6 lärdomar från helgens winter workation i Åre

Winter workation

Vilken enormt lyrrig helg jag har haft! Jag har varit i Åre på winter workation med Influencers of Sweden och lyssnat på spännande föredrag, kört snöskoter, bloggjobbat framför hotellbrasan, åkt skidor, käkat god mat, testat på snowbike och hängt med inspirerande internetpersoner.

Jag är överfylld av intryck efter den här resan. I ett försök att sortera dessa tänkte jag bjuda på en go lista med saker som jag tycker att den här helgen har lärt mig:

Winter workation
Skoter- och livsstilsbloggaren Anna 

1. Att Åre har mycket mer att erbjuda än schysst utförsåkning

Skotersafari med Camp Åre på den frusna Åresjön och uppe på fjället i soluppgången är ett fint minne som jag tar med mig in i mitt 2017.

Snowbike en helt ny upplevelse som jag föll pladask för. Jag skulle säga att det är en bladning mellan att åka snowracer och skidor. Fartfyllt, enkelt och roligt – trots att jag har en fet lårkaka från en vurpa. Nästa gång jag är i Åre ska garanterat hyra en över en dag!

Tips: Livet från den ljusa sidan har skrivit ett längre inlägg om att åka snowbike.

Winter workation

2. Att jag tydligen kan vara blyg

I situationer när jag träffar nya människor är jag oftast den som tar plats och bombar med frågor (sorry till alla som har utsatts för korsförhör), men det här helgen var jag mer tillbakadragen än vanligt.

Jag tror att jag blev överväldigad av omge mig med en massa kompetenta influencers som jag beundrar, och jag visste inte riktigt hur jag skulle våga närma mig vissa. Oroade mig typ för att jag skulle bli gruppens tönt?

Helt onödigt förstås! Det var 0 % högstadiestämning och alla var sjukt trevliga och inkluderande. Känslan släppte därför efter ett tag. Men det var intressant och kanske lite nyttigt att inta en ny roll för en gångs skull.

Maryem
Bild tagen av Linda Hörnfeldt

3. Att jag kan driva in fler läsare från Google genom att använda taggar* på rätt sätt

Jag hade inte en susning om hur det fungerade innan det här helgen, men SEO-proffset Maryem Nasri lärde oss grunderna. I korthet: det är bra att använda några få, sökvänliga taggar som ofta fylls på med nya inlägg. Jag har väl dessvärre gjort tvärtom hittills – en miljard alldeles för smala taggar som bara innehållet ett inlägg. Nu bli det bättring.

Lästips:
Maryems inlägg om starka länkar
Att använda taggar för ökad synlighet

*En tagg är ett beskrivande nyckelord eller en fras som används för att göra webbtexter sökbara. När du klickar in dig på ett enskilt inlägg hos Vegokäk ser du taggarna längst ner i inlägget i grå text, bredvid etikettsymbolen.

Grow

4. Hur gott det kan vara med polenta

Restaurang Grow på Holiday Club Åre skämde bort oss med massvis med vegetariska och veganska smårätter under hela helgen. Det var mycket fokus på näringsrika, skandinaviska råvaror – vilket jag ju gillar. En storfavorit av rätterna var den värmande och ostiga polentan, som jag bara måste ge mig på här hemma.

Alla
Bild tagen av Linda Hörnfeldt

5. Hur starkt systerskapet är i bloggvärlden

Några saker som jag älskar med bloggare: vi gläds genuint åt varandras framgångar, vi lyfter upp varandra, vi står upp för varandra när någon får elaka kommenterar och vi stöttar varandra när någon vågar öppnar sig. Vi bryter tabun.

Sista kvällen rördes nästan alla till tårar av en stark berättelse från en deltagare. Det fanns så mycket värme och kärlek till henne, och jag är så tacksam att hon ville dela med sig av sina upplevelser. Jag känner mig trygg i att bli mottagen väl om jag själv berättar om något svårt någon gång.

WW.Kamera
Bild tagen av Linda Hörnfeldt

6. Att mina foton kan utvecklas så mycket 

När ni ser mina bilder vill jag att ni ska tänka två saker: 1) fan vad gott! 2) det där är nog inte så svårt att laga. Bilderna ska alltid kännas lättillgängliga, men samtidigt vara riktigt snygga. Mina fotoskills är dock fortfarande exceptionellt begränsade, och det är verkligen dags för mig att lära mig min kamera på riktigt. 1 år senare…………

Det var superinspirerande att träffa flera fotografer som jag beundrar (Jonna Jinton, Made by Mary, Rowan Tree och Nevnarien) under helgen. Tack till Katarina från resebloggen Äntligen vilse som gav mig lite konstruktiv bildkritik på tågresan hem.

