Det här är en guide för dig som vill boka tågresor med interrailkort på egen hand. Generellt är det inte möjligt att göra onlinebokningar av tågresor i Europa som går genom fler länder på en och samma sajt, och tanken med den här guiden är visa exakt hur man går tillväga istället.
Guidens innehåll
Guiden utgår från min kommande tågresa i juni genom Sverige, Danmark, Tyskland, Italien och Schweiz och den är uppdelad i 4 delar:
- Snabbfakta om tågbokning i Europa.
- Steg-för-steg guide med instruerande bilder för att boka platsreservationer med interrail i Sverige, Danmark, Tyskland, Italien och för nattåg med tågbolaget ÖBB i olika länder i Europa.
- Sommarens resplan: sträckor, restider, bokningskostnader och boenden
- Vanliga frågor och bra länkar för att boka tågresor i Europa
Innan jag drar igång vill jag poängtera att det här inte är en heltäckande guide. Den utgår från vad jag hittills har lärt mig av att göra bokningar i länderna som jag ska resa till.
Det här är min tredje långa utlandsresa med tåg och det finns garanterat saker som jag inte har koll på. Ställ gärna frågor och kommentera! Tanken är att låta det här inlägget växa med tiden.
Följ min tågresa i mina stories på Instagram. I mina sparade händelser finns det inspiration från tidigare resor.
Grundläggande om tågbokning i Europa
Det är bra att veta att det finns två huvudsakliga metoder för att boka tågresor i Europa:
- Köpa lösbiljetter via tågbolagens hemsidor.
- Köpa interrailkort och boka platsreservationer där det krävs.
Den här guiden riktar in sig på metod 2 eftersom det inte är uppenbart hur den fungerar. Metod 1 är många gånger ett utmärkt alternativ och kan mycket väl bli billigare. Ett första tips är därför att kolla upp det innan man ger sig in på interrailspåret.
Tågbolagens sajter brukar finnas i engleskspråkiga versioner, så det är hyfsat enkelt att researcha. Bahn.de är exempelvis bra. Där kan man också köpa långa sammanhängande resor.
Kort om interrail
Ett interrailkort fungerar som en färdbiljett. Ibland räcker det att endast resa med kortet, men på många sträckor är dessutom platsreservationer obligatoriska (se vilka sträckor som berörs i railplannerappen).
Platsbiljetterna kostar extra – från några tior upp till flera hundra per delsträcka, beroende på land och resa. Jag kommer att gå igenom hur man på egen hand bokar platsreservationer hos olika tågbolag.
Interrailpasset går bland annat att köpa på europarunt.se och interrail.eu. På våren brukar det säljas till kampanjpris.
Tågresebyrå eller boka själv?
Många tar hjälp av tågresebyråer (länkar till några längst ner) för att reservera platser, men genom att istället boka sina resor själv håller man priset nere på sin resa. Resebyråerna tar nämligen ut en egen extraavgift på varje bokad sträcka, och ska man resa långt kan det lätt dra iväg i pris.
Med det sagt så kan servicen vara värd pengarna, men mitt fokus i den här guiden är alltså att göra sina bokningar utan proffshjälp.
Mina tips innan du bokar med interrail
- Kolla först om det blir billigare att köpa enkelbiljetter via tågbolagens sajter.
- Börja med nattågen, där är risken störst att platserna tar slut.
- Ta höjd för förseningar. Vid viktiga byten brukar jag minst ha 30 min marginal.
- Tänk på att resten av Europa är analoga. Platsreservationer måste nästan alltid skrivas ut.
- Ha både mobil och dator redo när du bokar platsreservationer.
Guide: boka platsreservationer med interrail i Sverige, Danmark, Tyskland, Italien och för nattåg med tågbolagen Snälltåget samt ÖBB.
När man är ute på sin tågresa kan man ofta boka platsreservationer längs vägen i biljettluckan på tågstationerna. Denna guide utgår från att du vill boka reservationer på förhand.
Nattåg med Snälltåget mellan Malmö och Berlin
24 juni – 18 augusti har snälltåget 3 avgångar i veckan Malmö – Berlin i vardera riktning. Boka i Snälltågets onlinebokning och ange rabattkoden “INTERRAIL”.
Reservation av del i kupé med 6 bäddar kostar 399:- enkel väg. Det går också att boka en helt egen kupé med 6 bäddar för 1900:-. Exempeltider: Malmö-Berlin 17.00-06.45, Berlin-Malmö 19.25-07.30. Länk: hela tidtabellen för Snälltågets nattåg till Berlin.
