Asiatisk korv med bröd & den bästa tofun

Korv med bröd vegan

Jag blev så sugen på att göra en fusion av några favoriträtter: vietnamesiska mackor, umamibomben och friterad tofu i ölsmet. Resulatet blev en sjukt maxad maxad korv med bröd! Eller alltså ok, vet ej om det är tillåtet att kalla det här för korv med bröd, eftersom det tekniskt sätt saknas korv. Men ni fattar.

Korv med bröd vegan

(Försökte göra ett ”slarvigt och coolt” upplägg. Lol alltså. Istället var jag nära på att slänga hela skiten för att jag tyckte att det såg ut som att en 3-åring hade gått loss och jag blev missnöjd med färgerna och ljuset. Men nä, nu jobbar jag med att sänka kraven på mig själv.)

Korv med bröd vegan

Tofun i dessa rackare blev så förbannat lyckade. Kanske bästa tofun jag någonsin har lagat?? Mjuk på insidan och krispig + brödig + sötstark på utsidan.

Korv med bröd vegan

Låt oss ta en titt på hur det hela gick till. Obs att jag var kaoshungrig och stressad, så jag mätte inte alla ingredienser så noga. Smaka av som alltid! Se också till att förbereda tillbehören innan, så att du kan servera tofun varm.

Följ mig på bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på instagram och facebook.

Friterad gochujang-tofu i ölsmet

Räcker till 4-6 bröd 
200 g tofu
1 dl gochujangsås* (eventuellt mer)
0,5 dl japansk, ljus soja
2,5 dl pankoströbröd
1 dl öl/bubbelvatten
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
massor av neutral rapsolja att steka i

1. Blanda sojan med hälften av gochujangsåsen. Skiva tofu i 3 mm tjocka skivor. Lägg i tofun i marinaden och se till så att alla bitar täcks.

2. Blanda bakpulver, salt och mjöl och vispa sen ner öl och resten av gochujangsåsen i en skål. Smaka av – det ska smaka mycket, eftersom tofun är väldigt neutral. Fyll på med mer mjöl för en riktigt tjock smet och skorpa. Häll ut panko på en platt tallrik. Doppa tofuskivorna i smeten och sen i pankon.

3. Häll ett 1 cm tjockt lager rapsolja i en liten stekpanna med non-stickbeläggning. Förbered en platt tallrik med hushållspapper i botten. Hetta upp oljan, kör på högsta värme i ca 3 minuter och lägg sen i fyra skivor i taget. Vänd efter bara några sekunder och lägg av på tallriken när de har fått färg på båda sidorna.

4. Servera genast i vanliga korvbröd eller uppvärmda ugnsbaguetter tillsammans med exempelvis snabbpicklad gurka, vitlöksfräst svamp, rostad lök,  sesamfrön, srirachamajonnäs (färdig eller hemmablandad) och skivad vårlök.

*Koreansk sötstark jäst chilisås som du hittar på den asiatiska hyllan i välsorterade affärer

Korv med bröd

– Annie

Jag finns på bloglovin’instagram och facebook 

7 reaktioner på ”Asiatisk korv med bröd & den bästa tofun

  1. haha, neeej, bilderna är ju asbra ju!! känns precis sådär *slarvigt skönt* som om man skulle få dessa på nåt hipsterhak i london eller new york eller något! plus att det ser asgott ut. srirachamajo är numer mitt liv.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s