Winter workation

Amen ni hör ju hur bra vi har haft det. Det känns som att vi har hunnit med hela spektrumet av *inre och yttre* upplevelser.

Nu vill jag rikta ett stoort tack till alla för en fantastisk helg! Extra mycket till Träningsglädje-Sara som var en sann queen på att projektleda och till Linda som är grundare av Influencers of Sweden. Tack också till Åre Holiday Club, Camp Åre, Explore Åre och Skistar!

Winter workation

-Annie

Följ mig på Bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på Instagram och Facebook.

LÄS OCKSÅ: 4 skäl att åka på workation som bloggare/frilansare

53 reaktioner på ”6 lärdomar från helgens winter workation i Åre

 1. Det där med foto ja..vi skojade lite kring det där, som träningsbloggare som cyklar och åker skidor är det svårt att få till de där riktigt fina bilderna i farten..oftast tränar man ju, för att träna. Jag har också enormt mycket att utveckla.
  Instämmer mycket i dina lärdomar jag med och känner själv att jag blev lite väl tillbakadragen, jag brukar kunna hålla låda. Men det var just det att vara bland så många otroligt duktiga och kompetenta människor och så jag med min lilla cykelblogg 😉 Men det släppte mot slutet.
  Föressten, bärsbussen kommer jag minnas länge!

  Gilla

  • Ja, jag förstår verkligen inte hur träningsbloggare som lyckas med detta gör?? Kanske hjälp av en partner eller något.

   Vad fint att höra att vi var fler som kände samma sak! Nästan lite gulligt att man blir så nervös 🙂

   Haha, åhh, kul!

   Kram!

   Gilla

 2. Ja, det finns en hel del att ta med sig från de här dagarna men också insikter om att en gör mycket rätt. Själv kände jag mig hemma på bilder och hyfsat på SEO, däremot det där med sälj är ju något som jag eventuellt skulle behöva ta tag i. Men så jädra rätt miljö att göra såna här grejer i också, grymt inspirerande och kreativt. 🙂

  Gilla

  • Jag såg dig dra upp din monsterkamera och ba: wow! Haha 🙂

   Så himla härligt att vi kan lära av varandra. Ingen blir liksom någonsin fullärd. Och precis som du säger, inte minst är det viktigt att få träffa andra kreativa människor!

   Gilla

 3. Alla kan inte vara experter på allt, men alla är bäst på något – visst är det coolt! Och visst är det så härligt att känna att det finns konkreta saker att förbättra också.
  Jag känner lite som Helena ovan angående fotona – även som resenär… För jag är så inne i upplevelsen och älskar det jag gör och ser, och ibland känns det som att paja det genom att ta fram kameran (för mycket). Jag kommer liksom aldrig gå ut och bara fota på ett ställe – jag vill ju leva, och känna… och så åker kameran fram ibland ”på köpet”. Svårt! Men ibland kommer man kanske långt med lite extra fotokärlek eller så.

  Jättekul att ses, och du var ju en klar fena på snowbike! 🙂

  Gilla

  • Ja, men verkligen! Det är ju också halva charmen – att hela tiden röra sig framåt. Jag kan helt klart känna igen mig i att inte vilja ta upp kameran jämnt, det kan faktiskt förta lite av upplevelsen. Sen i efterhand kan jag ångra att jag inte dokumenterade mer för minnets skull.

   Håller med! Du med! Jag tar och länkar till ditt inlägg om snowbike, för den som är sugen på att testa.

   Gilla

 4. Jag tycker verkligen du beskriver det bra, med systerskapet (och broderskapet :)) och den inkluderande känslan. Jag tror det blir så när man delar samma grundpassion. Det finns en igenkänning trots att man pysslar med vitt skilda saker, är i olika åldrar och med olika bakgrund.

  Det var kul att träffas igen, hann prata alldeles för lite med dig, men vi tar igen det nästa gång hoppas jag 🙂

  Gilla

  • Men verkligen! Och det är så härligt att få omge sig med sådana människor. Jag tror också att det är nyttigt för att ta sig själv och sina drömmar på allvar, att se att det faktiskt finns fler som gör det.