Nattåg med ÖBB – mellan olika städer i Europa
ÖBB släpper sina biljetter 6 månader innan avresedatum. Platserna kan ta slut fort, så var ute i god tid innan. Kolla vilka linjer som trafikeras av nattåg på kartan här nedan.
Sök efter din önskade sträcka i tågbolaget ÖBB:s bokningsverktyg. Dyker det inte upp någon avgång kan det vara fullbokat.
När du har sett att det finns tillgängliga platser i bokningverktyget måste du ringa upp ÖBB på +43 51717 för att boka platsreservationer med interrail.
Jag sa bara: ”Hi, I would like to make interrail seat reservations, please”. En som svarade kunde inte engelska, men när jag ringde upp igen så var det inga problem. Telefonkön var kort.
Ha följande redo för samtalet:
Datum, sträcka, antal personer, typ av reservation (seat reservation/”couchette” – del i hytt med 4-6 platser/”sleeper cabin” – del i hytt med 1-3 platser), fullständiga namn (stava), mejladress (stava) och betalkortuppgifter.
Du får sen dina biljetter via mejl.
Resor mellan Sverige och Danmark
För att boka platsreservationer för interrail med SJ måste du ha fått hem ditt interrailpass.
Gå in på sj.se och välj mellan vilka städer du vill resa. Under “Vem ska resa?” väljer du sen “Lägg till SJ Prio/pendlarbiljett”. Där väljer du kundkort av typen “Interrail alt Eurorailkort” i rullgardinsmenyn.
Sen fyller du i ditt kortnummer från interrailpasset, “Pass Cover Nr”. Klicka på “Lägg till” och gå vidare till nästa steg.
Välj avgången som du önskar och ta sen alternativet “Kan återbetalas”. Gå därefter igenom resten av bokningen som vanligt.
Tänk på att: i interrailpasset ingår endast EN tur- och returresa från Sverige (eller landet man utgår från).
Resor mellan Danmark och Tyskland
För resor mellan Danmark och Tyskland vänder du dig till järnvägsbolaget DSB och deras sajt för internationella tågbokningar. Välj “Buy international seat reservations” och gå igenom hela bokningen. En bekräftelse kommer sen till din mejl där det finns en länk till din biljett i PDF-format. Biljetten måste laddas ner och skrivas ut.
Tänk på att: om du tar färja och ersättningsbuss mellan Rödby och Köpenhamn så väntar alltid bussen på färjan.
Resor i Tyskland
I Tyskland är det oftast inte obligatoriskt att boka platsreservation utan det räcker för det mesta med att visa upp ditt ifyllda interrailkort. I railplannerappen ser du vilka sträckor som är obligatoriska att boka.
Om du vill bli garanterad sittplats så kan du göra platsreservationer på bahn.de. Där väljer du “Seat only (no ticket)” och följer sen bara bokningsinstruktionerna. Det verkar även gå bra att boka platsreservationer för Tyskland via DSB (Se informationen om Danmark här ovan).
Resor i Italien och mellan Italien och Tyskland/Schweiz
Platsreservationer för Italien bokas i railplannerappen. Välj “Seat reservations” i huvudmenyn och sen “Italy”. Interrailkortet måste vara införskaffat för att kunna göra reservationer.
För resor över gränsen fungerade det för mig bara att boka via interrail.eu. Sajten är tyvärr inte användarvänlig och dessutom buggig, så ha tålamod.
Köper du interrailkortet direkt via sajten så ska uppgifterna om din trip och dig som resenär sparas från köpet och fyllas i automatiskt. Följande tre stycken är därför för dig som har köpt interrailkortet hos någon annan återförsäljare.
Skapa först ett konto på den länkade sidan.
Gå sen in på “My trip and travellers“. Där får du antingen lägga till en ny trip, eller välja en existerande trip som dyker upp i pop-upen.
Därefter behöver du lägga till uppgifter om resenärerna och dina inköpta interrailkort.
När alla uppgifter i ifyllda är du redo att gå till “Book Reservations” . Där ska du och dina medresenärer dyka upp i rutan där man söker efter avgångar. För mig strulade detta och jag fick logga in och ut några gånger.
Gör din sökning för att få upp avgångar och priser på platsreservationerna.
