Vegojul: smaktest av 5 vegetariska köttbullar

Test vegetariska köttbullar

Nej, det är inte alltid man pallar rulla egna göttbullar. Och det är verkligen inget fel med det. I den här veckans YT-film har jag och goda.grejer (följ henne – det är en order!) testat 5 olika sorters vegobullar inför jul för alla som inte orkar mecka runt.

LÄS OCKSÅ: Vegojul – den stora guiden: 23 recept klappar & tips

Test vegetariska köttbullar

Förutom att förstås berätta vad vi tycker om bullarna snackar vi också generellt om halvfabrikat: fördelar, nackdelar och deras förhållande till jämställdhet(!)

Här på bloggen får ni en kort sammanfattning av våra smakbetyg.

Missa inte mina julrecept genom att prenumerera på min YouTubekanal

Astrid & Aporna Göttbullar (veganska)

Torra, smuliga och något parfymiga. Hård utsida och mjuk insida utan stuns.

Annie: ★☆☆☆☆
Frida: ★☆☆☆☆

Anammas Vegobullar (veganska)

Lätt gummiaktig konsistens. Inte mycket smak, förutom en lätt kemisk bismak. Skulle kunna fungera helt okej i en schysst tomatsås.

Annie: ★★☆☆☆
Frida: ★★☆☆☆

Quornbullar (innehåller ägg)

Påminner om skolans järpar. Mer likt kyckling än kött. Hyfsat torra och knappt godkänt tuggmotstånd.

Annie: ★★☆☆☆
Frida: ★★☆☆☆

Garant Svampbollar (innehåller ägg)

Väldigt mjuka med kraftig smak av champinjoner.

Annie: ★★★☆☆
Frida: ★★★★☆

Hälsans kök Veganska bullar (veganska)

Frasig utsida och tuggig insida. Mustiga och mest lika vanliga köttbullar.

Annie: ★★★★☆
Frida: ★★★★☆

– Annie

Jag finns på YouTubeBloglovin’Instagram och Facebook.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s