Jag måste få prata om ett riktigt icke-bekymmer som ändå bekymrar mig många trötta söndagmorgnar: min saknad efter Brighton och det rika och plånboksvänliga restauranglivet där.
Stockholm har tyvärr inte mycket att komma med på den fronten – det är inte ovanligt att få hosta upp 300-400 spänn för någon oinspirerad brunch som dessutom allt för ofta är någon slags köttfest.
Helt hutlöst och ovärt! Då stannar jag hellre hemma och käkar en torftig jävla macka. Men jag undrar ju, hur svårt kan det vara att kirra lite hederligt flottigt bakiskäk till en rimlig peng?!
Ok, ska sluta gnälla nu – det jag ville komma fram till är att det här ibland leder till att jag lagar en ambitiös brunch. Det hände bland annat nu i söndags och som ni ser blev resultatet EJ äckligt alls.
Sara från bloggen Wilderness tipsade om en genial metod med stavmixer för få till en hollandaise utan att hålla på med sjudande vattenbad och hej och hå. Tack för den!
Vill du spara mina recept och inte missa nya inlägg? Bloglovin’ är toppen för det!
Avokado eggs Benedict på våfflor
2 pers
En våffelsmet
2 avokados
2-4 ägg + 1 äggula
50 g smör
2 tsk färsk citronsaft
1 krm salt
2 tsk vatten
ev gräslök och chiliflakes
Såsen: smält smöret i en kastrull och ställ av det från värmen. Häll i en äggula, vatten, salt och citronsaft i en behållare där du får i en stavmixer utan att det skvätter åt alla håll och kanter när den väl drar igång.
Blanda med en gaffel. Dra igång stavmixern och häll lååångsamt i smöret. Ta gärna hjälp av någon som häller åt dig. När såsen har tjocknat är den klar – det går på under minuten!
Pochera äggen (eller stek om du inte hajar grejen) och börja under tiden grädda våfflorna. När våfflorna är frasiga och gyllene är det bara att bre ut din mosade avokado och toppa med ägg, sås och garnering. Mmmmm.
Vi avslutar med lite ägguleporr:
– Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook.
12 kommentarer
fy fasen vad gott. åt precis en matvåffla för bara nån timme sedan (och kan inte annars minnas när jag åt våffla sist, så det var på tiden!) <3
Ja, alltså den här våfflan var fan himmelsk!!
Men fy sjuttsingen så gott! Önskar verkligen att vi hade ett våffeljärn men jag tänker nästan alltid bara på det nu i mars och sen glömmer jag liksom av att jag vill ha ett under resten av året 😛
Kan verkligen ändå rekommendera att köpa ett! Bästa helgfrullen 😀 😀
Och här sitter jag, vrålhungrig… Mums! Kram
Haha, åhh, detta är så himla gott! Rekommenderas 🙂
[…] GODA RECEPT: – Avokado eggs Benedict på våfflor – Bánh mí, vietnamesiska mackor – Vegansk misosoppa med pasta, svamp och […]
[…] ANDRA VÅFFELRECEPT: – Avokado eggs Benedict-våfflor – Våfflor med veganskagen – Veganska […]
[…] recept. Samtliga varianter blev riktigt lyckade! Särskilt nöjd är jag med våfflorna med avokado eggs Benedict och sötpotatisvåfflorna med pulled […]
[…] den bästa helgfrullen av? Ju lyxigare och maffigare, desto bättre. Färska frukter och bär, våfflor med avokado eggs Benedict eller vegetarisk full […]
[…] Avokado eggs BenedictEn krämig brunchdröm. […]
[…] Avokado eggs Benedict på våfflor […]