När jag var på Irland med Max åt vi en frukost på Brother Hubbard som jag blev så kär i att jag var tvungen att köpa kokboken med receptet i för 29 euro.
Efter att ha lagat rätten hemma till både frukost och middag kan jag konstatera att det var en lätt värd investering. En sån himla lyx att få hitta ny favoritmat.
Det är inte superförvånande att jag föll för receptet eftersom det innehåller 4 grejer som summerar mina matpreferenser ganska så jävla väl:
En najs tomatsås
Feta
Kalamataoliver
Dill
Hoppas att ni kommer att gilla det lika mycket som jag!
Missa inte mina vegorecept genom att prenumerera på min YouTubekanal!
Äggröra i kryddig tomatsås med goda grejer
För 2 ashungriga personer eller 3 medelhungriga
Tidsåtgång: runt halvtimmen
2 röda spetspaprikor
1 msk olivolja
1 burk finkrossade goda tomater
2 tsk paprikakrydda
0,5 tsk chili flakes
1 tsk berberekrydda (frivilligt)
2 tsk socker
salt
Äggröra
4 ägg
0,5 dl grädde eller mjölk, ex havre
2 msk smör
Fetasås
75 g feta
1 dl matyoghurt
Tillbehör
3 dillkvistar
0,5 burk kalamata
35 g/några maché- eller spenatblad
några skivor schysst bröd
Gör så här:
Finhacka röd paprika och stek på medelhög värme i 10 min utan att den tar färg. Rör lite då och då och släng på ett lock om du har det.
Mosa under tiden ner feta i yoghurten, blanda och ställ åt sidan.
Finhacka kalamataoliver.
Strö chiliflakes över paprikorna, låt steka med någon minut och häll sen på tomatkross. Krydda med paprikapulver, berbere, en nypa socker och salt efter smak. Låt det småputtra i runt 10 minuter och fortsätt med resten.
Finhacka dill och förvara i en liten skål.
Rör ihop äggen med grädde. Smält smör i en stekpanna och gör en äggröra. Häll över tomatsåsen i äggpannan precis innan äggen har den rätta konsistensen.
Ta av plattan och servera på ett gott bröd med fetasåsen, oliverna, dillen ovanpå och några salladsblad vid sidan.
– Annie
Jag finns på YouTube, Bloglovin’, Instagram och Facebook.
1 kommentar
[…] Äggröra i kryddig tomatsås med fetakräm, oliver & dill […]