Megasnabba veganska sesamnudlar

En ljusgrå skål fylld med nudlar i sesamsås, puffad tofu, hackad vårlök och sesamfrön. En hand håller i ett par ätpinnar

Älskarrr att mitt jobb ligger så nära asienlivsen i Hötorgets tunnelbana. Jag brukar gå dit på lunchen och bunkra saker som bra sushiris, gochujangsås, billig shiitakesvamp, frysta dumplings och rolig tofu.

ETT ANNAT NUDELRECEPT: Ramen med svamp och ingefärsbuljong

Ett paket med färska ramennudlar, tofupuffar, en flask sesamolja och vårlök ligger på ett fönsterbläck i mörk marmor

Deras tofuavdelning är verkligen helt sick! Dom har allt från puffad, friterad och marinerad tofu till sånadär tofufickor som man får på sushirestauranger.

EN ANNAN SNABB RÄTT: Enkel koreansk och vegansk skål

DSC_0339.jpg

Just den puffade + friterade tofun är en favorit eftersom den inte behöver stekas eller marineras för att bli god. Den passar perfekt till den här snabba nudelrätten.

DSC_0342.jpg

Ursprungsreceptet kommer från The Pioneer Woman, men jag har gjort en egen variant med några småändringar.

DSC_0352.jpg

Några fler variationstips:  fyll på med vatten så blir det istället en grym ramensoppa. Släng i färsk spenat, morot eller gröna sojabönor för extra näring. Byt ut tofun mot exempelvis stekt tzay chili&ingefära eller oumph salt&smoky om ni föredrar det.

DSC_0368.jpg

Ni följer väl mig på Bloglovin’? Där kan ni spara mina recept + slippa missa mina andra inlägg. 

Veganska sesamnudlar

räcker till 2 personer

2 portioner färska ramen-, udonnudlar eller spaghetti (inga jävla snabbudlar!)
0,75 dl japansk soja
2 msk sesamolja
2 msk neutral jordnöts- eller rapsolja
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
1,5 msk socker
1 msk sambal oelek
2 salladslökar
100 g puffad friterad tofu eller 200 g färdigmarinerad tofu
sesamfrön

Gör så här

Koka upp vatten.

Finhacka under tiden vårlök. Ni som kör med marinerad tofu kan skära upp tofun i kuber.

Vispa ihop soja, sesamolja, jordnötsolja, risvinsväger, socker och sambal oelek. Smaka av.

Spara någon dl av kokvattnet till spädning. Häll av nudlarna i ett durkslag. Blanda sen genast nudlarna med såsen. Smaka av och späd eventuellt med lite vatten.

Ha i hackad salladslök och tofu. Blanda och dekorera med sesamfrön.

– Annie

Jag finns på Bloglovin’Instagram och Facebook.  

8 reaktioner på ”Megasnabba veganska sesamnudlar

  1. Hej!
    Goda recept du har! Tack! =)
    Du skriver om asienlivsen i hötorgets tunnelbana, och jag har försökt hitta den för att jag också passerar denna station på väg till jobbet. Hittills utan framgång, hittar den inte på mellanvåningen (där vid coop, pressbyrån, etc). Är den vid någon uppgång?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s