En kärleksförklaring till mina bloggsystrar

Annie Månsson

Systerskap och vänskap. Det är det finaste som har kommit med att blogga. Alla dessa skarpa kvinnor som från dag ett ba: välkommen in i vår gemenskap! Det har gått så snabbt. Från några varma kommentarer till ett gäng ovärderliga relationer – på bara några månader.

Vi: gläds genuint åt varandras framgånger, bygger upp genomtänkta strategier, blir frustrerade och skrattar åt kassa samarbetsförslag (få 10% rabatt mot att du skriver om butiken x!), peppar varandra att ta ordentligt betalt, diskuterar våra favoritbloggar, delar med oss av våra kunskaper och tja, planerar för hur vi ska ta över världen.

Aldrig som konkurrenter, alltid som vänner och kollegor.

För mig har vår vänskap en djupare mening, vid sidan av att den är betydelsefull för mig personligen. Jag är nämligen övertygad om att systerskapet är en av de ljusa krafterna som kommer att leda oss ut ur det demokratiska mörkret som råder i världen just nu.

Systerskapet är en maktfaktor att räkna med.

Vi hämtar vår styrka ur nära samarbete. Idag skulle jag därför vilja tipsa om och hylla sex briljanta kvinnor som jag har hängt mycket med på internet. Som under det senaste året både har varit stöttande vänner och inspirerande bloggförebilder. Ni är bäst ❤

Alla bilder är tagna av bloggarna själva

Cashew Kitchen

Agnes

Agnes skriver om vegetarisk matlagning, matfoto och om att skapa en karriär utanför samhällets trånga ramar. Hennes fotografier är fullkomligen magiska. Hon knäpper inte bara av några simpla bilder, hon skapar fanimej konst.

Agnes är en tänkande person som hjälper en att vrida och vända på sina problem. Hon har alltid ett genomarbetat svar på lager! Hennes höga integritet är en källa till inspiration.

Inläggstips: 

Varför emaillistor är det nya svarta 

Svartrisburgare med grillad ananas och cashew-chili mayo

Ohsosensitive + Lugnochfin

louisestigell

Louise bloggar om soloprenörskap, högkänslighet och kreativitet. Jag är så avis på hennes fantastiska känsla för det skrivna språket. Det känns som att hon talar till en nära vän i sina texter. Hennes intelligens lyser igenom i allt som hon gör.

Louise servar alltid sina läsare och hon delar generöst med sig av sina expertkunskaper som erfaren bloggare. Missa inte hennes artiklar för Influencers of Sweden!

Inläggstips: 

How to get and lose and eating disorder in 3 simple steps: Louise’s #RealDietStory

Skrivskolan del 4: så skriver du 4 slags engagerande texter 

Teknifik

Teknifik

Elin kommer att slå stort så småningom, var så säkra. Hon bloggar om saker som: sociala medier, digital design, det digitala samhället, pryltester, tekniknyheter, podcasttips, MED MERA. Jag orkar knappt hur kompetent och skön denna kvinna är!

Elin skriver så att den som inte alls bryr som om teknik både förstår och tycker att det är intressant. Dessutom är hon expert på att hjälpa en med att formulera proffsiga svar till potentiella samarbetspartners.

Inläggstips: 

Fem appar för filter- och fotoredigering i mobilen

Hur tar man betalt som frilans? 

Polichinelle

Polichinelle

Lovisa bloggar om sitt liv som musiklärare i Malmö. Det innehåller pubrundor, resor, vegomat, kläder, musik och snajdiga frillor. En mix helt i min smak alltså! Hon är expert på talspråk och att sätta ihop billiga och lättlagade veckomatsedlar.

Lovisa skriver så fina kommentarer att jag fan rodnar ibland. Tänk om vi bara kunde bo i samma stad?? Då skulle det garrat bli många goa öl- och burgarkvällar.

Inläggstips:

Något att tänka på när du känner dig ful

10 mat-lifehacks du måste kunna

Atilio

Atilio

Sandra driver en av mina absoluta favoritbloggar. Hon har en oerhörd bredd: DIY, veganrecept, reflekterande texter, naturfoto, inredning, slow living och kultur. Hennes genuinitet går som en röd tråd genom allt. Visst visar hon livet från sin vackra sida, men hon är aldrig rädd för att visa det som är mörkt/tråkigt/jobbigt.

