Över 100 vegetariska julrecept: julguiden är uppdaterad

Vegokäk julrecept

Ni som följer mig kan väl omöjligt ha missat min stora julguide? Den är i alla fall uppdaterad med nya recept, och jag har dessutom byggt ut sektionen med länkar till andra bloggares julrätter. Totalt är det mer än 100 recept att välja på!

Länk till Vegojul – den stora guiden: 23 recept, julklappar, tips och recepttips.

 

Trots att jag har lagat julmat hela november och december är jag ändå sjukt taggad på att äta julbuffé i helgen.

Men sen. Sen behöver jag vila. Nästa år måste jag verkligen hitta ett mer hållbart sätt att driva bloggen/youtube/instagram samtidigt som jag jobbar.

Just nu springer jag typ på alla bollar och jag känner att det påverkar kvalitén på det jag producerar samtidigt som viktiga relationer och min fysiska hälsa bortprioriteras.

Tid för reflektion är alltså väldigt välkommet. Om jag får tid över i mellandagarna tänkte jag på det temat kanske dela med mig av lite av det som pågår bakom Vegokäk här på bloggen.

Jag har bland annat fört en arbetsdagsbok under en vecka som några kanske skulle kunna vara intresserade av, eftersom många inte riktigt greppar vad jag sysslar med egentligen. Sen hade jag också tänkt att summera 2017 med årets framgångar och motgångar. Det kan blir bra tror jag!

Hur mår ni så här i slutet på året? Känner ni er stressade/lugna?

God jul!

– Annie

10 reaktioner på ”Över 100 vegetariska julrecept: julguiden är uppdaterad

 1. Jag har, som i stort sett alla jular, känt mig typ inte stressad alls. Det beror mest på att det inte är jag själv som har hand om allt och de senaste åren har det blivit allt mindre julklappar att köpa, men det är fortfarande asjobbigt att köpa julklappar när man väl behöver det!

  Det beror på att min egna familj dragit ner på det rejält och till min sambos familj så gör vi det oftast superenkelt med presentkort eller liknande. Årets jul blir dock väldigt intressant, för den blir nästan helt vegetarisk.

  Många vegetarianer som kommer på besök så det ska bli jätteskoj! Jag är så grymt nyfiken på alla grejer som ska stå på julbordet i år, och som jag skrev innan så ska vi bland annat göra ditt recept på vegansk sill.

  God Jul!!!

  Gilla

 2. Såg precis ett mycket bekant ansikte i gårdagens ex av Trollhättans tidning! Så himla kul att se att du nått fram till någon sorts vego-expert-status och att vego-julen får en finfin plats i tidningen. ❤️

  Gilla

 3. fan vad grym du är med fet guide såhär till julen!! jag firar på hawaii och lagar således 0,0 mat, men du vet väl att du är den första jag kollar upp för inspo. puss och god jul fining!

  Gilla

 4. Jag var lite väl överväldigad av stress under julkalenderns sista vecka. Efter en sömnlös (kattkaos) natt tillbringade jag julaftonsmorgon med att laga grejer till julbordet och när jag tappade en kaka i golvet som jag hade slitit med i två timmar var jag nära att bryta ihop totalt. Hetsskrev och publicerade de sista recepten under Kalle Anka. Men nästan direkt efteråt släppte stressen.

  2017 har varit ett sjukt intensivt år för mig, som tre år i ett. På nyårsafton lägger jag upp ett blogginlägg där jag summerar året som var, och även när jag inte har haft blogg har jag ofta gjort något liknande. Reflektion är så viktigt för mig.

  Hoppas du hittar ett mer hållbart sätt att få allt att funka under nästa år!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s