Södermalm: 6+3 ölhäng utomhus (utan inträde)

Här kommer några ställen som jag brukar hänga på under sommarmånaderna!

Ni följer väl mig på Bloglovin’? Där kan ni spara mina recept + slippa missa mina andra inlägg. 

Seaside bar (fd Vraket)

DSC_1089.jpg
DSC_1056.jpg

Bar som ligger på en båt med bästa solnedgångsläget. Utsikten över stadshuset går fan inte att tröttna på. Hyfsat många uteplatser på högsta däck och en mindre, inglasad terass på lägre däck. När det blir kallt finns det filtar att låna. Standard Stockholmspriser och ganska stort utbud av bra flasköl. Blandat folk.

Skinnarviksparken

DSC_0984.jpg
DSC_0978.jpg
DSC_0947.jpg

En dag med fint väder brukar stämning uppe på Skinnarviksberget vara rejält dräggig. Och så brukar det blåsa för mycket tycker den här tanten. Skinnarviksparken däremot!

Där kan man ta en bärs i lugn och ro i solnedgången, samtidigt som man behåller utsikten över hela Norr Mälarstrand. Människorna brukar oftast vara en blandning mellan cavadrickande hipsterpäron och cavadrickande designstudenter från Forsbergs.

Mosebacketerassen

DSC_0794.jpg

Utsikten över Gröna Lund är +++++. Festlig stämning utan att det är klubb för den delen. Även om det kan vara packat på folk när det är varmt ute tycker jag att det brukar vara ganska lätt att hitta sittplats om man bara är några stycken som ska ta en bärs. Finölsbaren ligger precis vid ingången om ni har råd att undvika kön för fulölen.

Det ska också sägas att den vegomenyn i restaurangen är asbra! Vegetarisk comfort food kallar dom det, och det måste man ju gilla. Boka bord så kan ni dessutom få ett garanterad plats ute.

Boulebar Tantolunden

Boule boksläpp

Om ni befinner er i Tanto ska ni genast röra er från området kring minigolfen och den stora bryggan. Sen ska ni antingen ta er till småbryggorna som ligger placerade längs hela Årstaviken eller besöka Boulebar.

På Boulebar finns det torr fransk cider och snygga människor att spana på. Boule är dessutom oväntat roligt! Precis lagom engagerande när man vill hänga med polare, snacka och dricka bärs.

Debaser strand

DSC_0727.jpg

Längs hela Debaser strand ligger en långsmal uteservering. Här är det bra solläge (men med skugga från träden) hela eftermiddagen och en bit in på kvällen. Mycket snyggt att titta på som går förbi!

Det finns både värmelampor och filtar, men när solen försvinner kanske man ännu hellre vill gå in och klubba. På fredagar är det tydligen indiekvällar. Jag har inte varit där då, men jag misstänker att det är röjigt och hångelvänligt.

Baras imperium (sunkhak)

Lite billig öl måste vi ju ha också! 39:- spänn för en Norrlands och 200 sittplatser ute. Man måste gå igenom en byggnad för att hitta dit, vilket gör att det inte dräller in en massa folk från gatan. Bra ställe att föra på om man är ett större gäng.

Jag har inte varit där sen det blev ägarbyte, men förut fanns det i alla fall en del värmelampor utplacerade så att det gick att sitta ute länge.

Bonustips

Ställen som jag inte har hängt på så mycket men som också verkar har schyssta uteserveringar: Babylon, Bananas och Bleck.

Dela gärna med er av fler Stockholmstips i kommentarerna!

– Annie

Jag finns på Bloglovin’Instagram och Facebook.  

3 reaktioner på ”Södermalm: 6+3 ölhäng utomhus (utan inträde)

  1. Första bilden är verkligen underbar! Och härliga tips – men är det alltså så i Stockholm att många platser har inträde?! Jag har dålig koll… Hur är det med exempelvis alla takbarer som verkar ha poppat upp en efter en?

    Och ja, fler Stockholmstips, jag passade ju på att dela mitt inlägg från i höstas idag på Facebook, inlägget där jag samlat ett gäng guider från andra bloggare och mina egna topp 3 Stockholmstips: https://jennifersandstrom.se/2016/10/20/att-gora-stockholm/

    Blev lite Stockholms-sugen nu… 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s