Ni som följer mig på instagram vet att jag fullkomligen har spammat mina stories med dessa Anniemackor under sommaren. Jag är väl uppe i 10+ bilder på min mobil, och då har jag knappast fotat alla.
Grejen med anniemackorna är inte att dom är särskilt nytänkande, för mig är det liksom bara som att man har tagit allt som är bra med svensk sommar och gjort en skitgod, enkel macka av det.
Förutom att jag själv är galen i dom så verkade det slå an något hos många. Det blev en av mina mest gillade bilder någonsin och jag har aldrig fått så mycket privata meddelanden efter en story.
Och hehe, ja, jag har döpt mackorna efter mig själv. Det var egentligen Max som började kalla dom för Anniemackor efter att jag hade gjort dom för tredje gången på en vecka, och sen fastnade det.
Nu så här i slutet på sommaren blir det helgfrukost och till kräftskivor exempelvis. Och mellanmål. Och fyllekäk. Och efterrätt. 🙂
Anniemackor
4 st
4 bitar tunnbrödknäcke
4 msk smör (gärna Bregott brynt!)
4 kokta färskpotatisar
4 rejäla dillvippor
0,5 kruka gräslök
1 liten rödlök (gärna knipplök)
4 msk tångrom
1-2 dl gräddfil (eller Oatly PåMackan för vegan)
Örtsalt och en skvätt färsk citron är också gott att ha på!
Gör så här
Finhacka dill, gräslök och rödlök.
Skiva potatis.
Bre knäckemackorna med smör och toppa med potatis, gräddfil, rödlök, gräslök, dill och tångrom.
– Annie
6 kommentarer
Det KAN ju finnas en annan orsak till att de inte hamnat på Wikipedia :). Om vi bortser från tångrommen så är det kanske inte någon jättenyhet. Detta är sommarmat för mig. Uppväxt på dem. Mamma gjorde dem alltid när det var varmt och vi hade kall potatis i kylen. Dock inte alltid tunnbröd utan olika sorters bröd. Och så sill eller fiskrom. Men håller med om att det är supergott och det är alltid bra att bli påmind om det goda.
Haha nä precis, som jag säger, knappast innovativt. Jag skojar lite när jag skriver om det inte framgår ❤️ Amen visst, det är så gött!
Tack för tips! Ser jättegott ut och lätt att göra när en är ute och roadtrippar tänker jag (som bor i husbil på heltid och inte gillar att lag mat särskilt mkt..).
Då är det ju verkligen perfekt! Kul! Och tack ❤️
Det här vill jag äta till middag någon dag. Muuuuums*! Helt i min smak med smakkombinationerna 😀
Åh vad roligt att höra! Kram <3