Sandra gör ett hästjobb med att underhålla relationen till sina läsare. Vi har inte träffats ännu, men jag vet redan att hon är en varm och kärleksfull vän.

Inläggstips:

En guide till att ta bättre matfoton (serie i 6 delar)

När jag sa adjö till 30 000 följare på instagram

Tuvessonskan

Tuvessonskan burgare

Jag tycker att Julia driver Sveriges bästa vegoblogg. Hon är expert på mat som är lättlagad, färgstark och löjligt god. Trots att hon inte har hållit igång mer än ett år har hon redan hunnit bli att bli nominerad till det Stora Matbloggspriset!

Julia överöser en alltid med kärlek och beröm, och jag längtar SÅ tills jag får ta en öl med henne i Malmö.

Inläggstips: 

Den stora vegobiffsguiden

Plåtmat: en guide till hur du lagar världens enklaste vardagsmiddag

TACK för att ni finns. Ni är viktigare för mig än ni nog kan förstå ❤
Det finns förresten många fler som jag skulle vilja skriva om, men det får vänta till en annan dag!

Du som läser, vilken kvinna i din närhet skulle du vilja lyfta och varför? Passa på att hylla någon i kommentarsfältet!

– Annie

Följ mig på Bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på Instagram och Facebook.

28 reaktioner på ”En kärleksförklaring till mina bloggsystrar

 1. Vilket bra inlägg och helt rätt att hylla systerskapet! Jag tror precis som du, att systerskapet är en maktfaktor alla måste räkna med! Jag är tex nyfiken på vilken effekt det skulle få ifall världen fick merparten kvinnliga presidenter/makthavare? Skulle det bli färre krig och en fredligare värld?
  Systerskapet är också viktigt nere på ett personligt plan, där vi systrar hjälper varandra med både stort och smått – det är ovärderligt att ha systrar i sitt liv.
  Inga av mina närmaste vänner har en egen blogg som jag kan tipsa om, och istället för att missa någon så väljer jag att hylla alla mina fina vänner! Ingen nämnd – Ingen glömd! 🙂

  Gilla

  • Verkligen, jag tror också att systerskapet kommer att öka i betydelse allteftersom kvinnor övertar fler arenor. Självklart går det endast att spekulera i vad som skulle hända med fler kvinnor i maktpositioner, men det är absolut tänkbart att det skulle bli en fredligare värld. Forskning har visat att kvinnor som väljs in i länders parlament är mindre benägna att stödja försvarsrelaterade kostnader och mer benägna att stödja kostnader för utbildning och sjukvård (vår uppsats i nationalekonomi handlade just om kvinnor, kvotering och hälsoutgifter). Sen tror jag inte att jämställd representation är någon mirakelkur, men jag tror att det är en viktig komponent för att göra världen liiite mer rättvis. Haha, känner att detta blev något av ett sidospår 🙂
   Fint att hylla dina vänner! Och stort tack för din kommentar ❤

   Gilla

 2. Yes, vilket fint inlägg! Men det är väl inte konstigt att du hittat så många fantastiska briljanta bloggare – du är fantastisk själv. Tro inte att vi inte ser hur du lyfter fram, stöttar och lämnar fina kommentarer i andras bloggar (det var så jag hittade din blogg, om jag minns rätt) ;-). Nu ska jag gå in och läsa bloggarna du rekommenderade ovan.

  De första bloggarna jag följde skrevs av kvinnor, men av dem är det bara Sandra Beijer (#powerhouse!) som är kvar, vad jag vet. Någon mer som brukade läsa Hanna Fridén och Annika Marklund?

  Gilla

  • Men alltså lägg aaav vilka vänliga ord. Blir så himla glad för denna kommentar.
   Och JA, jag brukade läsa båda två. Saknar båda! Men följer Hanna Fridén på twitter och facebook ganska mycket.

   KRAM ❤

   Gilla

 3. åh kul! jag har själv känt senaste året att bloggar lite tappat sitt skimmer… MEN så hittade i dagarna till din blogg (och har bokmärkt så många recept redan) och nu öppnat en massa flikar att läsa hos dina bloggsystrar! superbra med tipsen på inlägg så en kan förstå vilka guldklimpar det är dirr!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s