Linguine med färsk tomatsås

P1000417.jpg

Jag har hakat upp mig på färsk tomatsås. Mycket trevligt ändå. Den kräver ju lite mer jobb än burktomatsås, men jag tycker att det är så värt att göra det mesta av tomatsäsongen. Slutresultatet blir tomatigt sött, men samtidigt lätt och friskt. Alltså skitbra sommarkäk!

Längst ner i inlägget ligger receptet som en film.

DSC_0587.jpg

Vill du spara mina recept och inte missa nya inlägg? Bloglovin’ är toppen för det! 

Pasta med färsk tomatsås

2 portioner

pasta för 2 personer
1 kg kvisttomater
200 g romanticatomater eller liknande
2 klyftor vitlök
0,5 kruka basilika
1 msk olivolja
1 msk smör
salt och färskmalen svartpeppar

Tillbehör
riven parmesan
rostade pinjenötter

Gör så här

Läs igenom hela receptet först

Koka upp en kastrull med vatten. Skär under tiden ytliga kryss i skalet på kvisttomaterna.

Lägg ner tomaterna i det kokande vattnet och ta upp efter 3 minuter. Pilla av skalet efter att det har svalnat lite. Dela varje tomat i 4 delar och kläm eller skrapa ur kärnorna.

Finhacka eller pressa vitlök och fräs med olivolja i en stor stekpanna tills det luktar gott. Ha ner tomaterna. Dom ska småputtra i 15-20 minuter för att slutändan bli den där goda såsen. Rör runt då och då så att inget bränns.

Sätt på en kastrull med pastavatten och kasta i pasta när det är 10 minuter kvar på såsen. Glöm ej att salta!! 2 tsk+ per liter vatten är lagom som ni kanske vet vid det här laget.

Kvarta under tiden romanticatomaterna. Ni som pallar kan klämma ur kärnorna. Finhacka även basilika.

Tillsätt romaticatomater till såsen när det är 5 minuter kvar på den. Jag tycker också att det är najs att hälla i 1,5 dl av det stärkelserika pastavattnet till såsen för att dryga ut den. Klicka i smör mot slutet. Smaka av med salt och färskmalen svartpeppar.

Skit i tidsangivelsen på pastapaketet och häll av pastan i ett durkslag 3 minuter tidigare.

Blanda pastan och såsen. Servera med den finhackade basilikan + parmesan och pinjenötter om ni känner för det (det gör ni). Käka upp dirr!

– Annie

Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook.  

8 reaktioner på ”Linguine med färsk tomatsås

  1. Det kanske är aningen mer jobb med färsk tomatsås men det belönas ju tiofalt i smaken! Finns det något bättre än enkla (som i att de inte har för mångs olika smakelement) pastarätter egentligen?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s