Café Nizza, Åsögatan 171
prisklass: 100-165 för mellanrätter, minst 2 per person för att bli mätt
typ av mat: italienskt/medelhav
★★★★☆ (nästan full pott)
Ända sen jag käkade på Café Nizza häromveckan har jag gått och fantiserat om maten där + känt mig inspirerad i min egen matlagning. Svårt att göra bättre intryck än så!
Jag har längtat efter en schysstare italiensk restaurang där det inte bara finns en vegetarisk pasta eller pizza att välja på.
Som jag förstår det bytts menyn ofta ut, men när vi var där fanns det 7 lakto-ovo-vegetariska mellanrätter att välja på (2 av dessa kom också som köttvarianter på menyn).
Max och jag plockade in huset egna bröd med hemkärnat smör (lol på hemkärnat), 4 mellanrätter och 1 efterrätt. Och allt var så jävla jävla gott.
Här är vad vi beställde och vad jag(/vi) gav rätterna för betyg:
Färsk vitkål med bondbönor, pecorino och kantareller
★★★★★
Tomatsallad med ricotta och körsbär
★★★☆☆
Burrata med pecorinosmulor(?) och zucchinisallad med smak av mynta
★★★★★
Ricottafylld pasta med smör, pecorino och spritärtor
★★★★☆
Jordgubbspavlova med citron och pistage
★★★★★
Väldigt ostigt som ni ser (=ej veganvänligt) – men herre vilken ost! Burratan var utan konkurrens den bästa jag har käkat och pecorino är min nya bästa vän.
Jag tycker att Nizza är ett sånt ställe som passar lika bra för dejt, som för kompishäng, som för middag med päronen. Stort plus för den genomtrevliga personalen som genuint ansträngde sig för att vi skulle bli helt nöjda med den köttfria maten. Är redan sugen på att gå dit igen!
– Annie
Ni följer väl mig på Bloglovin’? Där kan ni spara mina recept + slippa missa mina andra inlägg.