Recension: crêperie fyra knop

creperie 4 knop

Här kommer ett helgtips på en mysig budgetrestaurang på Södermalm i Stockholm! Nämligen:

creperie 4 knop

En anspråkslös liten restaurang som ligger på en tvärgata till Götgatsbacken. Inredningen känns genuint fransk (inbillar jag mig): en stor griffeltavla, gamla reklamskyltar i plåt och rustika träbord som pryds med levande ljus. Musiken är föredömligt låg och det är ingen risk att din röst dränks när du snackar med ditt sällskap.

Här kan du mumsa franska pannkakor (galettes och crêpes) för en billig peng, runt hundralappen per beställning. Min rekommendation är att du tar två – en till huvudrätt och en till efterrätt. Det finns inte mindre än sju lakto-ovo-vegetariska varmrätter, vilket får anses som sensationellt många alternativ för en vegetarian i Stockholm! Som vegan lär du dock få det svårt eftersom det är både ägg och mjölk i crêpe-smeten. Dryckesmässigt är det vin och torr fransk cider som gäller. Valet föll på det senare alternativet för min del, då jag har en svag punkt för torr cider efter min tid i Brighton. Jag blev inte besviken när jag serverades ett glas med krispig cider från en flarra med en stiliserad Håkan Hellström på (ska väl säkert föreställa en fransk sjöman, men men). Vi går på varmrätten:

creperie 4 knop

Jag var sjukt ostsugen och slog därför till på en variant med fyra ostar. Det var smarrigt! Ostarna tog inte över allt för mycket och det kändes som en välbalanserad crêpe/ost-ratio. Det kanske inte kan klassas som en spännande smaksensation, men det var helt klart schysst käk för under en hunka. Prisvärd mat är inte det lättaste att hitta i huvudstaden, så många pluspoäng för det. Mest pluspoäng av allt får dock desserten, kolla ba:

creperie 4 knop

Mmmmmm. Kaneläpplen i en karamellsås med rostade hasselnötter och vaniljglass – så barnsligt jävla gott! Det smackades mycket belåtet runt hela bordet kan jag meddela. Kan lätt tänka mig att gå hit bara för att ta en dessertcrêpe och ett glas torr fransk cider.

De hela kan sammanfattas med att det var en mycket trevlig kväll på en trevlig restaurang.

Samlat omdöme
Till crêperie fyra knop går du för stabilt och prisvärt käk i en mysig miljö. Inga revolutionerande smaker, men det är ju inte alltid det man är ute efter. Du får absolut inte missa att ta en dessertcrêpe! Toppen med många lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn (dock inte veganvänligt). Perfekt ställe för en romantisk dejt eller en middag med päronen.

3,5 av 5

-Annie

En annan recension:
Farangs veganska 7-rättersmeny

Följ mig på bloglovin, pinterest, instagram och facebook

2 reaktioner på ”Recension: crêperie fyra knop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s