Månadens gröna: rabaraber – era bidrag

Jag tvingas konstatera en sak: det finns fler härliga recept med rabarber än det finns tid i mitt liv. TACK för alla fantastiskt fina bidrag till den första upplagan av Månadens gröna Titta vad vi har åstadkommit! Ett hett tips är att spara det här inlägget på bloglovin, så att du även kan ta fram inspirationen vid ett senare tillfälle. Vi har också numera konton på instagram och facebook som du gärna får följa.

rabarbergranite

Bloggvärden Maria/Made by Mary (och numera kokboksförfattaren!) satsade på en läskande rabarberslushie med lime och fläder.

Kaka - Anna María

Anna María gjorde en röra-ihop-kaka

Vegansk kokospannacotta

Sandra/Atilio lagade en vegansk kokospannacotta med jordsgubbs- och rabarberkompott

manchego

Emilia från Tingling Taste körde liksom jag på ost och rabarber: friterad manchego och chutney.

Vanilla Poached Rhubarb with Yoghurt & Pistachio Crumble | Cashew Kitchen

Agnes från Cashew Kitchen trollade fram vaniljpocherad rabarber med pistagesmul.

muffins

Evelinas Ekologiska bakade glutenfria muffins med rabarber och jordgubbar.

Saftig-rabarberkaka-recept

Ruth från Hungry Heart bjöd på sin farmors saftiga recept på rabarberkaka.

rabarbersirap

Jenny från Rangifer kokade ihop en rabarbersirap.

Vårrullar

Bloggvärden Lovisa/Polichinelle picklade sin rabarber och hade den som en ingrediens i sina sommarrullar.

Cous cous-sallad med rabarber

Bloggvärden Ulrica från Krii’s Kitchen lagade en couscoussallad med halloumi och rabarbervinägrett.

bruschetta

Bloggvärden Sylwia/Vibrant Food Stories gjorde en bruschetta av sin rabarber tillsammans med fänkål, feta och rädisor.

rabarberpaj med kardemumma

Anki och Håkan från Mårtenssons kök bakade en rabarberpaj med havregryn och kardemumma.

Månadens gröna

Bloggvärden Annelie skapade en sallad med rostad rabarber, sparris och getost.

Rabarber.grönaAnnika från Det blir bara pannkaka var trogen sina pannkakor med en rabarberclafoutis.

Linnea från (Chick)peas and understanding gick på dryckesspåret med en svalkande rabarbermojito.

2 styckenBloggvärden Åsa/Nicklas kokbok rörde ihop en salladsdressing.

Amanda från moments with me testade att laga en spännande linsgryta.

rabarber 3
 För Stinas tillvaro blev det en chiapudding med rabarberkompott.

Johanna Montell kokade en rabarbermarmelad.

smoothie och pajKatarina från Hovkonditorn gjorde en gluten- och sockerfri rabarberpaj.

Ulrica från Hus Nr. 30 mixade ihop en rabarbersmoothie.

Månadens gröna1Linnea från The Hungry Gosling satsade på tacos med rabarber och svarta bönor.

Maja från Ytterst trivsamt bakade en rabarberpaj med hallon och vit choklad.

Maria kokade ihop en jordgubbssylt med rabarber.

månadensgröna kollage
det_goda_glutenfria körde på vaniljglass med rabarberkompott och karamelliserat mörkt glutenfritt bröd. 

marielyander
lagade en het rabarberquorn.

photogrophybykarina gjorde kokosglass med rabarber och jordgubbar.
månadens grönaLinnea från Lanclin lagade en enkel smulpaj.

På Jess Karlssons blogg blev det rabarberpaj med jordgubbar.

Helga från Color and Creativity pressade en rabarberjuice.

Wilda från Reaktionista kokade ihop en rabarberkräm.

Jag vill återigen passa på och tacka för alla underbara och påhittiga recept! Nästa temasläpp sker den 5 juni inne hos månadesvärden Lovisa/Polichinelle.

