ja verkligen, går inte att få nog ❤️
OMG GE MIG!!!
Någon gång! ❤️
Men mums så gott det såg ut:)
Tack! ❤️❤️
Åh mumsigt! Hjälp vad det vattnades i munnen. Och så bra samarbete ju! <3
Åh tack bästa du! ❤️❤️❤️
Fy fabian vad gott det här ser ut och låter! Håller helt med angående bröden från max – burgerbröd generellt är en av de matvaror jag brukar köpa med mig hem när jag varit i Sverige. Så jag får väl vänta tills jag är i Sverige vid jultid och göra en vintervariant på det här.
Taaack ❤️❤️ Ja du måste göra en vintervariant 😃
Så gott det ser ut!
Tack så mycket! Blev himla nöjd själv 😃😃
Gud va gott det där ser ut! Måste testa detta någon gång! 😉
Jaaa klart att du ska göra det! <3