A på vårt examensarbete!!!!!

Annie Mansson
Bild av Äntligen vilse – resebloggaren Katarina Wohlfart

Fy jävla fan vad lycklig, tacksam och stolt jag är just nu! SOM vi har slitit denna vinter och höst. Jag har varit så otroligt rädd för att misslyckas – ibland så mycket att rädslan i sig har varit mitt största hinder.

Min uppsatspartner och jag fixade ändå allt i slutändan. Hundratals timmar med research, datastrul, skrivande och statistisk programmering. Och nu är allt äntligen över.

snow

Jag började plugga direkt efter att jag gick ut gymnasiet 2009, men vägen har sen dess varit krokig och jag har hunnit med att:

✓ Bli en KTH-dropout*2 (ett år samhällsbyggnad, ett år industriell ekonomi)
Bo ett år i Brighton och jobba för 70 spänn i timmen
✓ Komma tillbaka till Sverige för att plugga statsvetenskap och nationalekonomi
✓ Krisa i mitten och dra själv till Australien/Nya Zeeland
✓ Slita ut mig som brevbärare
✓ Göra statsvetenskaplig yrkespraktik på Naturskyddsföreningens klimatavdelning
✓ Landa och inse att kombinationen ekonomi och miljö är min grej (utöver att blogga)

jag
Brighton, maj 2012

För mig är det helt obegripligt att en universitetsexamen i Sverige firas mindre än en gymnasieexamen. Därför har jag tagit saken i egna händer och hyrt en kollogård ute på Barnens Ö i april, och bjudit mina närmsta vänner på ett dygns minifestival.

Jag tycker inte att det finns något roligare i världen än att åka iväg ett stort gäng på vuxenläger. Skratta, dansa, hångla, leka lekar, dricka öl, bada i iskallt vatten, sova i för trånga sängar.

Roma
Bild av Victor Norberg, Gotland 2013

Jag älskar att fira framgångar och bemärkelsedagar, och jag hoppas att jag aldrig slutar med det. Nu får våren gärna komma snabbt!

– Annie

Följ mig på Bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på Instagram och Facebook.

32 reaktioner på ”A på vårt examensarbete!!!!!

 1. Grattis!!!!! Så grymt!! Och håller helt med dig ang det där med att man knappt firar examen? Jag glömmer ibland helt att jag faktiskt har en examen för att jag gick typ hem och städade efter jag fått mitt betyg. Älskar när man tar tillvara på de extra göttiga stunderna. Heja dig!!

  Gilla

 2. Grattis! Heja dig! Grymt bra jobbat! Jag ska börja mitt examensarbete nu och vara klar till sommaren. Mamma har redan börjat planera en examensfest haha, så jag ska fira! Men håller med om att det är trist att det inte görs mer!

  Gilla

 3. Stort grattis till examen! Ja det är faktiskt helt sjukt att det inte firas mer. När jag tog sjuksköterskeexamen (som har en väldigt högtidlig ceremoni med broschutdelning och hela baletten) ordnade min mamma med examensfest i deras festlokal och bjöd in vänner och familj vilket var så fint 🙂

  Gilla

   • Känner också likadant ❤ Utan alla de där strökurserna och plugg i andra städer och pauser för jobb osv hade jag nog känt mig betydligt mer lost i livet. En behöver prova på saker liksom! Dessutom får en ju massa vänner på olika håll genom att hoppa runt mellan utbildningar och städer/länder 🙂

    Liked by 1 person

 4. Grattis till examen! Jag tyckte också att det kändes märkligt att universitetexamen inte firades mer, det är ju en av livets milstolpar som definitivt borde firas ordentligt. 🙂

  Gilla

 5. Grattis! Jäklar vad häftigt, blir alltid så impad av dessa jättearbeten som görs (mvh en som gav upp pluggandet efter gymnasiet). Verkligen något att fira iallafall!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s