Jag har nog försökt att ta en rimlig bild på dessa bönquesadillas vid säkert 5 olika tillfällen, men det har blivit så kasst att jag inte har velat lägga upp receptet. Att få brun mat i bröd att se aptitlig ut är något av en utmaning kan man väl säga 🙂
Men nu så! Det här är faktiskt en av mina vanligaste vardagsrätter, och även om det verkligen inte är det snyggaste man kan käka så är det fan kanon att kombinera dova svarta bönor med syrlig lime, rökig chipotle, frisk vårlök och kraftig cheddar. Skitenkelt är det också.
Jag brukar variera vad jag har till. Ofta kan det bli en smörig majskolv med parmesan ovanpå, ibland blir det till en guacamole och ibland blir det till min sötpotatissoppa. Mångsidigt och bra alltså.
Testa helt enkelt det här när ni får chansen!
Följ mig på instagram för daglig receptinspiration.
Bönquesadillas med lime & chipotle
4 portioner (2 quesadillas var)
8 medelstora tortillabröd
2 burkar svarta bönor
4 dl smakrik cheddar (jag gillar Allerums skotska)
100 g eller ett knippe salladslök
2-3 msk chipotlepasta (finns på tacohyllan)
1 lime, saft + zest
örtsalt eller salt efter smak
Gör så här
Skölj av svarta bönor i kallt vatten och för sen över till en stor skål med höga kanter.
Finriv zest (det yttersta gröna skalet på limen) och ha ner tillsammans med pressad limesaft i bönskålen. Klicka i chipotlepasta (är man känslig för starkt kan man ta det lite lugnt med mängden bara). Mixa med stavmixer och smaka av med salt.
Finhacka salladslök och riv ost. Älskar man ost behöver man ej hålla på och snåla med den förstås.
Ta fram tortillabröd och bred en halvmåne bönröra på varje bröd. Här är det lätt att ta i från tårna med bönröran, men med ett lagom tjockt lager (3 mm kanske?) blir det enklare att steka och att få allt att hålla ihop.
Strö över salladslök och minst 1/2 dl ost per halvmåne bönröra. Vik den tomma sidan bröd över fyllningen och kläm till ordentligt så att den inte öppnar sig.
Stek på hög värme i en stekpanna, någon minut på varje sida eller tills brödet har fått stora brunsvarta fläckar. Ät upp direkt!
– Annie
2 kommentarer
Kommenterar verkligen aldrig men herregud jag lagar ju dessa hur ofta som helst och tipsar alla om dem, så tusen tack för bra recept!
Vad kul att höra! Tack för att du skrev!