   Håller helt klart mer! Hoppas att vi får fler möjligtheter till att ses! Kanske på kontoret 🙂

   Kram ❤

   Gilla

 5. Nu har jag läst om Åre workation på så många bloggar så det nästan känns som att jag var där, haha. Men tyvärr, jag kunde helt enkelt inte vara borta mer från jobbet … Hoppas på att ses vid nåt annat tillfälle! 🙂

  Gilla

 6. Vad fint sammanfattat med dina lärdomar från helgen! Och kan känna igen mig i mycket… 🙂 Systerskapet (tillsammans med herr Dryden, haha) kändes SÅ fint. Tänk att man kan bli så fascinerad och glad över att alla var så gulliga och fina – samtidigt som alla känns så kompetenta och sjukt coola – jag gillar den mixen och balansen alltså!

  Håller med om fotodelen – jag har nu börjat spana efter en kamera då jag mest fotat med min iPhone och har en stor systemkamera som jag inte orkar släpa med…. Det får bli första steget i att step it up med bloggbilderna 😉

  Roligt att träffa dig Annie!
  Kram från Helsingfors

  Gilla

 7. Härliga bilder och lärdomar!! Kan känna igen mig i det där att bli väldigt avvaktande, det är min erfarenhet också från större event, speciellt bloggevent. Jag känner mig väldigt liten när jag ser alla andra som jag följer och beundrar….

  Superbra tips det där med etiketterna! Så har jag inte alls jobbat, utan mer som han beskriver att han gjorde tidigare, tryckt in så mycket liknande som möjligt där. Däremot har jag märkt att det ger resultat att googla på mitt nyckelord och sen skriva in något av googles liknande sökord som står längst ner på sidan. Men den etiketten kanske ska vara den där enda nya etiketten i varje inlägg. Ska verkligen ta mig en funderar kring mitt arbete kring etiketter! Tack för att du berättade och länkade! ❤

  Ha det gott Annie!

  /Anna

  http://beautifullife.se

  Gilla

  • Det är verkligen lätt att känna sig liten när alla andra är så sjukt duktiga. Men det fina är att dom andra säkert tänker likadant! Ja, jag ska testa med nya etiketter och se vad det ger för resultat 🙂

   Gilla

 8. Det är helt otroligt vilken givande helg det varit, både när det kommer till ens blogg och business men också på det personliga planet. Kommer verkligen ta ett tag att smälta alla nya kunskaper och insikter. Så bra du skriver om allt!

  Svar: Åh men tack och detsamma! Verkligen synd att vi inte hann ses och prata mer, jag hoppas verkligen vi ses snart igen! Jag sa till Linda att eftersom de haft en Winter Workation borde de ha en Summer Workation också 😉 Kram!

  Gilla

 9. Åh vad glad jag blev av att läsa detta! Fina du! :’) Håller med om att polentan var sjuuuuuukt god! Ville bara ha mer, mer, mer! Haha. Tänk vad fina minnen vi har från Åre! Hade vi haft fler dagar, så hade jag testat på ännu mer grejer – snowbike såg ju döläckert ut! 😀

  Gilla

 10. Tack för att du delar med dig och åh vad jag önskar att jag hade varit där! Så fina ni är. Jag kände mig lite som du på BBCON i våras, men ju mer en lär känna folk så tror jag att den där idol-crush-känslan ger sig och en inser att en ju är en av dom. Du är ju definitivt en person jag beundrar oerhört i bloggvärlden. Och så häftigt att läsa att du fick så många nya tankar att utvecklas med. ❤

  Gilla

  • Men åhh alltså du förstår inte hur glad jag blir för kommentarer från dessa! Särskilt när det kommer från en person som verkar vara så varm och härlig och som dessutom är grym på både att skriva och fota. TACK ❤

   Gilla

 11. […] Annie som skriver Vegokäk Erika som jag tidigare var kollega med i nätverket Bloggar om Hälsa Katarina som driver den fantastiskt fina rese och fotobloggen Äntligen Vilse Katta från Bucketlife, en blogg jag läser ofta. Emmi som har bloggen Explorista, även den en blogg jag följer. Daniel Ryden, helgens enda manliga bloggare Rania, fotograf som tar oerhört vackra bilder och driver bloggen Rowan Tree Annika som kom med så många bra tips. Julia som driver bloggen daysbyju och som nu ligger som en favorit hos mig. Jonna vars blogg jag läst så länge och äntligen fick träffa. […]

  Gilla

 12. Tänk vad många vi är som instämmer i allt, och jag kände mig också ovanligt tillbakadragen… Men grym helg var det!! Hoppas det blir fler gånger och att vi ses igen, själv har jag mycket att lära av dina recept! Älskar att försöka laga veganskt men är ganska kass på det 🙂

  Gilla

 13. Åå vilken fin bild av mig vad glad jag blev! Din lista sammanfattar väldigt bra. Kändes som en bra repetition att gå igenom. Jag hade heller inte trott att det skulle vara så inkluderande och lärolikt som det blev.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s