One-pan gnocchi med tomatsås, mozzarella & basilika

One-pan gnocchi

Min absoluta favoriträtt till vardags. Den tar mindre än 30 minuter att laga och den är lika god varje gång. Tomat, mozzarella och basilika går liksom inte att tröttna på! Tidigare har jag lagt upp min veganvariant av den här rätten, men det här är alltså originalet.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: gnocchi med vitlöksfärskost, citron och edamame

One-pan gnocchi

Följ mig på Bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på Instagram och Facebook.

One-pan gnocchi med tomat och mozzarella 

4 portioner

2 påsar potatisgnocchi
1 kruka basilika
2 burk krossade tomater av bra kvalité
250 g mozzarella
3 msk smör
2 msk tomatpuré
0,5 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk socker
1 tsk örtsalt
1 tsk chiliflakes, eller efter smak

Hacka och stek lök, vitlök och chiliflakes i lite olja i en stor stekpanna med höga kanter. Tillsätt tomatpuré efter 2-3 minuter. Rör runt så att purén tunnar ut sig. Häll över krossade tomater. Strö över socker och örtsalt. Låt såsen stå och puttra på medelhög värme i  10 minuter.

Finhacka under tiden basilika och tärna mozzarella.

Häll i gnocchi i pannan och låt den koka tillsammans med tomatsåsen i runt 5 minuter, eller tills all gnocchi har mjuknat. Rör runt då och då. Avsluta med att tillsätta smör, mozzarella och basilika. Smaka av och justera kryddningen.

One-pan gnocchi

– Annie

Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook 

8 reaktioner på ”One-pan gnocchi med tomatsås, mozzarella & basilika

  1. Hej!
    Det här såg jättegott ut men jag bor i matbutikernas u-land Norge. Här finns inga gnocchi på påse så jag ska be mina föräldrar köpa med när de kommer på besök men vilken producent är det och i vilken ”hylla” finns dem (kyl/frys?)?

    Gilla

    • Haha oh noo din stackare! Gnocchi går att hitta på hyllan bland färsk pasta. Det finns många olika märken! Det går också att göra själv, men då försvinner ju hela enkelheten dessvärre.. Lycka till ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s