Om sträckan är markerad med ett “R” och en helfylld grön cirkel är det obligatorisk att boka platsreservationer och om det är ett “R” i en streckad cirkel är den inte obligatorisk (oklart här nedan varför båda typerna av cirklar dyker upp…)
Klicka på “Add to cart” när du har valt en avgång och scrolla upp till carten och klicka på “Fill traveller details”. Obs, shoppingvagnen högst upp i högra hörnet på sajten (ej i bild) går inte att klicka på för att komma vidare. Det ska vara carten på själva bokningssidan som jag har rödmarkerat.
Därefter går du igenom med din beställning enligt instruktionerna och så kommer biljetterna som en PDF till din mejl. De behöver skrivas ut.
Resplan tågluff juni 2019
Vi kommer att vara borta exakt 2 veckor och har planerat in följande stopp:
Köpenhamn 1 natt
Berlin 2 nätter
München 1 natt
Verona 2 nätter
Florens 1 natt
Sestri Levante (italienska rivieran) 4 nätter
Luzern (bergsstad i Schweiz) 1 natt + dag
Hamburg 1 natt
Sträckor, tider, bokningskostnader och boenden för tågluffen
Total kostnad tågresor per person: 5900 SEK varav interrailkort 4500 SEK, platsreservationer med interrail 930 SEK och reservation av del i kupé i nattåg 470 SEK.
Total kostnad boenden per person: 8400 SEK
Stockholm-Köpenhamn
5 h utan byten. Platsreservation med interrail 72 SEK/person, bokas hos SJ.
Boende Köpenhamn: Saga Hotel. Hotell med enkel standard nära stationen. Ett dubbelrum med delat badrum kostade 1270 SEK/natt. Frukostbuffé ingår.
Köpenhamn-Berlin
8 h 15 min med 2 byten. Platsreservation med interrail 85 SEK/person för Köpenhamn-Hamburg, bokas hos DSB. Den sista sträckan till Berlin tänkte vi resa utan platsreservationer med interrail. En reservation kostar dock bara runt 50 SEK/person hos bahn.de eller DSB.
Byten:
Köpenhamn-Kolding 2 h 45 min, bytestid 8 min
Kolding-Hamburg 3 h, bytestid 33 min
Hamburg-Berlin 1 h 45 min.
Det är ett tight byte i Kolding, men vi chansar på det. Vi bestämde att det är okej om vi blir några timmar sena.
Boende Berlin: Michelberger Hotel. Boutique-hotell på gränsen mellan Friedrichshain och Kreuzberg. Deras minsta dubbelrum kostade 1250 SEK/natt. Frukost ingår ej, men går att köpa till.
Berlin-München
Bild: Reissaamme från Pixabay
3 h 50 min utan byten. Vi tänkte resa utan platsreservation med interrail. En reservation kostar runt 50 SEK/person hos bahn.de eller DSB.
Boende München: Relexa hotel. Högre standard, men ganska opersonligt. Nära tågstationen. Dubbelrum kostade 1150 SEK/natt. Frukost ingår.
München-Verona
Bild: Alexas_Fotos från Pixabay
5 h 30 min utan byten. Platsreservation med interrail 140 SEK/person. Bokas på interrail.eu.
Boende Verona: B&B Trentacinque. Bed & breakfast med pampiga rum i stadsdelen Veronetta. Dubbelrum kostade 1150 SEK/natt. Frukost ingår.
Verona-Florens
Bild: Michelle Maria från Pixabay
1 h 40 min utan byten. Platsreservation med interrail 210 SEK/person. Bokas i railplannerappen.
Boende Florens: B&B Relais Tiffany. Pittoreskt bed & breakfast nära centralstationen. Dubbelrum kostade 1200 SEK/natt. Frukost ingår.
Florens-Sestri Levante
Palma 2018, dit vi reste med tåg + båt
4 h 30 min med 1 byte. Platsreservation med interrail 150 SEK/person. Bokas i railplannerappen.
Byte:
Florens-Milano 1 h 45 min, bytestid 25 min
Milano-Sestri Levante 2 h 30 min
Boende Sestri Levante: Vindslägenhet via airbnb. En hel lägenhet med två terasser nära stranden och stadskärnan för 1450 SEK/natt.
Sestri Levante-Luzern
Bild: Werner Sidler från Pixabay
6 h 15 min med 2 byten. Platsreservation med interrail 150 SEK/person. Bokas på interrail.eu.
Byten:
Sestri Levante-Milano 1 h 40 min, 15 min bytestid
Milano-Arth Goldau 2 h 40 min, 7 min bytestid
Arth Goldau-Luzern 30 min
Boende Luzern: Hotel Alpha. Enkelt hotell nära centralstationen. Dubbelrum med delat badrum för 1200 SEK/natt.
