3-2-1 tankar & tips

Nu går jag in i min näst sista tentavecka någonsin på kandidatnivå. Därför blir det tyst här inne fram tills nästa måndag. Men först några tankar på min hjärna just nu och lite lästips!

3 tankar om livet

Stockholm

Vad ska jag göra i vår?

Jobba som lärarvikarie? Tjänsteman på någon myndighet? Något blogg/matrelaterat? Det är ett halvårs glapp mellan min kandidatexamen och mastern som jag ska söka och jag måste börja leta jobb nu.

Ska jag satsa deltid på bloggen? Den här våren är nog min chans att göra det, för sen tänker jag gå in helhjärtat för mina masterstudier.

Varför har träning kidnappats av hälsohetsare?

Träning är mitt bästa verktyg för att lära mig att tycka om mig själv. Jag har aldrig så lite kroppsissues som när jag tränar. Bantning och träning går absolut inte ihop för mig. Fattar inte hur folk som inte äter ordentligt orkar prestera?

När jag äter rejält och tränar känner jag mig stark och kapabel! Efter en löprunda brukar jag (typ) vara redo för att krossa patriarketet. Läs gärna Underbaraclaras fantastiska text på ämnet, om passiva kvinnor och aktiva män.

Bästa sättet att hantera en stressig period: dra ner på alla ambitioner

Den här veckan lagar jag inte någon uppstyrd mat, jag skippar bloggen och insta, jag ignorerar hushållssysslor så långt det går och bokar inte in några sociala aktiviteter. Ordentlig sömn, plugg, lite löpning och vila är det enda viktiga. Så värt. Rekommenderas också för dig som är uppe i ett intensivt projekt eller liknande.

2 bloggar som jag älskar (som ej handlar om mat)

Jag har fan inte nog med superlativ för att beskriva dessa fantastiskt kompetenta, proffsiga och inspirerande kvinnor. Båda förtjänar ett eget hyllningsinlägg var, men så länge: gå bara in och följ!

Lugnochfin

lugnochfin

Måsteläsning: lugnochfins skrivskola för bloggare. Alla har nytta av att bli bättre på att uttrycka sig i skrift – och Louise bjuder på en kompakt och pedagogisk bloggserie som jag redan känner mig smartare av. Tack ❤

Följ lugnochfin på bloglovin’

Teknifik

teknifik

Måsteläsning: Elins guider är de bästa – lättförståeliga och snygga. Du behöver vara 0 % teknisk för att förstå vad hon skriver. Jag gillar exempelvis: 16 Google-tjänster du borde känna till, 10 techtips för den smarta studenten och stor guide: tips när du ska köpa ny dator.

Följ Teknifik på bloglovin’

1 recept som jag vill testa

Cashew Kitchens veganska äppelpajsmilkshake

äppelpajsmilkshake

Orkar inte hur gott detta låter!!! Låter perfekt som frulle, mellanmål, bakismedicin osv osv.

Följ Cashew Kitchen på bloglovin’

Ses igen nästa vecka! Har du förresten några tankar eller tips att bjuda på? 

-Annie

9 reaktioner på ”3-2-1 tankar & tips

 1. Verkligen värda bloggare som förtjänar all länkkärlek! Deras skrivtips och entreprenörsanda peppar mig varje vecka att bli en bättre skribent och företagare. Heja heja! Bra också att du delar med dig av tips att skära ner på alla ambitioner… Just nu är jag i en sjukt intensiv period av jobb&plugg innan resa, så att låta disken stå och skippa sminket blir rena rama överlevnadsstrategin för mig. Hoppas din tenta går bra och att du får en förhållandevis fridfull vecka! OCh ang. dina framtidsfunderingar… även där sitter vi i samma båt. 😉

  321, vilket smart upplägg! Jag kanske lånar det till min blogg framöver om det är ok?

  Gilla

 2. men JA, lärarvikarie! tror verkligen du skulle passa som det. ok att jag inte känner dig så väl alls EGENTLIGEN men pga komplimangerna jag hällde över’rej för några inlägg sedan (du vet modig, vettig, omtänksam, empatisk, klok) etc så tycker jag verkligen du skulle passa som förebild för ungdomar och kids. ❤ ❤ ❤

  Gilla

  • Vad FINT av dig att säga så! Jag är bara orolig för att jag inte ska veta hur jag ska handskas med barn/ungdomar? Har alltid varit yngst i släkten och inte fått öva så mycket! Men tänker att jag kanske testar lite och så får jag se om det kommer naturligt eller ej. Förstår förstås att jag kommer att ha en massa brister, bla pga har inte pluggat någon pedagogik, men det kanske går att acceptera när det bara är för ett halvår. Jag har ämneskunskaper så det räcker för att undervisa i samhällsvetenskap och sen tror jag att mina hp-poäng i matte är välkomna i ett Stockholm där det råder akut brist på mattelärare. Det är iaf det det lutar åt nu! Jag har också sökt ett jobb på min institution på universitetet som lärarassistent på grundkursen i nationalekonomi, men tror inte att jag får det, för det brukar gå till dom allra bästa i klassen, och jag passerar nog inte riktigt det nålsögat.

   Ojoj, blev en hel jobbsökarredogörelse här 🙂
   Men du, TACK, jag blir så glad och rörd över dina ord ❤ ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s