4 skäl att åka på workation som bloggare/frilansare

Jag snubblade över begreppet workation första gången inne hos Träningsglädje och La Linda. Och jag visste direkt: det där vill jag också göra någon gång. Hur härligt låter det liksom inte att kombinera (blogg)jobb och semester tillsammans med sina frilansvänner?

Workation

Först krånglade jag till det i min hjärna. Jag tänkte att jag behövde vara ett bloggproffs innan någon skulle vilja åka med mig. Att jag behövde en fet budget för att ha råd med en resa.

workation
Bildcred: bästa Teknifik – Elin Häggberg

Men så kom jag på bättre tankar. Med risk att låta som en självhjälpsbok: om jag nu ville åka på en workation var det upp till mig att få det att hända.

Workation

Så jag såg över mina möjligheter – och kom på att jag faktiskt har den enorma lyxen att vissa helger ha tillgång till ett landställe som ligger en SL-resa bort från Stockholm. Typ gratis alltså. Check på den!

Workation

Och så tog jag modet till mig och frågade Agnes (Cashew Kitchen), Elin (Teknifik) och Louise (Lugnochfin). Vi kommenterar mycket på varandras bloggar och delar många drömmar och ambitioner, så det kändes inte allt för läskigt.

Workation

Agnes och Elin tackade ja! Louise kunde inte den här gången, men förhoppningsvis ses vi hos henne i Gävle nästa gång. Vår resa blev i alla fall så himla jävla mysig, snöglittrande och givande. Nu ska ni få höra om varför det blev så lyckat.

Workation

Följ mig på bloglovin’ om du inte vill missa mina inlägg och vill spara recept.

Det här fick jag ut av vår workation-helg

1. Jag fick chansen att arbeta med bloggen ostört
Hemma är det lätt att bli distraherad av sånt som behöver göras i läggan, en varm kille eller vänner som vill ses och dricka bärs. Under vår blogghelg på landet behövde jag inte ha dåligt samvete för att jag prioriterade bloggen.

2. Kreativiteten gavs en skjuts tack vare miljöombytet
Jag älskar att jobba hemifrån, men särskilt mycket inspiration får jag inte av att sitta och skriva bland klädhögar. På landet är allt annorlunda: stillheten, den sprakande brasan, fälten och de faluröda ladorna utanför fönstret. Lite stugidyll gjorde det lättare att tänka nya tankar. Tre nya inlägg och en proppfull idébank blev resultatet.

3. Jag fick diskutera problem och lösningar med likasinnade
Bloggandet är ett väldigt speciellt yrke som få i min närhet förstår sig på. Med Elin och Agnes fanns ingen uppstartsträcka. Vi kunde genast avhandla instagramstrategier, fördelarna med mejllistor, hur en skriver en bra om-sida (spana in Elin och Agnes nya samt Louise guide!), hur en ska ta betalt – och mycket mycket mer.

4. Vänskapsrelationen med två bloggkollegor fick växa 
Bloggandet är ofta ett ensamt yrke. Om en saknar det sociala gäller det att skaffa sig kollegor på egen hand! Och även se till att träffas då och då. Det var så fint att få komma Agnes och Elin närmare – som jag ju ser upp till så mycket. Alla bjöd på sig själva och vi pratade om både stort och smått: motstridiga känslor kring att skaffa barn, pengar i kärleksrelationer, framtidsdrömmar och nördiga tv-serier för att nämna några ämnen. 

Tack Agnes och Elin för en kanonhelg ❤  Det här gör vi garanterat om.

För dig som vill få arbete gjort samtidigt som du har kul kan jag starkt rekommendera en frilansresa! 

Om du är nyfiken på vår workation har Elin klippt ihop en film på sin YouTube-kanal och Agnes har skrivit ett inlägg som inkluderar fantaaastiska bilder. 

Workation

Så anordnar du en egen workation

Till att börja med: du behöver självklart inte ha en blogg för att åka på workation! Har du ett arbete som du kan utföra på distans är det bara att köra. Supertips för dig som känner dig fast i ditt uppsatsskrivande. Gör en efterlysning bland dina klasskompisar eller leta efter frilanskompisar i exempelvis Skrivgäris eller Influencers of Swedens fb-grupper. 

