Megasnabba veganska sesamnudlar

En ljusgrå skål fylld med nudlar i sesamsås, puffad tofu, hackad vårlök och sesamfrön. En hand håller i ett par ätpinnar

Älskarrr att mitt jobb ligger så nära asienlivsen i Hötorgets tunnelbana. Jag brukar gå dit på lunchen och bunkra saker som bra sushiris, gochujangsås, billig shiitakesvamp, frysta dumplings och rolig tofu.

ETT ANNAT NUDELRECEPT: Ramen med svamp och ingefärsbuljong

Ett paket med färska ramennudlar, tofupuffar, en flask sesamolja och vårlök ligger på ett fönsterbläck i mörk marmor

Deras tofuavdelning är verkligen helt sick! Dom har allt från puffad, friterad och marinerad tofu till sånadär tofufickor som man får på sushirestauranger.

EN ANNAN SNABB RÄTT: Enkel koreansk och vegansk skål

DSC_0339.jpg

Just den puffade + friterade tofun är en favorit eftersom den inte behöver stekas eller marineras för att bli god. Den passar perfekt till den här snabba nudelrätten.

DSC_0342.jpg

Ursprungsreceptet kommer från The Pioneer Woman, men jag har gjort en egen variant med några småändringar.

DSC_0352.jpg

Några fler variationstips:  fyll på med vatten så blir det istället en grym ramensoppa. Släng i färsk spenat, morot eller gröna sojabönor för extra näring. Byt ut tofun mot exempelvis stekt tzay chili&ingefära eller oumph salt&smoky om ni föredrar det.

DSC_0368.jpg

Ni följer väl mig på Bloglovin’? Där kan ni spara mina recept + slippa missa mina andra inlägg. 

Veganska sesamnudlar

räcker till 2 personer

2 portioner färska ramen-, udonnudlar eller spaghetti (inga jävla snabbudlar!)
0,75 dl japansk soja
2 msk sesamolja
2 msk neutral jordnöts- eller rapsolja
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
1,5 msk socker
1 msk sambal oelek
2 salladslökar
100 g puffad friterad tofu eller 200 g färdigmarinerad tofu
sesamfrön

Gör så här

Koka upp vatten.

Finhacka under tiden vårlök. Ni som kör med marinerad tofu kan skära upp tofun i kuber.

Vispa ihop soja, sesamolja, jordnötsolja, risvinsväger, socker och sambal oelek. Smaka av.

Spara någon dl av kokvattnet till spädning. Häll av nudlarna i ett durkslag. Blanda sen genast nudlarna med såsen. Smaka av och späd eventuellt med lite vatten.

Ha i hackad salladslök och tofu. Blanda och dekorera med sesamfrön.

– Annie

Jag finns på Bloglovin’Instagram och Facebook.  

2 reaktioner på ”Megasnabba veganska sesamnudlar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s