Vegetariska tacoburgaren deluxe + att få ett drömjobb

DSC_6955.jpg

Just nu är jag så utomordentligt jävla tacksam för min livssituation. Sen några månader tillbaka jobbar jag nämligen med något som är roligt och utvecklande varje dag. Det är som science fiction efter 10 år av diverse slitiga extrajobb.

Vid sidan av plugget har jag:

– stämplat remsor mitt i natten
– svarat på exakt samma fråga över 100 gånger på en dag när jag satt i kundtjänst
– plockat pärlor i en lagerlokal
– serverat hamburgare för 6,25 pund i timmen
– delat ut snöblöt post i iskyla

Det har varit nödvändigt men ärligt talat fett nedbrytande i längden.

Mina nya arbetsuppgifter och tacksamheten

Därför är jag så lycklig över att mina dagar nu istället består av att jag skapar recept, planerar, fotar, filmar(!), redigerar och sätter upp marknadsföringsstrategier.  Yes, för jag är numera content- och marknadsföringsansvarig på en skithärlig startup inom foodtech som heter Gastrofy. Det är så otroligt lyxigt.

Allt tack vare mitt jobb med bloggen, min chef och förstås en rejäl dos tur.

Visst, jag har slitit som fan i mina dagar, men jag vet att det finns många andra som sliter bra mycket hårdare (många undersköterskor, butiksbiträden, arbetslösa, andra kreatörer, MED FLERA) utan att någonsin lyckas uppnå sina drömmar. Därför är jag extra tacksam. Tänk att just mitt slit skulle löna sig.

Vad händer nu?

Jag tänker verkligen göra det bästa av tiden Gastrofy.

Mycket av min energi och min kreativitet går till det nya jobbet. Bloggen har därför fått stå tillbaka lite på det senaste. För mig känns det rätt, men några kanske tycker att det är tråkigt att jag uppdaterar mer sällan (eller så bryr sig ingen alls, hehe).

Men OM det ändå finns några som vill ha mer av mina recept så kan ni följa Gastrofy på Instagram och Facebook. Snart kommer båda kanalerna att vara fyllda med innehåll. Allt är inte vego, men mycket är det. Hittills har jag lagt upp en one pan gnocchi och ett chipotleris med guacamole.

För er som undrar – så funkar Gastrofy

Inne på Gastrofys handlar du mat genom recept, istället för att klicka runt bland enskilda produkter. Varje vecka får du föreslagna recept baserat på dina preferenser (ex vego och eko) som du kan lägga i din personliga matkasse.

Målet är att du ska slippa lägga tid på matplanering, samtidigt som du ska få precis det du vill ha. Det är som en matkasse, men med samma valfrihet som när du handlar i en vanlig butik. Coop står för och levererar alla varor hem till dig dagen efter beställning.

Jag tror själv stenhårt på företagsidén. Vi människor vill lägga minimalt med tid på mat, samtidigt som vi vill äta gott, varierat och få exakt det som passar oss själva. Vad jag vet är Gastrofy det enda företaget som fyller det hålet på marknaden idag.

Det finns en hel del vego uppe på sajten, men jag kommer förstås se till att den fylls till bredden med grymma recept. Säg till om ni har några önskemål!

Obs, ej spons. Det märks alltid alltid ut. 

Över till burgarna!

Så nu när jag jobbar med att laga och plåta mat orkar jag inte laga lika innovativt käk och dra fram kameran lika ofta.

Förra helgen gjorde jag istället en skakig mobilfilm av en riktigt maffig burgarmiddag. Den gjorde succé i en vegangrupp på Facebook trots den kassa kvallen. 1400 likes!

Jag förstår dock verkligen varför, för dessa burgare har fan allt. Kolla själva:


Burgarna är en blandning av flera andra recept som jag länkar till här under.

Vill du spara mina recept och inte missa nya inlägg? Bloglovin’ är toppen för det! 

Tacoburgare deluxe

friterad tofu/halloumi i ölsmet
mangoguacamole (passa på att köpa gul mango nu när det är säsong!)
picklad rödlök
jalapeñomajonnäs
machésallad
babyplommontomater
nachos
sriracha
koriander för alla som gillar det
friscobröd
majs i ugn med cayenne, vegosmör och salt

Börja med picklad rödlök. Blanda sen ihop jalapeñomajonnäs och mangoguacamole. Skär upp tomater och fritera sist av allt tofun/halloumin.

DSC_6947.jpg

Och hörrni, glöm inte att lämna in era sparrisbidrag till Månadens gröna senast 25 maj inne hos Grönt varje dag!

– Annie

Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook

10 reaktioner på ”Vegetariska tacoburgaren deluxe + att få ett drömjobb

  1. Men vad kul, grattis!
    Och den där tacoburgaren lät ju bara för smarrig! Lagade friterade halloumitacos igår, men burgaren låter ju som en dröm! Goda saker mellan bröd liksom!

    Gilla

  2. Tänkte väl det vart lite oroväckande tyst här inne på bloggen ett tag! Men FAN VAD KUL, grattis till nya jobbet – låter ju sjukt dreamy! Fasikens fint att få lön för mödan!

    Ps den där filmen är fasligt frestande när en sitter hemma, hungrig och har typ linssoppa till förfogande i matväg.

    Gilla

  3. Grattis till jobbet! Vad kul!!! Burgarna ser supergoda ut! Jag har precis varit på två konferensdagar med jobbet där precis all mat var vegetarisk och ekologisk. Känns himla bra och då slipper man dessutom specialbeställningar till vegetarianerna! Nu jobbar jag visserligen på landstingets hållbarhetsavdelning, men hoppas att fler företag tänker såhär 🙂

    Gilla

  4. Wow va häftigt! Stort grattis! Låter verkligen som ett drömmigt jobb 😀 ❤ Jobba på och fortsätt köra ditt race!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s