Inspirationsbomb – jubileum Månadens gröna

Lagom till temasläppet i november för Månadens gröna kommer här ett maffigt jubileumsinlägg för att fira att vi har hållit igång i sex månader!

Tillsammans med våra läsare har vi under det har halvåret skapat så orimligt mycket härlig vegetarisk mat. Och vi har blivit nominerade till Matbloggsprisets hedersutmärkelse för vårt arbete med att sprida vegetarisk matglädje och bloggkärlek!

Matbloggsprisets hedersutmärkelse

För dig som inte vet vad Månadens gröna så kan jag berätta att det är en vegetarisk matlagningsutmaning. Syftet är att tillsammans med våra läsare sprida gröna recept till alla som är intresserade av vego.  Varje månad står en ny råvara i säsong i centrum – och kring den släpper vi loss vår kreativitet och skapar en massa goda vegetariska recept.

Såhär går det till:

1. Den 5:e varje månad presenteras en råvara som är i säsong genom att månadens bloggvärd delar med sig av ett recept som den har skapat kring råvaran.

2. Låt dig inspireras och laga en egen rätt med råvaran och lägg upp receptet på din blogg eller din Instagram under hashtaggen #månadensgröna.

3. Lämna ditt bidrag genom att länka till det i kommentarsfältet hos månadens bloggvärd senast den 25:e. 

4. Den 28:e publicerar värden ett samlingsinlägg med länkar till alla recept.

Månadens gröna är inspirerat av skaparutmaningen Monthly Makers.

Nu tar vi och tittar på alla bloggvärdars bidrag under dessa månader tycker jag! Klicka också gärna in på samlingsinläggen som jag länkar till för extra vegoinspiration. Ett supertips är att spara det här inlägget på bloglovin’.

Vegokäk

Annie
Alla mina bidrag är veganska förutom burgaren.

1. Fattiga riddare med björnbärssirap 2. Örtpolenta med marinerade tomater 3. Hamburgare med nachopanerad  halloumi och rabarberchutney 4. S’mores sushi – marshmallows och hemgjord nutella 5. Lyxig dejtbolognese utan köttsubstitut 6. Kantarellpytt

Samlingsinlägg maj – rabarber

Polichinelle

Livsstilsblogg från Malmö av en 28-årig musiklärare. Lovisa äter vegetariskt, älskar koriander och bloggar om mat med fokus på veckomatsedlar och enkla, prisvärda och urgoda recept.

Lovisa

1. Veganska sommarrullar med picklade rabarber 2. Jordgubbspizza blanco med halloumi och chili 3. Tomat- & vattenmelonglass 4. Syrlig smördegskaka med björnbär och banan 5. Pizzarullar med rotfrukter och ädelostkräm 6. Vegansk böngryta med kaffe & kakao

Samlingsinlägg juni – jordgubbar

Krii’s Kitchen

Hos Ulrica hittar du en salig blandning av de recept hon lagar till familjen. Det blir mycket vardagsmat som ska gå snabbt och enkelt att laga men också bakverk och annat smått och gott. Har en förkärlek för afternoon tea och glass.

Ulrica

1. Couscoussallad med halloumi och rabarbervinägrett 2. Crostini med jordgubbs- och chokladmarmelad 3. Tomatsalsa med prästost och grillat bröd 4. Björnbärsmuffins med smultopping 5. Chai-te

Samlingsinlägg juli – tomater

Nicklas kokbok

Den mjölkfria bloggen Nicklas Kokbok har funnits online sedan 1997 och påbörjades som ett projekt med dåvarande Carlshamn Mejeri vilket resulterade i två receptsamlingar som gavs ut 1996 och 2003. Under 2015 medverkade Åsa i den norska kokboken LAVFODMAP.

Åsa

1. Squashplättar med tomat- och olivsallad  2. Sötpotatissallad med björnbärsdressing 3. Rabarberdressing 4.Kokosplättar med honungsjordgubbar  5. Popcornsoppa

Samlingsinlägg augusti – björnbär

Vibrant food stories

Sylwia är en Stockholmsbaserad matbloggare med utbildning inom kost, dietetik och hälsovetenskap och har en stor passion för vegetariska och veganska recept. Vibrant Food Stories är hennes samling av hälsosamma, vegetariska recept med fokus på färska, naturligt glutenfria och säsongsanpassade råvaror.

Sylwia

1. Sötpotatisfrittata 2.  Jordgubbsraffaellokaka 3. Bananbröd med bovete 4. Bruschetta med rabarber och fänkål 5. Sötpotatis- och hirsbiffar med björnbärssalsa

Samlingsinlägg september – rotfrukter

Blomster&Bakverk

Om det goda i livet och det vackra i vardagen. Här hittar du allt från blomsterpill och trädgårdstips till nybakade bröd och bakverk. En hel del utan gluten, mjölk och vitt socker. Och så delar Anneli med sig av sin ambition att föra in mer vegetariskt i vardagen.

Annelie

1. Sallad med rostad rabarber, sparris & getost 2. Somrig & raw jordgubbscheesecake 3. Fylld tomat & vegetarisk ceviche 4. Glutenfri galette med björnbär, päron & rosmarin 5. Tårta på palsternacka, fast med tropisk touch 6. Ljummen pumpasallad med grönkål & äpple

Samlingsinlägg oktober – höstmys

Grönt varje dag

Tinas blogg handlar om glutenfri och grön mat! Hon har stor förkärlek till baljväxter och raw food-desserter! Tina väljer ekologiskt och närodlat så långt det bara går.

Tina

1.  Björnbärsslice 2. Durra- & rödbetsbiffar 3. Raw mjölkchokladganache 
4. Mangold- & linssoppa 5.   Raw zucchinirullar med tomat- & basilikaröra

Temasläpp november

Min vardagshälsa

Nellie skriver bloggen minvardagshalsa som handlar om hur hon ser på hälsa och vad det innebär att vara hälsosam för henne. Maten är en stor del av det och hon testar gärna nya recept (även om hon aldrig följer dem), allt från raw food till glutenfritt och traditionell husmanskost.

Nellie Rolf
Nellie

1. Picklad rabarber 2. Björnbär med mynta 3. Jordgubbar med svartpeppar 4. Tomatsallad 5. Bananfyllda pannkakor 6. Bakade morötter

Tuvessonskan

Sen kan jag också stolt meddela att vi har gjort en ny stjärnvärvning i form av den vegetariska matbloggaren Julia Tuvesson! Hos Tuvessonskan hittar du en nedrans massa göttigt vardagskäk, enkla vegetariska recept och en hel del inspirationsguider. Julia är 27 år, bor i världens bästa stad Malmö tillsammans med sin man och två kiddos, älskar second breakfast, potatis och skriver gärna långa blogginlägg med matbilder tagna uteslutande uppifrån.

Jag ser så mycket fram emot det kommande året med Månadens gröna! Jag hoppas att vi kommer att växa ännu mer och fortsätta laga fantastiskt mycket grym vegetarisk mat. Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram för massvis med grön inspiration i ditt flöde ❤

-Annie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s