Vegojul: sötpotatis pumpkin spice chailatte

vegansk pumpkin spice chailatte

Den här veckan startar jag julen tidigt med ett veganskt + lakto-ovo-vegetariskt recept på sötpotatis (otippat gött) pumpkin spice chailatte, som nu ligger uppe på min nya YouTubekanal!

pumpkin spice chailatte

Det känns fortfarande sjukt läskigt/knepigt/meckigt att göra film hemma i vår mörka etta, men jag kör på ändå eftersom det också är också skiiitkul.

Kolla hemskt gärna in min chailattefilm där jag bjuder på både mjölkmustasch och min smakbedömning av spraybar sojagrädde! Ni som vill ha mer och bättre vegoinspiration från mig borde förstås också prenumerera på min kanal

vegansk pumpkin spice chailatte

Missa inte mina julrecept genom att prenumerera på min YouTubekanal

Vegansk sötpotatis pumpkin spice chailatte

2 koppar

2 påsar svart chaite
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk, exempelvis Oatly iKaffe
100 g sötpotatis (använd gärna överbliven, kokad)
2 msk sirap

Pumpkin spicekrydda

4 tsk kanel
1 tsk mald kardemumma
0,5 tsk mald nejlika
1 tsk finriven/mald muskot
1 tsk mald ingefära

Valfri topping: vispgrädde, vispbar sojagrädde eller spraybar soja/kogrädde.

Gör så här

Börja med att skala, dela och koka upp potatisen. Den är helt mjuk efter ungefär 15 minuter.

Riv muskot och blanda med kanel, kardemumma, mald ingefära och mald nejlika. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet från potatisbitarna när dom är helt mjuka. Mosa bitarna med en gaffel.

Koka upp vatten och lägg i tepåsar. Låt ligga i vattnet i någon minut. Häll på mjölk, 1 tsk pumpkin spicekrydda, sötpotatis och sirap. Mixa snabbt med stavmixer.

Häll upp på glas och servera med grädde om ni är sugna på det (vem är inte det??)

– Annie

Jag finns på YouTubeBloglovin’Instagram och Facebook.  

9 reaktioner på ”Vegojul: sötpotatis pumpkin spice chailatte

  1. Sötpotatislatte?! Är du helt ”tossig” som vi skåningar säger 😉 Det ser väldigt krämigt och gott ut. Gillade videon: både bakgrundsmusik och voiceover, är det julafton redan? Och så bra att du har ett recept för själva pumpkin spice-kryddan, blir lätt frustrerad över alla höstrecept som förutsätter att en har tillgång till färdig pumpkin spice-mixar. Precis som föregående kommentar är jag så glad att du börjat med videos, är en riktig youtubematlagningsvideojunkie!

    Gilla

    • Hahaha tossig ❤ ❤
      Hos Vegokäk är det helt klart jul redan! Måste ligga lite före i säsongerna för att boosta min Googleranking.

      TACK, känns så nervigt fortfarande, men jag kör på. Kram ❤

      Gilla

  2. Jag älskar chai latte och är nästan 100 på att jag skulle älska detta! Måste dock erkänna att jag är skeptisk till soyagrädden. Vanlig burkgrädde är ju rätt blaha och din beskrivning att det smakar som papper var väl knappast mer lockande 😛

    Ett litet korrfel i receptet bara. Det står ”1 mald ingefära”. Antar att det ska vara tsk där?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s