Midsommar: vegansk skagencheesecake

skagencheesecake.jpg

Nuförtiden är det typ omöjligt för mig att fira en högtid för mig utan att äta vegansk skagenröra. Till årets midsommar blir det i form av en cheesecake. Sjukt maffig blev den!

Den går skitbra att förbereda dagen innan och den går också att servera i små portionsformar som en förrätt. Låt oss gå på receptet (scrolla längst ner för film):

Vill du spara mina recept och inte missa nya inlägg? Bloglovin’ är toppen för det! 

Skagencheesecake

6-8 bitar

Botten

200 g kavring
75 g smör, exempelvis veganskt

Fyllning

3 burkar påMackan
1 burk tångrom, gärna 2 färger
1 liten rödlök
0,5 citron – zest + saft
1 kruka/0,5 förpackning frusen dill
100 g tofu
3 krm liquid smoke
1 msk påläggskaviar (går att utesluta)
salt

Dekorera exempelvis med gräslök, dill och extra tångkaviar.

Gör så här

Mixa kavring till smulor och blanda med smält smör. Trycka ut i botten av en form med avtagbara kanter. Ställ i kylen.

Smula tofu fint med händerna. Häll över liquid smoke + salt och arbeta in med händerna.

Finhacka rödlök och dill och finriv citronzest.

Blanda påMackan, tofusmulor, tångrom, rödlök, dill, påläggskaviar och citronzest och citronsaft. Smaka av med salt. Ibland gillar jag att ha i extra liquid smoke. Då kan det vara bra att tillsätta en pytteliten droppe i taget.

Låt stå kallt (jag körde in den en halvtimme i frysen) och dekorera sen precis innan servering.

Glöm inte heller att lämna in era färskpotatisbidrag till Månadens gröna! Deadline är på söndag. 

– Annie

Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook

12 reaktioner på ”Midsommar: vegansk skagencheesecake

  1. Amen min hjältinna! Tänk att just idag tänkte jag på att jag skulle vilja äta en vegansk skagentårta för jag såg ett oveganskt recept på en annan blogg. Nu måste jag bara vänta tills min Sverigesemester börjar så att jag får tag på det här påMackan som jag hört så mycket om. Och video dessutom. Som du skämmer bort oss, dina bloggläsare 🙂

    Gilla

    • FINA DU!!! Blir så glad av dina kommentarer ❤
      PåMackan är en riktig höjdare tycker jag! Jag är inte överdrivet förtjust i havresmak och påMackan smakar minst havre av alla produkter och är dessutom både krämig och syrlig.

      Liked by 1 person

  2. Jag har precis gjort den här inför i morgon. Har inte smakat själva cheesecaken, men jäklar vad god skagenröran är!!! Nu är jag lycklig… 😊 Tack för ett underbart och enkelt recept!

    Gilla

  3. Jag funderar på att göra den idag och den ska ätas imorgon ikväll, är det fel? Tänker att ”skagen” ofta smakar godast om den får stå lite. Eller bör jag göra den imorgon? Ska den förvaras i frysen till en stund innan servering som vanlig cheesecake eller kan den förvaras i frysen över natten och sen tas fram, dekoreras och sedan förvaras i kylskåp i 2-3 timmar?

    Gilla

    • Nej nej du gör helt rätt! Mat är till för att förberedas tycker jag 🙂

      Jag skulle inte ha den i frysen över natten, för då blir den nog djupfryst. Själva röran blir ganska fast så den behöver inte stelna så värst.

      Så gör den ikväll och har den i kylen och så sparar du dekoreringen till imorgon. Lycka till!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s