Bild: Alexandra Preston från Pixabay
Luzern-Hamburg
Nattåg från Zürich: 12 h utan byten. Platsreservation med interrail 470 SEK/person för del i kupé med 4 bäddar. Bokas genom att ringa ÖBB.
Vi tar ett lokaltåg någon gång på eftermiddagen från Luzern till Zürich. Det tar 50 min och går på interrailkortet.
Boende Hamburg: Boutique 020. Designhotell nära centralstationen. Dubbelrum för 1300 SEK/natt. Frukost ingår ej, men går att köpa till.
Hamburg-Stockholm
11 h med 3 byten. Platsreservation med interrail 120 SEK/person. Bokas via DSB och SJ.
Byten:
Hamburg-Rödby (inkl färjeöverfart) 2 h 45 min, bytestid 12 min (men bussen väntar)
Rödby-Köpenhamn (ersättningsbuss pga banarbeten) 2 h 15 min, 16 min bytestid
Köpenhamn-Malmö 30 min, 28 min bytestid
Malmö-Stockholm 4 h 30 min
Mina resepreferenser
Jag tycker att det är rätt meningslöst att läsa resetips av personer som har en helt annan smak än mig själv och jag tänkte därför kort gå igenom vad jag är ute efter när jag reser.
Val av reseperiod
Vi valde att ge oss av i början av juni eftersom semestersäsongen inte har hunnit dra igång i övriga Europa, samtidigt som sommaren har hunnit komma betydligt längre i sydligare länder än Sverige.
Genom att åka tidigt så kommer vi hem lagom till att sommaren börjar på riktigt i Sverige.
Vad jag helst sysselsätter sysselsätter mig med
Min kille och jag gillar att göra ungefär samma saker på semester: äta ambitiös vegomat (allt från street food till fine dining), dricka hantverksöl på mysiga barer/pubar, gå på spelningar, ta ett bad då och då, träffa djur (ej i bur), knata omkring i spännande miljöer, sova ut och kanske besöka på något enstaka museum och marknad.
Vad jag inte är ute efter
Jag skippar att ligga på stranden en hel dag, shopping och att ägna timmar åt klassiska sevärdheter.
Förberedelser
Innan jag reser brukar jag göra noga research på främst restauranger och barer. Jag brukar också försöka kolla upp om det är någon spelning eller aktivitet som kan vara intressant att gå på/göra.
Generellt så litar jag inte på Tripadvisor och Google reviews, utan försöker istället fråga efter personliga rekommendationer från vänner/följare/facebookgrupper, söka efter blogginlägg av personer som gillar liknande saker och sen kolla upp menyer på förhand.
Allt det här blir sen till en bruttolista i mina anteckningar i mobilen.
Jag följer inte alltid det jag har kollat upp på förhand, men jag vill helst ha några alternativ som jag garanterat är intresserad av i bakfickan.
Aktiviteter under långa tågresor
Spelar Wordfeud om nätet är tillräckligt stabilt, pratar, tittar på utsikten, lyssnar på poddar, läser, dricker öl i restaurangvagnen, spelar kort, recenserar i Google, planerar aktiviteter för nästa stopp.
Jag sitter också mycket med min twitter, instagram stories och bildredigering.
Vanliga frågor
Finns det ingen sida där man kan boka sammanhängande resor?
Det finns i dagsläget ingen sajt som täcker hela Europa, men det är möjligt att boka långa sammanhängande resor hos vissa sidor. Ut ur Sverige är det enklast att boka med SJ och därefter är tips att kika på bahn.de, loco2.com och thetrainline.com.
Måste man boka platsreservationer när man har interrailkort?
På vissa tåg är det obligatoriskt, på andra är det inte det. Om man är beredd på att åka långsammare lokaltåg kan det ofta vara möjligt att slippa det.
I railplannerappen kan man se vilka tåg som kräver reservation och även välja att söka på tåg som inte kräver någon reservation. Klicka på kugghjulet i “Trip planner”..
..sen på “Trains without compulsory reservations” och sist “Done” för att få upp tåg som inte kräver platsreservationer.
En person som har åkt Europa runt nästan helt utan platsreservationer är Sofia Brolin som driver instagramkontot hildas.se. Se hennes sparade händelser för inspiration. Scrolla till vänster i det markerade fältet för att se äldre händelser.
Lönar det sig att köpa interrailkort istället för engångsbiljetter?
