Topp 1 största matutmaningen här hemma: att bygga en ordentlig receptbank med veganska middagar som är svinsnabba och svingoda. TIPS: snabba sesamnudlar & ärtpesto.
Nu när det äntligen har kommit friterad tofu i vanliga butiker (fanns bara i asienlivs tidigare) har ju det här blivit lite lättare eftersom man inte måste hålla på med dödstråkig marinering och sånt för att få tofun god.
En favorit som jag har lagat massor den här hösten är tofu i röd curry med lime (alltid lime!). Själva såsen till den tar på riktigt under 10 min alltså.
Jag har gjort den väldigt avskalad för maximal enkelhet, men det är ju ej fel att lägga till ingefära och vitlök om man känner sig snäppet mer ambitiös.
Vill ni spara det här receptet och inte missa nya inlägg från mig tycker jag att ni ska följa mig på Bloglovin’!
Tofu i röd curry med lime
4 portioner
3 dl svart ris eller vanligt ris
1 msk neutral jordnöts- eller rapsolja
1-2 msk röd curry
400 ml kokosmjölk, gärna extra smooth
2 dl vatten
1,5 msk japansk soja
125 g salladslök
1 st lime
200 g friterad tofu
Gör så här
Börja med att koka upp ris enligt anvisningarna på paketet. När jag kokar svart ris brukar jag ofta korta koktiden för att snabba på det hela.
Skiva salladslök fint och dela eventuellt tofutärningarna i mindre bitar om du pallar. Riv limezest (det yttersta gröna skalet)
Hetta upp en kastrull med olja och fräs röd curry snabbt. Börja med 1 msk om du är känslig för starkt och fyll på mer sen.
Häll på kokosmjölk, soja och vatten. Man kan förresten ha i mer vatten om man vill ha mer av en soppa. Låt börja puttra och smaka av. Kanske mer soja för sälta? Och lite mer curry? I med tofun så att den blir varm. Om riset inte är klart ännu kan currykastrullen få stå på ettan under lock.
Sen när det är klart: pressa i en lime, ha i limezest och smaka av en sista gång. Servera i djupa skålar med ris och massa salladslök.
– Annie
3 kommentarer
Har inte lagat något med tofu än (tror jag…), ska kolla närmare på detta recept! Tack!
Gjorde denna fast m halloumi och matvete idag, AHHHHH så go buljong!!
Fan vad nice!! Spännande utbytesprodukter 😊