Frasiga veganska raggmunkar med rökig knaperstekt tofu

Vegansk raggmunk

Raggmunk är definitionen av prisvärd mat. Godheten per krona är mycket hög! Med potatis + fett + salt kommer man helt enkelt jävligt långt. Bästa tillbehöret är förstås knaperstekt och rökig tofu. Väldigt tacksamt när det börjar eka tomt på kontot och CSN ännu är några dagar bort.

Receptet på raggmunkarna har jag kopierat rakt av från den grymma vegokocken @vegankompisen. Tofureceptet är anpassat från det som finns på bloggen jävligt gott. Mitt viktigaste tillägg är Marmite, detta missförstådda smörgåspålägg som ger buljonger och marinader en unikt köttig karaktär. Jag tänkte skriva mer om det i ett separat inlägg inom kort. Marmite brukar finnas i dom flesta välsorterade affärerna, men om du inte hittar rekommenderar jag att du kör på jävligt gott-receptet helt enkelt.

Vegansk raggmunk

Frasiga veganska raggmunkar
2 port

350 g riven fast potatis
2,5 dl havremjölk

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rejält med salt! Vill ha ett nytt budord: ”du skall icke snåla med saltet till raggmunk”
låt även rapsoljan flöda

Vispa ihop mjöl, bakpulver och havremjölk tills det är klumpfritt. Salta! Tillsätt den rivna potatisen och smaka av. Salta lite till. Tänk salta chips! Klicka ut tunt i en riktigt het stekpanna som är fylld med olja. Ju mer olja desto mer chips-feeling 🙂 Stek tills raggisarna får snygg färg och servera med knaperstekt tofu och lingonsylt.

Rökig och knaperstekt tofu
2 port

200 g fast tofu
1 tsk liquid smoke
1 msk sirap
1/2 dl kinesisk (”vanlig”) soja
1 msk marmite (går att utesluta)
massor av raps- eller jordnötsolja till stekning

Blanda sirap och marmite. Båda är väldigt sega, men du vill försöka undvika klumpar. Tillsätt soja och liquid smoke och blanda runt så mycket som du kan. Skär tofun i tunna skivor och marinera skivorna i kylen i några timmar. Knaperstek sen på hög värme i olja. Pallar du inte vänta? Pensla på marinad på tofun och spara det som blir över. Stek tofun i rikligt med olja tills den får mycket färg och pensla på den överblivna marinaden.

Vegansk raggmunk

-Annie

Följ mig på bloglovin, facebook och instagram 

 

 

7 reaktioner på ”Frasiga veganska raggmunkar med rökig knaperstekt tofu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s