Jag har ju precis satt igång att käka vegansk i 4 veckor, men jag tänkte ändå dela med mig ett lakto-ovo-vegrecept på en bakfri paj som jag gjorde för ett tag sen och som jag blev så himla nöjd med.
Det blev en perfekt matlåda som höll i kylen i åtminstone 5 dagar. Asbra om man vill göra mealprep för veckan (som jag gjorde) eller om man ska bjuda över folk och vill förbereda.
Man kan väl kalla det en bakfri paj utan pajdeg, där det bara är fokus på att maxa smaken på fyllningen. Gillar ni förresten här rätten kan jag också tipsa om två liknande recept, men som har andra smaksättningar: kantareller + västerbotten och smakrik cheddar + salladslök + tomat.
Vill ni spara det här receptet och inte missa nya inlägg från mig tycker jag att ni ska följa mig på Bloglovin’!
Bakfri paj med feta, purjo, potatis & rosmarin
500 g kokt fast potatis (grymt om man har rester!)
1 purjolök
1 msk olja
100-150 g mild hårdost
150 feta
1-2 tsk torkad rosmarin/4 kvistar färsk
6 ägg
2 dl havregrädde eller annan grädde/mjölk
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader och koka potatis om det inte redan är gjort.
Finriv ost, finhacka purjo och finhacka rosmarin om den är färsk.
Fräs purjo snabbt i olja i någon minut utan att den tar färg.
Skiva den kokta, gärna avsvalnade potatisen i några cm tjocka skivor.
Vispa ihop ägg och mjölk med en gaffel. Peppra och salta lätt (fetan är salt i sig). Smörj en paj- eller ugnsform och varva potatis, hårdost, feta, purjo, rosmarin och äggstanning. Avsluta med lite äggstanning och ost överst.
Kör i ugnen tills pajen har stelnat (känn med gaffel) och fått gyllene färg på toppen, det tar ungefär 20-25 min.
– Annie
🍝Följ mig på Instagram för daglig vardagsmatlagning i stories, klimatpepp och rants om hälsohets
🍝Hitta mina samlade recept i mitt receptindex
🍝Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med göttig vegoinspiration
🍝Prenumerera på Vegokäk på YouTube för mina enkla filmrecept
🍝Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg
2 kommentarer
Oh, vilken nice variant på paj! Och perfekt med överbliven potatis. Tack för tips! 🙂
Tack själv för att du skriver! Tycker själv att det är en supersmidig + god paj! 😊