Månadens gröna är en vegetarisk matlagningsutmaning. Syftet är att tillsammans med våra läsare sprida gröna recept till alla som är intresserade av vegetarisk och vegansk matlagning. Varje månad står en ny råvara i säsong i centrum – och kring den kan vi släppa loss vår kreativitet och skapa en massa goda vegetariska recept. Utmaningen är såklart öppen för alla och allt du behöver är en kamera och en vilja att laga mat. Tillsammans kommer vi att skapa en helt fantastisk vegetarisk receptbank! Vi som står bakom månadens gröna är Vibrant Food Stories, Blomster och bakverk, Nicklas kokbok, Polichinelle, Made by Mary, Krii’s Kitchen och Vegokäk. Följs oss gärna på instagram och gå med i vår facebookgrupp

-Annie

Följ mig på Bloglovin’

42 reaktioner på ”Månadens gröna: rabaraber – era bidrag

    • Åh tack så hemskt mycket för ditt bidrag! Tyvärr är ju månadens gröna en vegetarisk matlagningsutmaning och i din länk är det ett recept med fisk. Du är supervälkommen att delta med ett vegetariskt recept nästa gång ❤

      Gilla

  1. Wow vad många fina rabarberbidrag och vilken variation! Nu har jag massor av nya bloggtips och framför allt många goda recept att laga! =)
    Roligt också att gensvaret för Månadens Gröna blev så stort redan från start. Jag ser redan fram emot nästa månads utmaning!

    Gilla

  2. Är ännu mer imponerad av detta inlägg efter dagen än när jag läste det imorse. Snyggt jobbat! Och så inspirerande med så många bidrag och väldigt imponerande vilken kvalité de håller. Blir så sugen och kan knappt vänta på nästa månads råvara. Det här kommer verkligen hjälpa mig att hålla matinspirationen igång. Tack för ett fint inlägg och ett fantastiskt initiativ!

    Gilla

    • Men åh, vad glad jag blir av att läsa detta! Det var jättefint att träffa dig igår på BBCON. Jag är så tacksam för er idé om Monthly Makers, annars hade jag aldrig tänkt på detta. Det är underbart att kunna inspireras av varandra ❤

      Gilla

  3. Åh, som jag längtat efter det här samlingsinlägget! Vilken tur att det finns massvis med rabarber att skörda fortfarande för här fanns ju inspiration så att det både räckte och blev över 😉 Superfint värdat, Annie!

    Gilla

    • Åh vad bra Sandra! Det var meningen! Och tack för ditt supersmarriga bidrag och tack för dina fina ord ❤ Det betyder så mycket för mig att du tar dig den här tiden att kommentera ❤

      Gilla

  4. Phew så många bidrag! Vad kul med så enormt stor respons den första månaden! 😀 Hur ska jag hinna med att testa alla dessa recept??? Rabarberchutney måste jag prova i alla fall, och rabarberdrinkar! ❤
    Och du, vad grymt kul det var att träffa dig med i helgen! 😀 Så himla coola, smarta och roliga ni är, både du och Elin. Blir alltid helt amazed över hur många grymma personer som finns i det här communityt! Hoppas du får en fin vecka 🙂 Kram!

    Gilla

  5. Svar: Kul att ses i lördags – och du, om du är i Vasastan dyk gärna in på en kaffe! Vill supergärna hänga mer o snacka mer! ❤

    Och ja, om vi nu bara i det här kommentarsfältet älskar denna modell på jeans varför är det ingen annan än Monki som gör dem? (blir galen!) Här ligger det ju upplagt på ett silverfat till valfritt bra hållbart märke! =)

    Gilla

  6. Åh såna härliga recept! Kul med flera recept med rabarber i mat!
    Vilken kul ide att samla olika bloggares recept så här. Bra jobbat!

    Gilla

  7. Efter det här inlägget sitter jag nu och kollar ut på rabarbern som är utanför fönstret här hemma hos mina föräldrar. Kanske borde göra något av recepten imorgon…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s