Söders mysigaste: ost & öl på Gamla Amsterdam

Gamla Amsterdam, Hornsgatan 39
prisklass: dryga hundringen för en huvudrätt och 80 spänn för en finbärs.
typ av mat: osträtter – raclette, lyxiga smörrebröd och osttallrikar
★★★★☆

Old Amsterdam Cheese Bar

Öl är bland det bästa jag vet. Ost kommer inte långt därefter. Ni kan ju bara tänka er lyckan när jag lärde mig att det går att para ihop dessa två! Ok, fattade ju liksom att det gick, men trodde ändå att ost och vin var det enda som var legit.

Old Amsterdam Cheese Bar

Gamla Amsterdam är en delikatessbutik som har konverterats till en ostbar – som specialiserar sig på just den här trevliga kombinationen med bärs. Ett favoritställe att dejta på för mig och Max!

Vi brukar välja deras maffiga raclette. För den som inte vet vad det är: en rejäl bit ost som smälts i en form och som serveras med tillbehör. Bröd, potatis, syltlök, saltgurka, grönsaker och salami (som går att byta ut mot betor). Enkelt, men ändå fett fulländat.

Old Amsterdam Cheese Bar

Gamla Amsterdam har gått all-in när det kommer till att skapa mysig stämning: rustik inredning i trä, hyllor med lagrade ostar från golv till tak (ja, det luktar ost!), stearinljus och dämpad jazz ur högtalarna. Jag får alltid känslan av att jag är med i Karl-Bertil Jonssons julafton när jag är där = bra känsla.

Personalen är dessutom genomtrevlig och kunnig. Härligt också att det går att köpa med sig lyxiga ostar och redskap hem.

Old Amsterdam Cheese Bar

Det enda jag har att anmärka på är de ganska obekväma stolarna och den korta menyn med varmrätter. Men det är egentligen förlåtet eftersom lokalen inte rymmer stora möbler eller ett ordentligt kök.

Om det fanns en mac’n’cheese med gruyère på menyn skulle det i alla fall bli toppbetyg från mig! Gamla Amesterdam är det perfekta stället för dig som älskar ost och som vill ha en mysig kväll på en enkel och avslappnad restaurang.

Har du några restaurangtips?

-Annie

 FLER STOCKHOLMSTIPS:
Käka bao på veganvänliga Magnolia
Lyxig vegansk 7-rätters på Farang 

3 reaktioner på ”Söders mysigaste: ost & öl på Gamla Amsterdam

  1. Vad glad jag blir att höra att du gillar öl! Jag älskar öl, men min man dricker helst vin. När vi beställer på restaurang får vi ALLTID fel. De serverar ölen till honom och vinet till mig, haha. Ost är det ju inte heller något fel på för övrigt 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s