När jag inte vet vad jag ska käka brukar jag ofta plocka ihop olika grejer som jag är sugen på i huvudet och sen skapa en rätt av det. Enkelt och bra!
Förra veckan var jag skitsugen på en massa sommarlyxiga råvaror, och då fick det också bli det. Krämig burrata. Pecorino. Nektariner. Färska örter. Karamelliserad rödlök. Allt svingott var och för sig, men allra bäst ihop!
Det var på gränsen att det blev för många smaker att hantera (om det nu går), så om ni känner att det blir lite väl dyrt att köpa hem ingredienslistan fungerar det absolut att skala av. Men har ni råd så tycker jag ofc att ni ska köra!
Ni följer väl mig på Bloglovin’? Där kan ni spara mina recept + slippa missa mina andra inlägg.
Burratasallad med nektariner och pecorino
Huvudrätt till 2 personer
2 st burratabollar
2-3 mogna men fasta nektariner
70 g machésallad
0,5 kruka mynta
0,5 kruka basilika
80 g pecorino eller parmesan
olivolja
balsamicocréme
färskmalen svartpeppar
Karamelliserad rödlök
1 rödlök
1,5 msk olivolja
1 msk socker
1 msk rödvinsvinäger
Servera salladen med något gott bröd eller krutonger
Gör så här
Börja med att plocka fram alla ingredienser. Burratan är allra godast när den håller rumstemperatur.
Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp olja i en liten stekpanna och stek löken i 4 minuter utan att den tar färg. Tillsätt sen socker och vinäger. Stek på låg till medelhög värme i runt 15 minuter under omrörning.
Finhacka örter under tiden som löken tillagas. Blanda maché med örterna och ringla över en skvätt olja. Fördela salladen på två tallrikar.
Skär upp nektariner (jag gör som i denna film) och placera ut på tallrikarna. Släng också på rödlöken när den är klar. Lägg burratan på toppen och skär ett snitt i den. Öppna upp!
Avsluta med att smula över pecorino, dra några varv med pepparkvarnen och ringla över balsamicocréme. Ät för kung och fosterland!
– Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook.
2 kommentarer
Jätte bra inlägg på instagram❤️
Håller med dig till 100%
Dessutom förtjusande sallad.
Tack så mycket Tina! Kram <3