Har du inget landställe? Undersök på fb om det är möjligt att hyra någons stuga för en billig peng, alternativt sök runt på Airbnb. Det brukar inte behöva bli så dyrt när det inte är semestertider.

Workation

Förresten: på gång på bloggen

Om ni tycket att det är lite tomt här är det för att jobbar för fullt med mina julrecept. Det är så roligt + gott, men det slukar tid! Det är recept som ska planeras, testlagas, lagas igen, fotas i bra ljus och sen skrivas. Puh.

De kommande veckorna kommer det vara glesare uppdateringar än vanligt, men jag lovar att kompensera för det med en massa julig vegoinspiration under november och december!

Är du som läser sugen på att åka på workation efter det här? Det skulle vara kul att höra vilka du vill ta med dig och vart du vill åka om du får drömma fritt!

Workation

-Annie

Jag finns på bloglovin’, instagram och facebook

26 reaktioner på ”4 skäl att åka på workation som bloggare/frilansare

 1. När jag såg på instagram att ni var på workation kände jag direkt att jag också ville vara med. Hehe. Vi i Monthly Makers åkte till Karlsborg i mars och jobbade med Monthly Makers och det är så himla värt. Men jag vill åka på en mer renodlad bloggfokuserad workation. Det är så värt att få sitta lite isolerat med likasinnade och bara kötta. Kul att ni åkte!

  Gilla

 2. […] Här är en vlogg från helgen och vår bloggsemester (aka Workation). Shout out och tack till Vegokäk och Cashew Kitchen, Annie och Agnes, för underbar helg! Jag var inte superbra på att filma för jag hade så mycket annat på hjärnan men det ger en liten feeling av det hela iallafall. Här har Annie skrivit ett jättebra inlägg om 4 skäl att åka på workation som bloggare/frilansare. […]

  Gilla

 3. Som ja kommemterade i Elins blogg – shit va mysigt ni måste haft det! Smart med workation, det känns om det blir årets grej nästa år? Hörde en bekant använda samma uttryck haha.

  Skulle lätt vilja göra en sån grej oxå. Vem jag skulle vilja ta med mig? Damn va svårt, för många att välja bland 😀

  Men hade lätt velat vara i nån fin stuga i Dalarna, har så mysiga sommarminnen de få gånger ja varit där ❤ Gärna nåt ställe med sjötomt och egen brygga, mmmmm.

  Gilla

 4. Vilket härlig gäng ni verkar vara! Det riktigt gnistrar av både snö och inspiration av era rapporter från helgen. Mer workation till (frilans)folket säger jag bara! Det borde bli årets ord. Såg förresten att det efterlystes en stuga i Dalarna – välkommen till min! Check på både sjötomt och egen brygga.😉

  Gilla

 5. Jag är fett sugen på såna äventyr! Både själv och med andra. Tänker att det viktigaste är att alla har samma mål och öppenhet men annars är det ju bara roligt om det är nya bekantskaper också! Drömplats får nog bli ute i skogen om man måste stanna i landet 😉😃

  Gilla

 6. Idag när jag jobbade på Coop så frågade en kund mig var soltorkade tomaterna låg. Jag följde med honom och skulle visa var de låg. På vägen dit så började han prata om att han skulle börja laga mer veganskt och undrade om jag hade erfarenhet och några tips. Jag sa att jag inte har så många tips själv, men att jag följer en jättebra blogg. Och så tipsade jag om din blogg!

  Vet inte om han kommer komma ihåg namnet, men hoppas att han hittar hit för du ÄR SÅ GRYM! 😀

  Hälsningar
  Anna
  http://beautifullife.se

  Gilla

 7. Så himla bra grej det där med workation! Har också varit på en i Palma (finns lite om det i min blogg om du vill ha insp tillbaka) och gillade det skarpt. Men gillar idén på att göra det i Sverige också, hade faktiskt inte tänkt så långt 😉 Känns som det kanske är enklare att få till det då faktiskt. Tack för inspirationen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s