Nu har jag nästan firat påsk i en månad, vilket har inneburit att jag har käkat veganskagen så att det har sprutat ur öronen. Inte mig emot! En ny favorit till årets högtider och riktigt gott att ha på sina våfflor.
Måndag – Våfflor med veganskagen
Tisdag – Supersnabb potatisgnocchigratäng med feta
Onsdag – Öl- och pankofriterade halloumitacos
Torsdag – Auberginerulle på folkets kebab
Fredag – Påskmat
Våfflor med veganskagenInför våffeldagen blev det en riktig våffelfest här hemma med tre veganska och ett lakto-ovo-vegetariskt recept. Samtliga varianter blev riktigt lyckade! Särskilt nöjd är jag med våfflorna med avokado eggs Benedict och sötpotatisvåfflorna med pulled oumph.
GnocchigratängPå bilden ser ni en gnocchigratäng med mozzarella, men i onsdags åt vi istället den här superenkla rätten med feta. Den består av 2 paket potatisgnocchi, 2 burkar krossade tomater, gul lök och vitlök, 1 burk kalamata, 2 paket feta och en massa örtkryddor. Det är bara att blanda allt i en ugnsform och sen vänta på att det ska bli klart i 15-20 minuter!
Öl- och pankofriterade halloumitacosJag och min kille är rörande överens: det här är det godaste vi vet. Vi verkar inte vara ensamma om den åsikten – människor som har testat receptet blir till eld och lågor! Gör dig själv en tjänst och lev inte en till dag utan den här smakupplevelsen i ditt liv 🙂
Auberginerulle
Lyckades ej fånga dessa gobitar på bild eftersom jag hade druckit tre bärs och var vrålhungrig. Men var inte ledsna kära vänner! Jag har nämligen ett recept på g. Tanken är att fritera aubergine in någon slags smet, typ som när jag gjorde halloumi med kall sås och potatis – och sen servera det med alla klassiska falafeltillbehör. Kan knappast bli äckligt.
Jag är så glad över att jag ansträngde mig så mycket för att få ihop fullpackad och tillfredsställande vegansk påskbuffé! Läsarantalet har fullkomligen exploderat under den gångna veckan, till stor del tack vare att mina påskrecept lyftes upp av metromode, expressensajten mittkök.se och för att jag lyckades med att hamna högst upp på google med söktermen “vegansk påskmat”. Här hittar du alla recept. Maten passar också bra till andra högtider och festliga och ofestliga tillfällen!
5 kommentarer
Vilket oerhört hungeringivande inlägg! Holy..!
Här kurrar även min mage betänkligt! Tack för din kommentar 🙂
Allt i det här inlägget?????????!?!? SÅ GOTT (alltså gnocchi-gratängen- jag avlider!)
Hahaa, ÄLSKAR din entusiasm 😀 Det gör mig väldigt glad!
[…] Vad lagar du om du har minimalt med tid i köket? Antingen någon enkel pastasallad, ajvarbulgursalladen på bilden eller gnocchigratäng. […]