Det går inte att säga på rak arm. För mig gick det hyfsat fort att konstatera att det sannolikt skulle bli dyrare att köpa engångsbiljetter genom att söka på SJ, Bahn.de, ÖBB och Trenitalia (jag bokade 1,5 mån innan avresedatum).
Jag visste inte exakt vad platsreservationerna skulle kosta, men jag visste vad interrailkortet gick på och jag förstod att kostnaden för sittplatser max skulle landa på 1000 SEK och nattåget 500 SEK.
Vad händer om jag missar ett anslutande tåg pga förseningar?
För att vara garanterad att få hoppa på nästa tåg om du missar ditt byte pga förseningar måste både sträckorna trafikeras av samma tågbolag. Om du ska åka med ett nytt tågbolag efter bytet verkar det i många fall gå bra ändå, men det är upp till dig att chansa.
Hur mycket tidsmarginal behöver jag mellan byten?
Det kan bara du själv svara på. Jag brukar ta höjd för åtminstone 30 minuter om det är viktigt att jag kommer fram till slutdestinationen i tid. Är jag mer flexibel kan jag nöja mig med 5 minuter.
Bra länkar för att boka internationella tågresor
Här kommer ett gäng länkar för dig som ska planera och boka en internationell tågresa:
Bokningsagenter internationella tågresor
Om du vill ha hjälp att boka din resa så kan du kontakta en bokningsagent eller tågresebyrå. De tar ut en bokningsavgift per sittplats/liggplats och sträcka. Från runt 30 kronor per sittplats eller 15% av avgiften för platsreservationen.
Det är bra att ha en ungefärlig resplan när du kontaktar bokningsagenter. Många av dem har veckolånga väntetider på grund av det kraftigt ökande intresset för internationella tågresor. För den som kan ta sig till Stockholms centralstation är Stockholm info ett alternativ.
Alingsås resebutik
Centralens resebutik Kalmar
Stockholm info (informationsdesken i mitten på markplanet, Stockholms centralstation)
Tågbokningen.se
Bokning av sammanhängande resor
bahn.de
loco2.com
thetrainline.com
Tågbokningsguide
Till Europa utan flyg
Sveriges största forum för internationella tågresor
Facebookgruppen Tågesemester
Mina tidigare tågresor
Sverige-Brighton(UK) april 2018
Avslutningsvis
Sprid gärna den här guiden vidare! Ju fler som upptäcker internationellt tågresande, desto större sannolikhet att vi får bättre tåg.
Vill ni följa mina resor så hittar ni mig på min Vegokäk-insta. Scrolla igenom mina sparade händelser för inspiration från tidigare tågresor.
-Annie
39 kommentarer
Ambitiös guide med bra tips och inspiration.
Stort tack!
Alltså det här inlägget Annie! Vilken tid det måste ha tagit i både research och sätta ihop. Imponerande och extremt schysst av dig att dela med dig på det här sättet till alla tågentusiaster <3
Tack!! Det gör mig väldigt glad att höra. Hoppas att den kan komma till nytta för många ❤️
så välgjort, sakligt, proffsigt och ambitiöst! grymt jobbat! (och hoppas det blir en riktigt härlig resa)
Tack Ulrika!!! Är så glad att den har tagits emot så väl, för jag har verkligen kämpat med den. Ha en kanonhelg ❤️
[…] Vill du tågluffa i Europa tycker jag att du ska kika in Annies guide till det som gör bokningarna […]
Alltså, fantastisk guide! Och så bra, snart dags för oss att boka sommarens tågluff 🙂
Så fint att höra!! Hoppas att den kan komma till nytta ❤️
Tusen tack för detta!!! Ett tillägg; för att boka platsbiljetter i Italien kan man också använda sig av sajten https://www.italiarail.com/ Priset blir ungefär detsamma som interrail.eu , men med skillnaden att du kan välja platser.
Stort tack för info! Ska kolla upp det och lägga till!
Wow vilken bra guide! Måste också berömma dina val av stopp på vägen. Vi stannade till på ungefär samma ställen när vi bilade till Italien förrförra sommaren. Sestri Levante är väldigt trevligt! Och i Florens har jag bott. Tågresa tänker vi oss nästa gång vi ska åka, då ska jag använda din guide.
Så himla kul att höra!! Jag tyckte att det var svårt att välja bland mååånga fina alternativ, så skönt att höra att du tror att det blir bra. Har du några tips kring Sestri Levante?
