Käka bao på veganvänliga Magnolia i Mariatorget

Magnolia, Blecktornsgränd 9
prisklass: 150-200 spänn för att bli mätt
typ av mat: östasiatisk, både vegan- och kötträtter
★★★★☆

Magnolia

Jag blev förälskad i bao första gången jag testade det. Dessa ångade taiwanesiska bröd är det närmaste jag har kommit att tugga på fluffiga moln.

Vid Mariatorget, inte alls långt från där jag bor, finns det lyckligtvis inte mindre än två ställen som serverar bao – Barobao och Magnolia. Båda två är utmärkta restauranger, men Magnolia är ensamma om att erbjuda veganska bröd och fyllningar.

Följ mig på bloglovin’ om du vill se hur det går med min veganmånad och om du vill spara inlägg och recept. Jag postar också mycket innehåll på instagram och facebook

Magnolia

Jag har testat två varianter på Magnolia: en med portabello och en med söt, friterad tofu. Det senare alternativet står inte på menyn, men fråga för fan om det, för det är en kanonbeställning. Kombinationen av fluffigt moln-bröd, umamipackad tofu och krispiga picklade grönsaker är ju bara för god. Portabellon är stabil, men kommer inte riktigt upp i samma nivå. Lite veganmajo på hade ej skadat!

Magnolia

Magnolia serverar också skålar med ris/nudlar/soppa/sallad som du kan kombinera med valfria såser och proteinkällor – tofu och portabello för den som är vego. Strålande! Det finns även en vegansk chokladkaka att avsluta måltiden med, som jag inte har hunnit testa.

Älskar att det finns mycket vegetariskt att välja på utan att det är en renodlad vegorestaurang. Jävligt praktiskt om en har en vänner, dejter eller päron som envisas med kött.

Magnolia

Extra pluspoäng för deras mysiga uteservering, att det ligger ett stenkast från Stockholms bästa utsikt (Ivar Los park), schysst flaskbärs och att musikvolymen är låg så att det faktiskt går att snacka. Ja, jag är väl gammal eller nåt.

Det får i alla fall bli helgens tips!

– Annie

Är du istället sugen på en lyxig vegansk 6-rätters? Gå till Farang

Jag finns på bloglovin’instagram och facebook

3 reaktioner på ”Käka bao på veganvänliga Magnolia i Mariatorget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s