Restaurangtipset: Mama Wolf – äkta japansk streetfood

Mamawolf_nudlar.jpg

Mama Wolf, Timmermansgatan 15
prisklass: runt hundringen för att bli mätt
typ av mat: japanska kålpannkakor med toppings och andra smårätter

★★★☆☆ (nästan 4)

LÄNK TILL FLER RESTAURANGTIPS

När jag för ett år sen käkade på Mama Wolf första gången blev jag nöjd, men inte överdrivet imponerad. Nu har stället växt på mig och jag kommer att gå dit för 3:e gången på 2 veckor!

Jag tycker att det är skitkul med restauranger som kör på unika koncept utan att det behöver bli fine dining för det. Mama Wolf gör japansk streetfood med fokus på okonomiyaki – fyllda tjocka kålpannkakor som toppas med en slags bbq-sås och japansk majonnäs.

Det finns alltid en okonomiyaki med vegofyllning och sen finns det några andra smårätter att välja på om man inte äter kött.

Okonomiyaki

Själv har jag förälskat mig i deras kalla soppa med udonnudlar (tjocka vetenudar). Den är helt vegansk och innehåller en underbart umamig buljong som består av kombu-dashi, miso, soja och sojamjölk – om jag har fattat det rätt.

Jag hoppas att menyn kommer att utökas med fler vegorätter framöver. Vego-okonomoyakin är absolut god, men liiite för tam smakmässigt för att jag ska bli helt såld. Den grymma udonsoppan är det som får mig att komma tillbaka.

Mama Wolf är enligt mig prisvärt, opretentiöst och unikt. Jag tänker att det är en strålande restaurang för en odejtig dejt eller för att käka en schysst men billig middag med en polare.

– Annie

Ni följer väl mig på Bloglovin’? Där kan ni spara mina recept + slippa missa mina andra inlägg. 

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Restaurangtipset: Mama Wolf – äkta japansk streetfood

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s