Veganska sötpotatisvåfflor med pulled oumph

veganska våfflor med pulled oumph

Matiga våfflor är bäst! Den här varianten är som en extra dekadent taco med en fluffig sötpotatisvåffla istället för bröd. Efter att ha klämt i sig den här anrättningen måste det stå helt klart att det inte råder någon brist på mättande och rasande god veganmat.

veganska våfflor med pulled oumph

Vill du spara mina recept och inte missa nya inlägg? Bloglovin’ är toppen för det!

Sötpotatisvåfflor med pulled oumph

4-6 våfflor

vegansk våffelsmet
1 medelstor sötpotatis + 1/2-1 dl havremjölk
1 pkt pulled oumph
1 dl majonnäs + någon klyfta vitlök
körsbärstomater
jalapenos
machésallad
salt

1. Börja med att tina oumphen, helst i kylen i några timmar ur energisynpunkt – annars i micron. Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar och koka i en kastrull tills bitarna är helt mjuka.

Ta fram en skål och mosa potatisen i en potatispress eller med en potatismosare och blanda med havremjölken. Det ska vara som ett löst potatismos, så justera mjölkmängden därefter.

2. Gör din våffelsmet i en separat skål och blanda sen samman sötpotatismoset med smeten. Nu ska blandningen vara ungefär som en vanlig våffelsmet i konsistensen – men om den inte är det kan du addera mer mjöl/mjölk för att göra smeten fastare/rinnigare.

3. Stek din oumph enligt instruktionerna på paketet och hacka under tiden upp tomaterna och blanda majonnäsen med en pressad vitlöksklyfta. Grädda din smet i ett väl infettat våffeljärn.

Glutta inte på järnet under tiden som lampan är tänd (fick själv en pajad våffla på det viset 🙂 ), utan ha tålamod. Pilla försiktigt ur våfflan med en gaffel och toppa med pulled oumph, sallad, vitlöksmajo, jalapenos och tomater.

veganska våfflor med pulled oumph

Nu tar jag några välförtjänta lediga dagar! Jag ska klämma i mig stora delar av min veganska påskbuffé, hänga med min snubbe som har flängt runt halva jordklotet med sitt band och sitt jobb den senaste månaden, jogga söder runt i vårsolen, läsa filter och fortsättningen på mina drömmars stad, dricka påsköl och Guinness

Hör av dig i kommentarsfältet eller i mejlen om du har några önskemål till bloggen! Jag svarar på allt och älskar att få höra vad ni tycker och tänker.

Du får också gärna lämna en rad och berätta vad du ska göra över påsken, dela med dig av ett tips på något grymt recept eller en blogg (fritt fram att lyfta fram sig själv såklart!) eller bara säga hej. Det skulle göra min påskhelg!

GLAD PÅSK på er ❤

– Annie

Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook

MINA ANDRA VÅFFELRECEPT:
– Avokado eggs Benedict-våfflor
– Våfflor med veganskagen
– Veganska bruschetta-våfflor

veganska våfflor med pulled oumph

7 reaktioner på ”Veganska sötpotatisvåfflor med pulled oumph

 1. Hej! Såklart att jag vill hjälpa till att göra din påskhelg! Inte är det svårt heller, för du har underbart fina recept. Hittills har jag gjort dina ”Eggs Benedict på våfflor” och ”senapssill” och i morgon/övermorgon ska jag göra de här små svamp/tofu-bitarna och kanhända något mer. Mycket inspirerande även om jag inte följer recepten slaviskt. Jag är inte vegetarian – har höns och äter äggen och då och då ungtupp… och även mjölkprodukter, så din skagenröra blir nog med crème fraîche men annars så.
  Tack för vackra bilder! GLAD PÅSK!

  Gilla

  • Heej, tack för din fina kommentar!
   Jag följer aldrig recept helt slaviskt själv, så det tycker jag att du gör helt rätt i. Jag äter inte heller helvegetariskt, då jag äter ägg, ost och andra mjölkprodukter. Jag har dock dragit ner på det en hel del och jag försöker att ha med många veganska recept för mina läsares skull 🙂
   Jag blir väldigt glad över att du blir inspirerad och att du gillar mina bilder! Fortsatt glad påsk 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s