Jag blev så sugen på att göra en fusion av några favoriträtter: vietnamesiska mackor, umamibomben och friterad tofu i ölsmet. Resulatet blev en sjukt maxad maxad korv med bröd! Eller alltså ok, vet ej om det är tillåtet att kalla det här för korv med bröd, eftersom det tekniskt sätt saknas korv. Men ni fattar.
(Försökte göra ett “slarvigt och coolt” upplägg. Lol alltså. Istället var jag nära på att slänga hela skiten för att jag tyckte att det såg ut som att en 3-åring hade gått loss och jag blev missnöjd med färgerna och ljuset. Men nä, nu jobbar jag med att sänka kraven på mig själv.)
Tofun i dessa rackare blev så förbannat lyckade. Kanske bästa tofun jag någonsin har lagat?? Mjuk på insidan och krispig + brödig + sötstark på utsidan.
Låt oss ta en titt på hur det hela gick till. Obs att jag var kaoshungrig och stressad, så jag mätte inte alla ingredienser så noga. Smaka av som alltid! Se också till att förbereda tillbehören innan, så att du kan servera tofun varm.
Följ mig på bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på instagram och facebook.
Friterad gochujang-tofu i ölsmet
Räcker till 4-6 bröd
200 g tofu
1 dl gochujangsås* (eventuellt mer)
0,5 dl japansk, ljus soja
2,5 dl pankoströbröd
1 dl öl/bubbelvatten
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
massor av neutral rapsolja att steka i
1. Blanda sojan med hälften av gochujangsåsen. Skiva tofu i 3 mm tjocka skivor. Lägg i tofun i marinaden och se till så att alla bitar täcks.
2. Blanda bakpulver, salt och mjöl och vispa sen ner öl och resten av gochujangsåsen i en skål. Smaka av – det ska smaka mycket, eftersom tofun är väldigt neutral. Fyll på med mer mjöl för en riktigt tjock smet och skorpa. Häll ut panko på en platt tallrik. Doppa tofuskivorna i smeten och sen i pankon.
3. Häll ett 1 cm tjockt lager rapsolja i en liten stekpanna med non-stickbeläggning. Förbered en platt tallrik med hushållspapper i botten. Hetta upp oljan, kör på högsta värme i ca 3 minuter och lägg sen i fyra skivor i taget. Vänd efter bara några sekunder och lägg av på tallriken när de har fått färg på båda sidorna.
4. Servera genast i vanliga korvbröd eller uppvärmda ugnsbaguetter tillsammans med exempelvis snabbpicklad gurka, vitlöksfräst svamp, rostad lök, sesamfrön, srirachamajonnäs (färdig eller hemmablandad) och skivad vårlök.
*Koreansk sötstark jäst chilisås som du hittar på den asiatiska hyllan i välsorterade affärer
– Annie
Jag finns på bloglovin’, instagram och facebook
7 kommentarer
ÄLSKAR tofu!! <3 <3 men det är verkligen skillnad på tofu och tofu. Den måste var precis sådär krispig och mjuk som du beskriver. Låter dögott detta!
Verkligen! Tofu kan bli så himla tråkigt, men också så otroligt jävla bra! Tack <3
[…] bästa tomatsåsen Ons – Seitanstek med pepparsås och ostig potatisgratäng Tor – Asiatisk korv med bröd & den bästa tofun Fre – […]
haha, neeej, bilderna är ju asbra ju!! känns precis sådär *slarvigt skönt* som om man skulle få dessa på nåt hipsterhak i london eller new york eller något! plus att det ser asgott ut. srirachamajo är numer mitt liv.
Haha <3 Tack <3
[…] Friterad tofu i ölsmet med saffransmajo. Blanda en dryg deciliter vegansk majonnäs (exempelvis Coop Xtras lättmajonnäs eller René Voltaires) med ett kuvert saffran, och dippa den friterade tofun i. […]
[…] och vitkål. Proteinkällor: tångrom, belugalinser, edamamebönor, ugnsrostade kikärtor, friterad tofu, gröna ärtor, marinerad oumph och smakrik ost för den som är […]