Hoppas att guiden kan komma till användning! ❤️
Minns att jag båda gångerna jag varit där (-14 och -17) känt att jag gärna skulle stannat längre än en dag iallafall. Vi har ätit god mat där, och badat både på stora stranden och på den lilla stranden som ligger lite dold i en vik mitt inne i bland husen. Vi har ju också haft barnen med oss. Skrev om sist vi var där här: http://linneazerpe.blogg.se/2017/june/sestri-levante.html
Stort tack!!
Så JÄKLA bra! Stort tack för guiden, precis vad jag behövde!
Så kul att höra!! TACK Linn ❤️
Applåder för din fantastiska och trevliga sammanställning!
Jag kom på en detalj som du gärna får förtydliga så att ingen missförstår eller blir osäker:
Apropå att boka nattågsplats hos ÖBB skriver du om att vara beredd på att uppge kortnummer. Jag antar att du syftar på bankkort, kreditkort e d. Andra kan tro att du kanske menar Interrailkortets nummer, men när jag bokade på telefon frågade ÖBB inte efter det numret (vilket däremot SJ gör).
Stort tack för detta!! Det är uppdaterat nu. Ha en fin kväll!
Jättebra guide, något att återkomma till i framtiden när det blir aktuellt 😀 Ska även dela med mig till andra!
Så roligt att höra! Tack!
Perfekt timead guide för mig som precis tänkte försöka börja boka! Har kollat lite på sidan omio.se redan, man kan kolla resor genom flera länder med tåg och buss. Har varit lite tveksamt till den, känner du till den och vet du om den är trustworthy?
Vad roligt att höra! Tack! Vad jag förstår av gruppen Tågsemester så verkar det trustworthy 😊
Tack för en fantastisk guide!
En fråga: kan man räkna med att det finns restaurang- eller cafévagn på tågen där nere, eller ska man alltid satsa på matsäck?
En som.är beroende av mat då och då…. 😉
Hej! Fantastiskt fin guide! Jag åker med sambo och våra 6 gemensamma barn i början av juni. Tack vare din guide lyckades jag äntligen göra en del reservationer. Ska kolla vidare om du har särskilda tips för oss vegetarianer och de platser vi tänkt besöka. Önskar dig fina resor framöver!
Kul att höra!! Vilka platser ska ni besöka? Har inget uppe på bloggen ännu, men några i huvudet för några städer i Europa.
Hej Annie! Jag har knappt ord för för din grymma guide. Hade jag inte haft den som stöd med bokningarna, hade jag nog förlorat förståndet i den här tågbokningsdjungeln. En ovärderlig guide, som får den mest flygbitna att våga välja tåg. Ha en fin sommar! Nu ska vi packa ryggsäcken! Hälsningar Stina med familj!
Wow vilken fantastiskt fin kommentar. TACK för att du skrev ❤️
[…] Annie/Vegokäk har skrivit en mastodontotågguide i Europa om att boka platsreservationer […]
[…] Annie/Vegokäk har skrivit en mastodontotågguide i Europa om att boka platsreservationer […]
[…] över hållbara resenärer finns det flera olika personer. Johanna N på Slow fashion och Annie på Vegokäk inspirerar vissa. Några inspireras av mig och andra av Lisa på Lets go Explore. (Ett tveksamt […]
[…] över hållbara resenärer finns det flera olika personer. Johanna N på Slow fashion och Annie på Vegokäk inspirerar vissa. Några inspireras av mig och andra av Lisa på Lets go Explore. (Ett tveksamt […]
Tusen tack för det här inlägget, det hjälpte mig jättemycket inför min stundande tågluff! 🙂
Åh vad fint att höra! Tack!
Tusen tack för den här utmärkta och pedagogiska guiden! Underlättade sååå mycket när jag skulle boka mina platsreservationer för kommande resa. Åker iväg kommande två veckor och är mer peppad än någonsin efter att ha läst din reseberättelse!
Fantastiskt att höra! Hoppas att du får en fantastisk resa!
Oerhört tacksam för dina tips. En djungel detta med tågresor i Europa. Min dotter o hennes kompis ska ut o resa med interrailkort o vi har letat o ringt angående detta med platsbiljetter. Så hittar vi denna sida o allt klarnar. Super!!!!
Så himla roligt att höra!! Tack för att du skrev. Stort lycka till!
Sinnessjukt bra guide, den är till stor hjälp för mig och sambon som har varit vilse i tågdjungeln när vi försökt planera vår tågluff till sommaren. Stort tack ska du ha!