April blev något av en mellanmånad för bloggen – på receptfronten har det varit lite skralare än i mars. Jag har gått och funderat en hel del vad jag vill med den här bloggen och jag har fortfarande inte riktigt landat i hur mycket tid det egentligen är rimligt att lägga ned på den här platsen. Med en större bredd av ämnen skulle jag kunna uppdatera oftare. Därför behöver jag nu din hjälp! Vad vill du ser mer av? Jag har oändligt mycket saker som jag skulle kunna skriva om känns det som. Några exempel:
– Långdistanslöpning
– Film & tv-serier
– Politik: hållbarhet och feminism
– Ensamresande
– Studier (jag har pluggat väldigt många olika saker)
– Arbetsliv
– Kroppsideal och dietkritik
– Mitt år i Brighton
– Relationer och sex
– Vardagsbetraktelser
Under maj månad kommer jag att experimentera med några nya inslag och själv känna efter vad som känns rätt för mig. Då kommer det att hjälpa extra mycket med era kommentarer! <3 Matlagning kommer fortfarande att stå i centrum och jag hoppas även kunna bredda mig inom det området. Mat är så mycket mer än bara recept för mig.
Här kommer hur som månadens samlade recept:
Full English breakfastJag inledde månaden med att spontanboka en semester till min gamla hemstad Brighton. Det var såklart tvunget att firas med en engelsk klassiker!
KorvstroganoffMin polare August lärde mig att korvstroganoff kan vara riktigt jävla gott. Det hade jag aldrig anat! Vegofierade nostalgirätter verkar alltid gå hem bland er läsare, så jag ska försöka fixa fram mer av den varan.
Svamp- och nötbiffar med pressgurkaVegetarisk husmanskost i sitt esse!
Frukt-CapreseSnart är jordgubbssäsongen här och det vill jag ta vara på så mycket som det bara går. Gärna genom att ha jordgubbar i maten!
Shakshuka med fetafyllda auberginerullar Äntligen blev det dags att testa den här pinterest-klassikern. Det var enkelt att laga och det blev helt klart lyckat.
Pulled oumph-burgare med mango-coleslaw En mördande smarrig burgare.
Boursingnocchi med citron och edamameDen överlägset snabbaste varma rätten i min repertoar. Om man rankade maträtter baserat på hur goda de är genom tiden man lägger ner i köket skulle den här kanske hamna i topp?
godhet: 8 av 10
tidsåtgång: 10 min
godhet/tid = 8/10 = 0,8
Vegansk lyxpasta Min före detta paradrätt som numera mest bara är en enkel och lyxig pasta. Vilket inte är så bara!
Nu vill jag veta – vad har du lagat för gott den här månaden?
-Annie
Följ mig på bloglovin, pinterest, instagram och facebook
FLER SAMLADE RECEPT:
– februari
– mars
17 kommentarer
Älskar alla dina matinlägg..förstås! men tycker aldrig man kan prata för mkt om feminism och hållbarhet!!! kör hårt
Åh ja, jag har SÅ mycket att säga om feminism, så det dyker säkert upp något sådant. Tack för att du läser <3 <3
Jag skulle gärna läsa om allt det där men tänker att det är bra att låta bloggen vara nischad – kanske en vardagsbetraktelse som hör ihop med ett recept? Något om när du var i Brighton i samband med ett recept som är inspirerat av Brighton? Återhämtningsmat efter långlöpningen? Eller så struntar du i vad jag tycker och skriver precis vad du vill!
På matfronten så har jag bland annat lagat risotto på citron (bara rivet skal), ärtor och timjan tillsammans med rostade skivor av butternutsquash. Och så har jag ätit sjukt mycket sparris!
Åh tack för din kommentar! De är en så svår avvägning! Den där risotton lät helt underbar! Det vill jag verkligen laga inom kort!
förstår grejen med att vara nischad, men nu börjar du ju/väl ändå blir så pass stor att folk blir lite nyfikna på personen bakom alla recept. skulle absolut tycka det var fint att få veta mer om SAMTLIGA ovanstående ämnen! 😀 <3
Åhh tack, bra att veta! Det är ju lite läskigt att öppna upp sig, men jag tänker att jag tar det stegvis och se vad jag vågar med! <3
Håller med Lovisa helt och hållet 🙂 Älskar dock dina recept!
Tack <3
Du har blivit en av mina favoritbloggar och även om jag inte följer recepten till punkt och pricka inspirerar de mig alltid.
För min del tycker jag det blir jätteintressant att läsa även andra inlägg, eftersom jag tycker att jag byggt upp en relation till dig, en sån jag ju vill fördjupa. Men vill ABSOLUT ha kontinuerliga recept också.
Du ANAR inte hur glad jag blir över din kommentar <3 <3 Recepten kommer alltid vara grundstommen här, det kan du lita på! Så får vi se vad jag fyller ut med 😉
Dreglar över svamp- och nötbiffarna! omgggggg, ska göra till middag en dag snart!
Ohh nice att höra! Do it!
Annie! Du är så bra! Lyckan när jag fann din blogg var stor, och den växer ständigt.
Eftersom jag själv är politiskt intresserad skulle jag uppskatta om du kunde skriva lite om dina tankar om din ställning – hållbarhet och feminism.
Jag funderar, liksom du gjorde, på att dra härifrån ett tag så lite mer ensamresande är också uppskattat! Inlägget om din flytt till Brighton var toppen, och jag kan relatera till dina tankar och känslor. Är själv 21 år och en förvirrad själ.
Tack för allt!
All kärlek från Malin.
Men alltså Malin! Vad det värmer i mitt hjärta att få en sådan kommentar! Det är sånt som gör bloggandet roligt. Jag kommer absolut skriva mer om hållbarhet och feminism, ibland är det nästan svårt för mig att INTE göra det. På ett sätt känns det läskigt att bli politisk, men samtidigt så är det en så himla stor del av mig. Och jag säger bara GÖR DET, angående utlandsflytt! Jag kommer att skriva mer om min tid här och jag lovar att det kommer att kännas peppande.
Och ALL kärlek till dig!! Tack för att du läser <3 <3
[…] bloggen Vegokök hittade jag en sammanställning av recept från april månad. Där finns några husmanskostklassiker som bör spanas in 🙂 Lättlagad vegetarisk mat är det […]
[…] recept i februari, mars, april och […]